Haberler

GÜNDEM / 22 Ağustos 2019

6 Nisan 1920

1 - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, güven mektubu takdim edecek Endonezya'nın Ankara Büyükelçisi Lalu Muhammed İkbal, Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Raul Salavaria Hernandez, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hasan al-Janabi ve Mali'nin Büyükelçisi Muhammed Ali İbrahim'i ayrı ayrı kabul edecek.

Erdoğan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile baş başa görüşecek, heyetlerarası çalışma yemeğine iştirak edecek.

(Ankara/13.30/14.15/15.00/15.45/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Arnavutluk'ta düzenlenecek Tomor Dağı Şenlikleri'ne katılacak.

(Tiran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ile Bakanlıkta düzenlenecek Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenecek Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel'le görüşecek, Alparslan Türkeş Müze Evi'ni ziyaret edecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Bakanlığın Bilkent Yerleşkesi'nde Cibuti Sağlık Bakanı Muhammed Warsama Dirieh ile görüşecek, ortak basın toplantısının ardından Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ ile protokol imzalanacak.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ile görüşecek, Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı'nın açılışına katılacak.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yerel kalkınmada bölge dinamiklerini dikkate alan proje dönemini başlatması kapsamında, LEADER Tedbirinin Lansman Toplantısı'na katılacak, Manisa'da Valiliği ziyaret edecek, ilk üzüm satışını gerçekleştirecek ve 2019 üzüm rekoltesini açıklayacak, bağda üzüm hasadına katılacak, süne ve çekirge mücadelesi için kınalı keklik salımı yapacak.

(Ankara/09.00-Manisa/12.00-12.30-13.45-14.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, ağustos ayı Tüketici Güven Endeksi ile haziran ayı İnşaat Maliyet Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib gerginliği azaltma bölgesine yönelik saldırıları ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

(İdlib/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda ziyaret edecek.

(Ankara/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turunda ilk maçlar oynanacak.

Trabzonspor, Yunanistan temsilcisi AEK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

(Atina/21.00) (Fotoğraflı)

3- 2019 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda Ankara'daki A Grubu maçlarında mücadele edecek Türkiye'nin yanı sıra Fransa, Bulgaristan, Sırbistan, Finlandiya ve Yunanistan takımlarının başantrenör ve kaptanlarının katılımıyla CP Ankara Hotel'de basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı)

4- Avrupa 16 Yaş Altı Kızlar Basketbol Şampiyonası Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başlayacak. Türkiye, D Grubu'ndaki ilk maçında Yunanistan ile karşılaşacak.

(Üsküp/19.45)

ÖZEL HABER

1- MKEK'den 7,5 ayda 45 bin yerli silah

Güvenlik güçleri için yerli silahlar üreten ve yoğun talebi karşılamak için kapasitesini artıran Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Silah Fabrikası, bu sene üretilmesi planlanan 66 bin silahın 45 bininin üretimini yaparak sevkiyatlarını gerçekleştirdi

MKEK Silah Fabrikası Müdür Vekili Ali Gümüş:

"Şu anda hedeflerimize uygun şekilde devam ediyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar da 66 bin üretimi tamamlamış olacağız"

(Fatih Gökmen/Kırıkkale)

2 - TMO son iki yılda 150 bin ton fındık aldı

Toprak Mahsulleri Ofisince, bu yıla ilişkin fındık müdahale alımlarına başlanırken, ofis tarafından son iki yılda 150 bin tonluk ürün alımı gerçekleştirildi

Fındıklar, iç fındık, rafine fındık yağı, krokan, sütlü fındık kreması ve kakaolu fındık kreması olarak değerlendirilirken, arz açığının oluştuğu dönemlerde piyasa ihtiyacı TMO stoklarından karşılanıyor

Ofis tarafından Milli Savunma Bakanlığına geçen yıl 388 ton, bu yıl 510 ton kavrulmuş iç fındık satışı yapıldı

(Deniz Çiçek/Ankara)

3 - Gümrüklerde "hız" ve "yerlilik" dönüşümü

Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunca hazırlanan eylem planı kapsamında, gümrük kapılarında yasa dışı ticareti önlemeye yönelik x-ray sistemlerinin milli kaynaklarla üretiminin sağlanması için gerekli adımlar atılacak

İhracatta karşılaşılan maliyetler ve işlem sürelerinin tespiti amacıyla analiz çalışması yapılacak

(Ayşenur Sağlam/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Filipinler Türkiye Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title