Haberler

Çanakkale'de maden bölgesindeki muhtarlar bilgilendirildi

Çanakkale'de altın ve gümüş madeni arama çalışmalarının yapılacağı bölgeyi kapsayan alanda görev yapan muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çanakkale'de altın ve gümüş madeni arama çalışmalarının yapılacağı bölgeyi kapsayan alanda görev yapan muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İl Özel İdaresinde Vali Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Vali Yardımcısı Tahir Şahin, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanı Alpaslan Baysal, Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, Sağlık İl Müdürü Ali Taşçı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ozan Hacıalioğlu, AFAD Müdürü Levent Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Vekili Mehmet Sezer, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Celil Sezgin, DSİ 252. Şube Müdürü Aydın Öztürk ile Çanakkale merkez, Bayramiç ve Çan köylerinin muhtarları katıldı.

Muhtarlara söz konusu Kirazlı köyü Balaban Tepesi'nde yapılacak madencilik faaliyetiyle ilgili kurumların çevre konusunda yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Vali Tavlı, şirketin tüm faaliyetlerini ÇED raporuna uygun bir şekilde yürütmesinin ilgili kurumlar ve Valilikçe takip edileceğini ve ÇED raporuna aykırı herhangi bir işleme asla müsaade edilmeyeceğini söyledi.

Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanılabilir bir dünya bırakılması için çalışacaklarını belirten Tavlı, "Destanlar şehri Çanakkale'mizin çevresini ve çehresini en iyi şekilde koruyarak, geliştirerek ülkemizin en yaşanılabilir, en ulaşılabilir ili olması için bugüne kadar en üst seviyede gayret gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz." dedi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ise bölge ile ilgili, izin, ruhsat gibi çalışmaların ilgili bakanlıklar ve kurumlar tarafından 2000 ve 2001 yıllarında başlatıldığını belirtti.

Bu yıllarda başlatılan işlemlerle Doğu Biga Madencilik tarafından maden arama ve işletme ruhsatının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünden alındığını anlatan Bolat, maden sahası ile ilgili ÇED Yönetmeliği kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED raporunun, incelenmesi ve değerlendirilmesi sonucunda, altın ve gümüş madeni ve zenginleştirme tesisi için 2013 yılında ÇED olumlu kararının bakanlıkça verildiğini hatırlattı.

Bolat, Kirazlı altın ve gümüş madeni kapasite artışı ve zenginleştirme tesisi projesinin ÇED olumlu raporunun iptali istemiyle açılan davanın, Danıştayın ilgili dairesi tarafından oy birliğiyle reddedilerek ÇED raporunun hukuka uygun olduğu ve tesisin faaliyete geçtiğinde etrafında bulunan tüm yer altı ve yüzeysel su kaynaklarının izlenmesinin il müdürlüklerinin gözetiminde 11 noktadan toprak, takriben 24 noktadan su numuneleri alınarak kontrol edildiğini aktardı.

Bilgilendirmenin ardından muhtarların bölge ile ilgili soruları kurum müdürleri tarafından cevaplandırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çevresel Etki Değerlendirme Çanakkale Maden Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title