Haberler
BBC

Polisinin 33 yıl sonra bulduğu 'seri katil' zaman aşımı nedeniyle yargılanamayacak

Güncelleme:

Güney Kore polisi çoğu çocuk 10 kişiye tecavüz edip öldüren katilin kimliğine 33 yıl sonra ulaştı. Ancak zaman aşımı dolayısıyla, baldızına tecavüz edip öldürmekten hapiste olan katil hakkında dava açılamayacak.

Güney Kore polisi, 33 yıl içinde 1 milyon 800 bin günlük mesai harcayarak 21 binden fazla kişiyi sorguladığı soruşturma sonunda ülkenin en büyük seri cinayetlerinin zanlısına ulaştı. Ancak zaman aşımı nedeniyle, baldızına tecavüz edip öldürmekten hapiste olan Lee Chun-jae adlı 56 yaşındaki zanlı hakkında dava açılamayacak.

1986'yla 1991 yılları arasında başkent Hwaseong bölgesinde yaşları 13 ile 71 arasında değişen 10 kız çocuğu ve kadın, tecavüz edildikten sonra öldürülmüştü.

Polisinin 33 yıl sonra bulduğu 'seri katil' zaman aşımı nedeniyle yargılanamayacak

'KURBANLARINI ÇORAPLARIYLA BOĞDU'

Cesetler elleri ve ayakları bağlı olarak bağlı olarak bulunmuştu. Kurbanların kendi çoraplarıyla boğulduğu cinayetler, ülkede pek çok film ve diziye konu olmuştu. Polis, en az üç kadından alınan örneklerin zanlının DNA'sıyla eşleştiğini açıkladı. Lee Chun-jae cinayetlerle ilgisi olmadığını savundu.

Gyeonggi Nambu Polis Müdürü ban Gi-soo AFP ajansına "Kurbanların aileleri ve tüm Kore halkına, cinayetleri bu kadar zaman içinde çözemediğimiz için çok üzgün olduğumuzu bildirmek istiyorum. Tarihi sorumluluk anlayışıyla gerçeği açığa çıkarmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz" dedi.

20 BİNDEN FAZLA PARMAK İZİ ALINDI

Soruşturma kapsamında 20 binden fazla parmak izi karşılaştırılmış ancak sonuç elde edilememişti. Lee Chun-jae, 1994'te ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ülkede bu tür suçlarda zaman aşımı süresi 15 yıl.

BBC

Güney Kore Kore Haberler

500

Yorumlar (7)

realist:

zaman asimi cok sacma bi kanun. suclu bulunasiya zaman bitmemeli

12
0
yanıtYanıtla
Antartikalı:

Böyle hukuka böyle ahmaklığa medeniyetin gereği diyen şeytanın ta kendisidir.

9
0
yanıtYanıtla
vanlı duman:

nalet gelsin sizin zaman aşımınıza verin o katili bana gerisini merak etmeyin sizzzzzzzzzzzzzz

5
3
yanıtYanıtla
Patron:

İhmal çok büyük yayın yasağı gelir kesin yakında

1
2
yanıtYanıtla
şakir:

no koment

1
1
yanıtYanıtla
Can:

Adam saten ömür boyu hapiste. Ama 15 yıl çok az...

2
0
yanıtYanıtla
Mert ekin:

Türkiyede de zaman aşımı 20 yıl..yani katliam yap 20 yıl yakalanma tamamdır..ama icralıksan zaman aşımı yok ölene kadar avukatlar peşinde..ADALET

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title