Haberler

Dha istanbul bülten - 1

Kağıthane'de, polis memuru, evinde tabancasını temizlerken, kazayla meslektaşını vurdu.


Kağıthane'de, polis memuru, evinde tabancasını temizlerken, kazayla meslektaşını vurdu. Omzundan yaralanan polis hastaneye kaldırıldı.
Olay, Merkez Mahallesi Selamet Sokak'ta 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürlüğü devriye ekiplerinde görevli polis memuru O. E., meslektaşıyla birlikte kaldığı evde tabancasını temizlerken, silah kazayla ateş aldı. Bu sırada, O.E.'nin yanında bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli Y. U., omzundan vuruldu.
O.E.'nin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağ omzundan hafif şekilde yaralandığı öğrenilen Y. U., sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Polis yetkilileri, olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini belirtti

Görüntü Dökümü
--------------------
-Polis ekiplerinden detay görüntü
-Sokak sakinlerinden detay görüntü
-Olay yeri inceleme polisinden detay görüntü
-Apartmandan detay görüntü
-Olay yerinden genel ve yakın detaylar

03.10.2019 - 21.05 - Haber Kodu : 191003255
==============

5- AHMET ŞAFAK YARIN VİZYONA GİRECEK OLAN "KUŞATMA YEDİ UYUYANLAR"I ANLATTI

Haber-Kamera: Elif YAVUZ-Mertcan ÖZTÜRK/ İSTANBUL, DHA
Yapımcılığını ve senaristliğini sanatçı Ahmet Şafak'ın üstlendiği 'Kuşatma Yedi Uyuyanlar' yarın vizyona giriyor. Ahmet Şafak izleyicilerin filmden çıktıktan sonra, "İyi ki bu milletin mensubuyum" diyeceklerini söyledi.
Vatanı için her şeyi yapmaya hazır olan eski bir askerin, vatanı üzerinde oynanan oyunları bozmak için girdiği mücadeleyi konu eden filmin başrolünde Ahmet Şafak bulunuyor. Oyuncu kadrosunda ise Fulden Akyürek, Özcan Varaylı, Sefa Zengin, Aslı Atıl, Hakan Erkuran, İbrahim Ethem Erkuran, Mehmet Tokat yer alıyor.

"TÜRKİYE AMERİKA ÇATIŞMASININ SEMBOLÜ"
Film hakkında bilgiler veren Ahmet Şafak, "Gerçek ve kurmacanın bir arada bulunduğu bir film. Filmde tarih, yer ve zaman veriyor. Filmimiz, 2011'de Kerkük'te geçiyor. Filmin kahramanı bir özel kuvvet komutanı. Bunları eklediğimiz zaman film, gerçeğin izini sürerek ilerliyor. Ben, 2001-2003 ve 2007'de muhtelif dizi filmlerde oynadım. O oyunculuk altyapısını bildiğim için de böyle bir şeye cesaret ettiğimi söyleyebilirim. Film, 2011 yılında Kerkük'te başlıyor. Türk özel kuvvet komutanı, bir Amerikan komutanıyla kapışıyor. Bu aslında Türkiye Amerika çatışmasının özellikle mekan olarak da kapışmasının sembolü. Bu kapışma halen Suriye'de devam ediyor. Bu açıdan bakıldığında filmimiz, gerçeklerin izini sürüyor. Fakat, bununla da kalmıyor. Çok dramatik bir damar da var filmin içerisinde. Çünkü Turan komutan 2011'de Falcon'la kapıştıktan sonra ağır hasta karısını ve kızını görmeye geliyor. İşte orada onun dramı başlıyor" dedi.

"SADECE KAHRAMANLIK HİKAYESİ DEĞİL"
Şafak, "Film aslında sadece temel bir kahramanlık hikayesi değil. Belki de bu açıdan Türk sinemasında bir ilk. Yedi uyuyanlar kavramı ve bu kavramın altını dolduran karakterlerimiz söz konusu. Bu karakterler sosyal hayata nüfuz etmiş ve sosyal kimlikleriyle toplum içerisinde var olan insanlar. İşte burada kendilerinden bir parça bulacaklar. İzleyici 'Bu yedi değil de sekiz olsaydı, sekizinci biz olurduk' diyecekler. Filmimizin temel sloganı 'Uyuyanları uyandırın'. İnsanlar filmden çıktıklarında Mehmet Akif Ersoy'un dizelerindeki gibi 'Biz nasıl bir milletmişiz ki gelmişiz dünyaya milliyet nedir öğretmişiz'i hatırlayacaklar. Bu filmden çıkınca bunu hissedecekler. Keyifle izleyebilecekleri iyi bir film oldu. Ama filmi izlerken kimi zaman hüzünlenecek, kimi zaman ağlayacaklar. Mendillerini unutmasınlar. Çoğu zaman da gurur duyacaklar. Gözlerinden yaşlar akarken 'İyi ki bu milletin mensubuyum' diyecekler" diye konuştu.

"SAYIN DEVLET BAHÇELİ GALASINA KATILMAK İSTİYORDU"
Filmin galasını iptal ettiklerinden söz eden Ahmet Şafak, "Sayın Devlet Bahçeli galasına katılmak istiyordu, hatta galayı kendi teşkil etti. Sağ olsun, rabbim ona uzun ömürler versin. Geçtiğimiz hafta geçici bir rahatsızlık geçirdi. Biz galamızı erteledik. Bana, 'Ahmet mutlaka filme gideceğim' dedi. O verdiği sözü her zaman tutar, dolayısıyla Ankara'da sinema salonunda Sayın Genel Başkanımızı göreceğiz, ben de inşallah yanında olacağım." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
----------------------
-Ahmet Şafak röportajı

03.10.2019 - 21.33- Haber Kodu : 191003257
=============

6- BAHÇELİEVLER'DE KAÇAK İÇKİ İMALATHANESİNE BASKIN

Haber-Kamera: Mustafa BAKIRHAN-Şahin BOZKURT/İSTANBUL, DHA
Bahçelievler'de alkol imalathanesi olarak kullanılan bir depoya operasyon düzenlendi. Operasyonda bir kişi suçüstü yakalanırken, 6 ton kaçak ve sahte içki ele geçirildi.
İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, kaçak ve sahte içki üretimi ile ilgili yapılan bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Çalışma sonucunda polis ekipleri, Kocasinan Mahallesi Çerkez Sokak'ta bulunan bir depoya, saat 17.00 sıralarında baskın yaptı. Yapılan baskında ticari araç ile imalathanede üretilen sahte ve kaçak içkiyi piyasaya sürmek üzere dağıtıma çıkmaya hazırlanan M.K. adlı bir kişi suçüstü yakalandı.

6 TON KAÇAK VE SAHTE İÇKİ
Depoda ve ticari araçta yapılan aramada koli ve bidonlar içinde satışa hazır alkol ele geçirildi. Şüphelinin elde ettiği saf alkolü, büyük depolarda toplayarak kurduğu düzeneklerle damıttığı, sonrasında ise kazanlarda kaynatarak sahte alkole dönüştürdüğü öğrenildi. Depoda yapılan aramada toplamda 6 ton sahte ve kaçak içkiye el konulurken gözaltına alınan M.K işlemeleri yapılmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan emniyet yerleşkesine götürüldü. Operasyonla ilgili başlatılan çalışma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
--------------
-İmalathane olarak kullanılan depo
-Ekiplerin depo içinde inceleme yapması
-Şüphelinin yakalandığı araç
-Depoda sahte alkol üretimi için kullanılan malzemeler
-İçi sahte ve kaçak alkol dolu bidonlar

03.10.2019 - 18.28 - Haber Kodu : 191003231_
=============

7- SULTANBEYLİ'DE ORMAN YANGINI

Haber: Ramazan EĞRİ- Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul Dha
Sultanbeyli'de ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın, orman itfaiyesinin müdahalesi sonucu söndürüldü.
Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi Uzundere'de bulunan ormanlık alanda saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye orman itfaiyesi sevk edildi. Yangın ekiplerin yarım saatlik çalışması sonucu kontrol altına alındı. Polis çıkan yangınla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:
--------
-Alevli şekilde yanan orman
-Orman ekiplerinin müdahalesi
-Genel ve detay

03.10.2019 - 18.52 -  Haber Kodu : 191003236



- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kağıthane İstanbul DHA Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title