Haberler

Türkiye'nin ağladığı Neslican Tay, vasiyeti gereği kesilen bacağının gömüldüğü yere defnedildi

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören ve Twitter'da binlerce kullanıcının yardım kampanyası başlattığı Tay, dördüncü kez yakalandığı kansere yenik düştü. Cuma akşamı hayata gözlerini yuman 21 yaşındaki Neslican Tay'ın cenazesi Rize'de toprağa verilmek üzere getirilmişti.

AİLE KABRİSTANINA DEFNEDİLDİ

Üç kere yendiği kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan 21 yaşındaki Neslican Tay, Rize'de son yolculuğuna uğurlandı. Genç kızın cenazesi, merkez Sahil Camii'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazıyla yine merkeze bağlı Pehlivan Mahallesi'nde kesilen bacağının gömüldüğü yerde toprağa verildi.

Türkiye Neslican Tay'a ağlıyor! Neslican Tay son yolculuğuna uğurlanıyor

CENAZE TÖRENİNE BİNLER KATILDI

Törene, Tay'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve çok sayıda seveni katıldı.

Türkiye'nin ağladığı Neslican Tay, son yolculuğuna uğurlandı

"BENİM İÇİN SOL BACAĞINIZI SEVİN" DEMİŞTİ

Genç yaşta hayata veda eden Tay, "Hayatınızı sevin. Kendinizi sevin. Bedeninizi sevin. Ruhunuz başka bir bedende bulunmayacak. Saçlarınızı, boyunuzu, kilonuzu sevin. Benim için sol bacağınızı da sevin." ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika! Türkiye'nin ağladığı Neslican Tay, son yolculuğuna uğurlanıyor

Neslican Tay'ın dayısı Ömer Yazıcı yaptığı açıklamada, "Bu süreçte bizi bırakmayan yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum. Sağolsunlar, varolsunlar. Neslican'ı dün gece kaybettik. Ama Neslican'ın bedenini kaybettik. Neslican'ın ruhu ve başlattığı savaş, başlattığı mücadeleyi miras olarak vasiyet olarak kabul ettik. Devam ediyoruz, devam ettireceğiz" dedi.

Türkiye Neslican Tay'a ağlıyor! Neslican Tay son yolculuğuna uğurlanıyor

KESİLEN BACAĞININ GÖMÜLDÜĞÜ YERDE TOPRAĞA VERİLDİ

Tay'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Pehlivan Mahallesi'ndeki aile kabristanında,vasiyeti gereği daha önce kanser nedeniyle kesilen bacağının gömüldüğü yerde toprağa verildi.

ÜNLÜ İSİMLER PEŞ PEŞE PAYLAŞIM YAPTI

Ölümüyle Türkiye'yi yasa boğan Tay için binlerce sosyal medya kullanıcısı, ünlü isimler, siyasi liderler ve spor kulüpleri veda paylaşımı yaptı.

Türkiye Neslican Tay'a ağlıyor! Neslican Tay son yolculuğuna uğurlanıyor

NE OLMUŞTU?

Rize'nin Gülbahar Mahallesi'nde ailesi ile oturan Neslican Tay, 2 yıl önce kanser hastalığına yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen genç kız, hayattan kopmadı, azmi ile kanser hastalarına örnek oldu. Sosyal medya hesabından hastalığını duyuran ve kanserle mücadele edeceğini açıklayan Neslican, yaşadıklarını ve tedavi süreçlerini takipçileri ile paylaştı. Kısa sürede 1 milyon takipçi sayısına ulaşan Neslican, bir yandan tedavi görürken, diğer yandan Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nü kazanarak eğitimini sürdürdü. Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican, fenalaşınca İstanbul'da bir hastanede yoğun bakıma alındı. Genç kız 20 Eylül'de hayatını kaybetti.

Türkiye Neslican Tay'a ağlıyor! Neslican Tay son yolculuğuna uğurlanıyor

Son dakika! Türkiye'nin ağladığı Neslican Tay, son yolculuğuna uğurlanıyor

Son dakika! Türkiye'nin ağladığı Neslican Tay, son yolculuğuna uğurlanıyor

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Twitter Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (88)

kadir:

Yeter artık günlerdir görsel ve yazılı basında haber üzerine haber yapıldı, bu vatan için toprağa düşen ailesinin yaşadığı evin sıvası dahi olmayan babasının ayağında ayakkabısı bulunmayan şehidimin bu kadar haberi yapılmadı, şuan hastanelerde yatan onlarca hasta var birçoğu acılar içinde kıvranıyor ve hastalıktan yüzlerce insanda vefat ettim Allah hepsine rahmet eylesin ama son anına kadar Allah''ı ve Ayetlerini tanımayan bir insanı cennette göndermeniz nurlar içinde yatırmanız bunaltı artık.

15
19
yanıtYanıtla
Cansiz:

Sen nasil bir yaratiksin KADIR

yanıt12
yanıt5
coni:

bak Kadir beni iyi dinle, birseyin cok haber yapilmasi onun sehitten daha ustun oldugu anlamina gelmez, bu kizcagiz nesesiyle mucadelesi ile ornek olmustur populer olmustur baskalarina ornek olmustur, neden hemen kiyaslayamaya giriyosunuz neden yani, daha iyi anlaman icin ornek vereyim, bir youtuber 10 milyon kez izleniyo, ama 1 kuran ayeti belki 1000 defa, simdi kuran daha mi onemsiz anlamina geliyo, bu populerliktir, buna birsey yapamazsin o yuzden rahmet oku bak isine

yanıt10
yanıt4
Mehmet:

Güzel kardeşim Mehmetler görülmezler bilinmezler 45 50 saniye habere konu olurlar Bizim ne kadar atsız kahramanlarımız var Mehmetler karşılık beklemez Nice Neslicanlar yaşasın diye mücadele eder şehadete erer Giderler Genç olması tesedüre girmemesi namaz kılmamamsı kuran okumaması bunların sorgusu ayırı işlenen günahlar ayrı hepimiz kusurlu insanlarınız Böyle Düşünmen doğru değil Belki Ölmeseydi çok iyi bir Hoca olurdu belki yaşasaydı güzel bir Hayır sever olurdu ne bileyim. . . . .

yanıt10
yanıt0
..,,...,.....,..:

Haklısın ama biraz ağır oldu bende kanseri yendim tekrar olur diye korkuyorum çünkü engelli bir oğlum var keşke her hasta böyle gündeme gelse şehitlerimiz gündeme gelse

yanıt1
yanıt0
Tarih:

Bu kızımız mini giyene kadar ALLAH cc deseymiş İnan’ın daha hayırlı olurmuş ha bazı yobazlar hemen atlayabilir bize hakaretedebilirler ama sıkıntı Yok laik demokratik cumhuriyet bir ülkede yaşıyoruzya fikrimizi özgürce söyleyelim dedik

13
15
yanıtYanıtla
DOĞUKAN YILDIZ.:

Sen ALLAH demediğini nerden biliyorsun? Sen kimsin ki Rabbine kavuşmuş, ahirete göçmüş bir MELEK adına böyle taşlanmış pislikten pas tutmuş kalbinle yorum yapıyorsun? Fikir özgürlüğü tabiki de var yalnız beyni olanın fikri olur bil istedim. Olmayan da senin gibi birşey olur işte. ALLAH ıslah etsin seni ve senin gibilerini.

yanıt4
yanıt0
TARİH BELANI VERSİN:

senin gibler yaşamasa ya rahat nefes alsa herkes . iyiler kalsa araba çarpsa bu beynine sakat kalsan iki tekme de biz atsak . CANİ RUHSUZ YARRATIK.

yanıt2
yanıt0
@:

Tamam allah rahmet eylesin de olumde dogumda allahin emri yeter be kardesim 2 gündür bütün haberler bunun ustune cogu reklam pesinde hergun bir cok insan oluyor genc cocuk sapa saglam isiniz gucunuz olu ardindan pirim yapmak birakin ruhu saad olsun biktirdiniz bu haberle memleket ugruna olen askerin sehidin bukadar adi anilmaz yasi tutulmaz bu memlekette 2 dakkalik haberle alt tazi olarak gecer bunu iki gundur sanki memlekette tek buymus gibi yapmayin yahu

13
13
yanıtYanıtla
..,,...,.....,..:

Haklısınız??

yanıt0
yanıt0
Tüm 88 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title