Haberler

Kılıçdaroğlu, karamollaoğlu ile görüştü-aktuel

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Hem Türkiye hem dünyayı hem bölgemizi konuştuk. Sayın Genel Başkanın düşünceleri bizim için çok önemliydi" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Türkiye'nin Geleceği İçin Lider Ziyaretleri' kapsamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu parti genel merkezinde ziyaret etti. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşme sonrası iki lider ortak açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Karamollaoğlu ile güzel ve doyurucu bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Hem Türkiye hem dünyayı hem bölgemizi konuştuk. Sayın Genel Başkanın düşünceleri bizim için çok önemliydi ve o düşünceleri paylaşmak ve öğrenmek bizim açımızdan yarar sağladı" dedi.

Kılıçdaroğlu, TBMM'de görüşülmesi beklenen ceza infaz düzenlemesi kapsamında yapılacak değişiklikler ile ilgili soru üzerine, "Parlamentoya gelecek olan değişiklikleri görmeden yorum yapmanın sağlıklı olacağını düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanlığı'nın bu konuda bir hazırlık yaptığını ve konu parlamentoya geldiğinde kendi görüşlerini ifade edeceklerini söyledi.

'FETÖ BORSASINI BİZ DİLE GETİRMEDİK'

Kılıçdaroğlu, 'FETÖ Borsası' iddialarının hatırlatılması üzerine de "FETÖ borsası olduğunu önce biz dile getirmedik. AK Parti içerisinde farklı arkadaşlar, Türkiye'de bir FETÖ borsası kurulduğunu, parası olanların dışarıya çıktığını, parası olmayan garibanların içeride kaldığını defalarca ifade ettiler. Hatta bu konuda İzmir'de bir cinayetin işlendiğini biliyoruz; ama bu konunun da büyük ölçüde üzeri kapatıldı gibi görünüyor. Bizim düşüncemiz şu; adalet herkes için eşit davranmayı zorunlu kılıyor. Fettah Tamince güçlü bir insan, tuttuğu avukatlar Sayın Erdoğan'ın avukatları, oradaki ilişkilerin çok iyi irdelenmesi lazım. Bu dava hangi gerekçeyle açılmadı, kim açmadı, hangi savcı, hakim bu olaylarda taraf oldular, bütün bunların kamuoyuna açıklanması lazım. Adalet Bakanlığı'nın bu konuda daha doyurucu bir açıklama yapması lazım" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: ÜMİT EDERİZ ÜLKEMİZ NORMALLEŞİR

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise ziyaretle ilgili "Epey bir zamandır ziyaret etme arzumuz oldu; ama bir türlü gerçekleştiremedik, hem seçimlerden hem de kendisine yapılan menfur saldırıdan dolayı. Bugün artık şartlar epeyce değişti. Ümit ediyoruz ki ülkemiz ve bölgemiz normalleşme havasına girer" diye konuştu.

'DOĞRU BULMUYORUM'

Karamollaoğlu, soru üzerine, kendisini en çok şaşırtan konulardan bir tanesinin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na 7 yıl önceki tweetlerinden dolayı dava açılması olduğunu söyledi. Bu olayın gündemi değiştirmeye müteveccih bir çalışma gibi gözüktüğünü ifade eden Karamollaoğlu, "Bu konuların tekrar tekrar gündeme getirilip, servis edilmesinin üzerinde fazla yorum yapmayı doğru bulmuyorum" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Temel Karamollaoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title