Haberler

GÜNDEM / 20 Eylül 2019

6 Nisan 1920

1- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası'nda düzenlenecek "2. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi"ne katılacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Konsey Araştırma Anonim Şirketi Başkanı Nasuhi Güngör'ün babası Doğan Güngör'ün cenaze törenine, Endonezya Milli Günü Resepsiyonu'na ve İkinci Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi kokteyl programına iştirak edecek.

(Kırşehir/16.10/Ankara/19.00/19.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen "Kıbrıs'ta Son Söz" paneline katılacak.

Panele, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Özbekistan'da düzenlenen Orta Asya Bölgesel Ekonomik İşbirliği (CAREC) Enerji Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Taşkent) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, TÜBA ve TÜBİTAK tarafından TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları 4. Kurultayı'na katılacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bergama ve Kınık ilçelerinde çeşitli inceleme ve temaslarda bulunacak.

(İzmir/10.00-14.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Genişletilmiş İstişare Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı - Görüntülü)

5- TÜİK, eylül ayı Tüketici Güven Endeksi ile ağustos ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşecek.

(New York) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Haseke/Rakka) (Fotoğraflı - Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, cuma namazı ve hutbe iradında bulunacak, Mersin Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, İslami İlimler Fakültesinin açılışına ve konferansına katılacak.

(Mersin/12.40/15.00) (Fotoğraflı - Görüntülü)

2- Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul) takip ediliyor.

(İstanbul) (Fotoğraflı - Görüntülü)

3- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Diyarbakır) (Fotoğraflı - Görüntülü)

4- Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik Oktar'ın da aralarında bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılanmasına İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

5- Ağrı'da 15 Haziran 2018'de bayram ziyareti için gittiği Bezirhane köyünde kaybolduktan 18 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in ölümüne ilişkin haklarında dava açılan biri tutuklu 7 sanık hakim karşısına çıkacak.

(Ağrı/10.00)

6- FETÖ davaları

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ/PDY'nin Orta Afrika ülkesi Gabon'daki yapılanmasına yönelik MİT tarafından düzenlenen operasyonla Türkiye'ye getirilen 3 sanığın "silahlı terör örgütü yönetme" ve "uluslararası casusluk" suçlarından yargılandığı dava, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(İstanbul/10.00)

Zonguldak'ta FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin eski Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli 11 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Zonguldak/10.00)

SPOR

1- Dünya Güreş Şampiyonası Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da sürüyor.

Şampiyonanın sekizinci gününde serbest stil 70, 74, 92 ve 125 kilolarda elemeler, çeyrek ve yarı finaller, kadınlar 62 ve 68 kilolar ile erkekler serbest stil 57 ve 65 kilolarda ise repesaj ve finaller yapılacak. Serbest stil 57 kiloda Süleyman Atlı, finalde Rus rakibi Zavur Uguev ile altın madalya için mindere çıkacak.

(Nur Sultan) (Fotoğraflı)

2- Süper Lig'de 5. hafta Göztepe-Konyaspor maçıyla başlayacak.

(İzmir/20.30) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 5. haftanın ilk maçlarında İstanbulspor-Balıkesirspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Adanaspor karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/Erzurum/19.00) (Fotoğraflı)

4- Avrupa Görme Engelliler Futbol Şampiyonası İtalya'nın başkenti Roma'da sürüyor. A Grubu'nda yer alan Türkiye, şampiyonadaki üçüncü maçında Belçika ile karşılaşacak.

(Roma/18.30)

ÖZEL HABER

1- "Dünyanın havası" İstanbul'da tartışılacak

Her 3 yılda bir dünyanın farklı kıtasında yapılan "Dünya Temiz Hava Kongresi"nin 18'incisi, bilim ve teknoloji alanında 40'ı aşkın ülkeden gelen uzmanların da katılımıyla 23-27 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek

Kongre Başkanı Prof. Dr. Selahattin İncecik:

"Bu kongrede soluduğumuz havanın kalitesinin yükseltilmesi için enerji senaryoları, iklim ve temiz hava alanında en yeni bilimsel gelişmeler ve en yeni uygulamaları tartışacağız"

"Yeni teknolojinin yaşama geçirilmesi için stratejiler hazırlayacağız. Bu stratejiler hayata geçtikçe halkımız daha da bilinçlenecek ve 'Ben nasıl daha temiz bir havada yaşarım?' sorusunun cevabını bulacak"

(Murat Paksoy/İstanbul)

2- Dünya Gastroenteroloji Kongresi'nde 2 binden fazla katılımcı yer alacak

Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor:

"Dünya Gastroenteroloji Derneği Başkanının Cihan Yurtaydın hocamızın olması ve bizim de gösterdiğimiz çabalarla kongreyi bu yıl Türkiye'ye kazandırdık"

"Kongre Türkiye'de bu yıl yapılan tek dünya kongresi"

"Beklediğimizin ötesinde bir ilginin olduğu kongrede bu yıl 2 binden fazla katılımcı aramızda olacak"

"Bir Türk'ün ismiyle anılan tek hastalık olan "Behçet" hastalığı özel bir sempozyumda tartışılacak"

(Furkan Gençoğlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Üniversitesi İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title