Haberler

Bingöl'de öğrenme şenlikleri renkli görüntüler oluşturdu

Bingöl'de 3'üncüsü düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri" renkli görüntüler oluşturdu.

Valilik, belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından desteklenen Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen 3. Öğrenme Şenlikleri, Hükümet Konağı önünde yapıldı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde görevli kurs hocaları ve kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği şenlikte, çeşitli yöresel yemekler de sunuldu. Öğrenciler tarafından yöresel halk oyunlarının yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarıyla yarışmalar yapıldı. Daha sonra düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödül verildi.

Şenliklerin 3'üncüsünün düzenlendiğini anımsatan Vali Kadir Ekinci, "Öğrenme süreci sadece örgün eğitimde belirli bir yaşa kadar olan değil aynı zamanda, insanın tüm ömür boyu içerisinde bulunması gereken bir süreçtir. Peygamberimiz, beşikten mezara ilim yayalım derken bu talimatı bize asırlar öncesinden beri vermiştir. Yıllardır ülkemizde uygulanan bu güzel çalışmayla birlikte örgün eğitim dışında kalan kadın, erkek cinsiyet ayrımı gözetmeksizin her yaşta vatandaşımıza ilgisi, becerisi doğrultusunda programlar açmak ve onlara özellikle istihdam odaklı kurslarla, eğitim programlarıyla hayatın içerisine dahil etmek en öncelikli programdır" dedi.

Kurs hocaları ve kursiyerler tarafından el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiğini aktaran kurs hocalarından Songül Düzcü, "Bu faaliyete 3 yıl önce başlamıştık etkinliğimiz devam ediyor. Şenlikte çeşitli faaliyetlerimiz var, kadınlarımızın yapmış olduğu el emeği göz nuru ürünler hem burada sergileniyor hem de öğrenme aşaması burada gösteriliyor. Çok güzel bir gün eğlenceli geçiyor" şeklinde konuştu.

Kurs hocalarından Ayşe Bilici ise, "Vatandaşlarımızın katılmasıyla etkinlik çok daha güzel oldu, kış boyunca öğrencilerimizle yapmış olduğumuz ürünlerimizi sergileme şansımız oldu. Yaptığımız ürünlerinin yapım aşamasını buraya gelen misafirlerimize öğretme fırsatı bulduk"ifadelerini kullandı.

Şenliğe Vali Ekinci'nin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Sait Kolak, İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum amirleri ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title