Haberler
BBC

AB Komisyonu Başkanlığı'na seçilen Ursula von der Leyen'in ilk mesajı 'Birleşmiş ve güçlü bir AB'...

Güncelleme:

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı'na Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in getirilmesini onayladı.

Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanlığı'na Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in getirilmesini onayladı. Böylece, bu göreve ilk kez bir kadın seçildi.

Ursula von der Leyen, 1 Kasım'da görevi Jean-Claude Juncker'den devralacak.

Parlamentoda yapılan oylamada, 383 milletvekili "Evet", 327 milletvekili "Hayır" oyu kullandı.

Von der Leyen'in AB Komisyonu Başkanı seçilebilemesi için en az 374 oy alması gerekiyordu.

AB üyesi ülke liderleri, uzun pazarlıklar sonucu AB Komisyonu Başkanlığı'na Ursula von der Leyen'in atanmasını önermişti.

AB Komisyonu'nun yeni başkanı oylamanın ardından yaptığı konuşmada, "Bana güveniniz, Avrupa'ya güvendir" dedi ve ekledi:

"Birleşmiş ve güçlü bir Avrupa'ya, doğudan batıya, güneyden kuzeye güvendir."

"Büyük bir sorumluluk ve görevim şimdi başlıyor" ifadelerini kullanan Von der Leyen, "Birlikte yapıcı bir şekilde işe koyulalım" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu tebrik etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ursula von der Leyen'i yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "AB Komisyon Başkanı seçilen Ursula von der Leyen'i tebrik ediyoruz. Bu seçimin Türkiye-AB ilişkilerine olumlu yansımaları olmasını dilerim" dedi.

Alman siyasetçi Ursula von der Leyen kimdir?

Belçika'nın başkenti Brüksel'de doğan Ursula von der Leyen, 13 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya taşındı.

Siyasete atılmadan önce, Londra Ekonomi Okulu'nda ekonomi, Hanover Üniversitesi'nde ise tıp okudu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in yakın bir müttefiki olan Von der Leyen, 2005'ten beri Alman şansölyesinin muhafazakar partisi Hristiyan Demokrat Birliği'nin (CDU) bir üyesi.

2013 yılında CDU ve merkez-sol Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasındaki 3 ay süren müzakereler sonucunda Alman Savunma Bakanı olarak atanması beklenmedik bir gelişmeydi.

O günden sonra, Alman kamuoyundaki popülaritesi günden güne arttı. Von der Leyen, Alman ordusunun NATO'daki askeri varlığının artması gerektiğini savundu.

60 yaşındaki Von der Leyen, AB içerisinde yakın bir askeri işbirliğinin de destekçisi.

Ancak Savunma Bakanlığı'ndaki görevi bir başarı hikayesinden çok, başarısızlık hikayesi olarak görülüyor.

Son yıllarda Alman ordusunun askeri kapasitesindeki eksiklikler gündeme taşınmıştı.

Geçen yıl yayımlanan bir raporda, Alman ordusundaki personel ve ekipman eksikliklerinin ülkenin savaşa hazır olmasını "önemli ölçüde" engellediği sonucuna varılmıştı.

Bakan Von der Leyen, geçen yıl harcamalarla ilgili bir soruşturma kapsamında da sorgulanmıştı.

Savunma Bakanlığı, özel anlaşmalarla danışmanlık şirketlerine milyonlarca euro para aktarmakla suçlanmıştı.

Von der Leyen anlaşmalarda usülsüzlükler olduğunu kabul etmiş ve bunun bir daha yaşanmaması için önlemler alındığını açıklamıştı.

Von der Leyen, tıp eğitimi sırasındaki bitirme tezinde fikir hırsızlığı ile de suçlanmıştı.

Üniversitede oluşturulan komisyon, Von der Leyen'in bitirme tezindeki alıntılara uygun bir şekilde referans vermediği, ancak bunun kasıtlı yapılmadığı ve tezdeki fikri geçersiz kılmadığı sonucuna varmıştı.

BBC

Ursula von der Leyen Avrupa Birliği Almanya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title