Haberler

Dha yurt bülteni-5

ADANA LEZZET FESTİVALİ'NDE 'ÇÖPTEN SESLER ORKESTRASI' İLGİ GÖRDÜ

Adana'da bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Çukurova Belediyesi personelleri tarafından oluşturulan 'Çöpten Sesler Orkestrası' yoğun ilgi gördü.

Çukurova Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelleri tarafından oluşturulan 'Çöpten Sesler Orkestrası' Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde gösteri yaptı. Enstrümanlarını çöp bidonları, çöp konteynırları ve atıklardan oluşan 'Çöpten Sesler Korosu'nun üyeleri Çukurova Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personelinden oluşuyor. Bu ilginç orkestra, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Adana Lezzet Festivali'ne gösterileri ile renk kattı. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, eline aldığı bagetlerle orkestraya eşlik etti. Başkan Çetin, Çöpten Sesler Orkestrası'nın yaptığı ritim şova eşlik etti. Orkestranın ritim şovu, festivale katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Vatandaşlar çıkarılan ritimlere alkışlarla tempo tutarak karşılık verdi.

Görüntü Dökümü
------------------------
Belediye Başkanı soner Çetin halay çekmesi
Çop kututlarıya kurulan orkestra
Haber-Kamera: ADANA,
==============================

7 AYDA 5 MUHTAR GÖREN KÖYÜN HALKI: LANETLİ DEMEYELİM, TALİHSİZ DİYELİM

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Çetince köyünde, 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana 7 ayda 5'inci muhtar göreve geldi. Köyün tarihinde ilk kez böyle bir şeyle karşılaşan halk olayı talihsizlik olarak değerlendirirken, Haziran 2020'de yapılacak ara seçimde iyi bir muhtar seçeceklerini kaydetti. Köy halkı, 'Lanetli Mühür' yorumlarına ise "'Lanetli' demeyelim 'talihsiz' diyelim" dedi.

31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Yahya Yürekli'yi muhtar seçen Yalvaç ilçesine bağlı Çetince köylüleri, ilk muhtarın yaklaşık 2 ay sonra bu görevi yapamayacağını belirterek istifa etmesinin ardından muhtarsız kaldı. Yalvaç İlçe Seçim Kurulu bunun üzerine haziran ayında yeniden seçim yaptı. Bu kez seçimi Mehmet Ali Er kazandı. Ancak Er'in sabıkası olduğu belirlenince bu kez seçimde ikinci olan Selahattin Adıgüzel görevlendirildi. Adıgüzel'in de Seçim Kanunu'na göre köyde en az 6 ay ikamet etmesi şartını 15 günle kaybettiği anlaşılınca, bu kez seçimde 3'üncü sırada yer alan Ayşe Adıgüzel mazbatayı aldı.

2 AY SONRA ÖLDÜRÜLDÜ
Önceki yıllarda Çetince beldeyken mahalle muhtarlığı yapan ve halk arasında 'Efe Ayşe' olarak bilinen Ayşe Adıgüzel, 15 Ağustos 2019 tarihinde Ramazan Duyan'ın silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. Ramazan Duyan şiddetli geçimsizlik nedeniyle evi terk eden dini nikahlı eşi Asiye Aydoğmuş (35) ve babası Orhan Aydoğmuş (55) ile kadının çağrısı üzerine eve giden muhtar Ayşe Adıgüzel'i pompalı tüfekle vurarak öldürdü.

AZA MUHTAR OLDU
Köyün yeniden muhtarsız kalması üzerine Kaymakamlık, ihtiyar heyetinde 1'inci aza olarak bulunan Mehmet Ali Almacı'ya 20 Ağustos tarihinde mührü vererek görevlendirdi.

'LANETLİ MÜHÜR DEYİMİ YAKIŞMADI'
Yaklaşık 2,5 aydır görevi yürüten Mehmet Ali Almacı, yaşananların bir talihsizlik olduğunu belirterek, "Köyümüzde 5 muhtar değişmesiyle ilgili medyaya yansıyan bazı haberlerde 'Lanetli Mühür' gibi bir deyim kullanılmış. Bu hiç hoş olmamış. Burada ne var ki lanetli olacak. Haziranda yapılacak seçim için şimdiden 2- 3 arkadaşımızın aday olacakları yönünde duyumlar alıyoruz. Köyümüzde bu olayı hiç kötü yorumlayan yok" dedi.

'İLK KEZ BÖYLE OLDU'
Köyde sera işi ile uğraşan Mustan Merdane (50), "Ben 50 yaşındayım, köyümüzde daha önce hiç böyle bir olay yaşanmamıştı. Bu durumu kötü bir olay olarak karşılıyoruz. Hiçbir zaman başımıza gelmedik bir şey, kimse kabullenmiyor. Gelen muhtar dayanamıyor. İyi birinin çıkmasını istiyoruz" dedi.

DHA muhabirinin, "Yaşanan bu olay sonrası köy halkında herhangi bir endişe, korku meydana geldi mi?" sorusuna ise Mustan Merdane, "Hiçbir korku olmadı, neyine korkacağız ki? Herkes işinde zaten. Bizim köyümüzde bir de şu var; 'muhtara yardımcı olalım' diyen yok, muhtar yalnız kalıyor burada bu işi yapmak zor" şeklinde yanıt verdi.

'ÇOK ÜZÜCÜ'
Köy halkından Cennet Merdane, yaşanan elim olaydan dolayı çok üzüldüklerini kaydederek, "Ayşe Abla çok iyi biriydi, 'Efe Ayşe' diye bilirdik. Ta karşıdan görse 'Ne yapıyorsunuz' diye yanımıza sormaya gelirdi" dedi. Cennet Merdane, köyde muhtar değişimlerinden dolayı herhangi bir kötü düşünce oluşmadığını söyledi.

'BU SADECE BİR TALİHSİZLİK'
Kerim Karagöz de köyde ilk kez bu kadar kısa sürede muhtar değişmesini talihsizlik olarak değerlendirdi. Karagöz, "Yaşanan vefat olayı dışındaki değişikliklerden biri istifa diğerleri ise sabıka ve ikametgahtan kaynaklandı. Bunun neyi var ki herkesin başına gelebilir" dedi.

'2 BİN LİRAYA KİM İSTER Kİ BU GÖREVİ'
Serada domates toplayan Ali Karagöz, köyde kimsenin kolay kolay muhtar olmak isteyeceğini düşünmediğini belirterek, "Burası eskiden belediyelikti ve belediye başkanı yönetiyordu. Başkan 8- 10 bin lira maaş alıyordu. Şimdi aynı nüfusa muhtar bakıyor ve adama 2 bin lira veriyorlar. Bu adam 2 bin lira için bu işi yapar mı?" diye konuştu. Karagöz 'Siz aday olmak ister miydiniz' sorusuna ise "Benim 4 çocuğum var. Bu işi bırakıp muhtar olursam 2 bin lira ile ben 4 çocuğa nasıl bakacağım" dedi.

'LANETLİ DEMEYELİM TALİHSİZ DİYELİM'
Çetince köyünde toptan sebze alım satımı yapan Sadettin Tokmak da yaşanan bu olayın tamamen talihsizlik olduğunu değerlendirerek, "'Lanetli' demeyelim 'talihsiz' diyelim. Çünkü yaşanan olayların hepsi bir talihsizliktir. Lanetli kelimesi köyümüze hiç yakışmadı" ifadesini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
RÖP 1: Mustan Merdane
RÖP 2: Cennet Merdane
RÖP 3: Kerim Karagöz
RÖP 4: Ali Karagöz
RÖP 5: Muhtar Mehmet Ali Almacı
RÖP 6: Sadettin Tokmak
HABER- KAMERA: Nurettin ARKAN/YALVAÇ (Isparta),

==============================

AĞACA ÇARPAN KAMYONETTE SIKIŞAN ŞOFÖR AĞIR YARALANDI

Antalya'nın Kaş ilçesinde kontrolden çıkıp ağaca çarpan kamyonetin şoför mahallinde sıkışan Mehmet Altan, itfaiye ekiplerinin uğraşı sonucu kurtarıldı. Bacaklarında aşırı derecede ezik ve kırık olan Altan ağır yaralandı.
Kaza, saat 09.30 sıralarında D-400 karayolunun Kaş'a bağlı Gökçeyazı Mahallesi geçişinde meydana geldi. Mehmet Altan'ın kullandığı 27 AVM 18 plakalı kapalı kasa kamyonet, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki çam ağacına çarptı. Şoför Mehmet Altan'ın belden aşağısı çam ağacı ile şoför mahalli arasına sıkıştı. Kazayı görenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi.
Olay yerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 itfaiye aracı çağrıldı. İtfaiye ekipleri yaklaşık 20 dakikalık çok dikkatli bir çalışma sonrası şoför Mehmet Altan'ı aracın kapısını ve bazı bölümlerini keserek, çıkardı. Bacaklarında aşırı derecede ezik ve kırık olan Mehmet Altan'a ilk müdahale kaza yerindeki sağlık ekibi tarafından yapıldı. Ardından Kaş Devlet Hastanesi'ne götürülen Mehmet Altan tedaviye alındı. Mehmet Altan'ın sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
--------------
Araçta sıkışan sürücüye ekiplerin müdahalesi (Cep telefonu)

HABER: Ahmet ACAR- KAMERA: KAŞ (Antalya),
==============================

HDP ÖNÜNDEKİ EYLEMDE 34'ÜNCÜ GÜN

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunmasını isteyen 53 aile, HDP binası önündeki oturma eylemini 34'üncü günde de sürdürdü. İstanbul'da, 2014 yılında "Bana iş buldular, işe gidiyorum" diyerek, çıktığı evine bir daha dönmeyen ve dağa götürüldüğünü öne sürdüğü oğlu Tuncay (19) için eylemde olan Şevket Bingöl, çocuğunun kurtarılmasını istediğini söyledi.

Hacire Akar, 21 Ağustos'ta kaybolan oğlu Mehmet'in (21) HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakır binası önünde oturma eylemi başlattı. Eylemin 3'üncü gününde ortaya çıkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandırıldı. Oğluna kavuşup, eylemine son veren Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar'ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül'den itibaren HDP önünde oturma eylemine başladı. Eylem, 34'üncü günde de 53 aile tarafından sürdürüldü.

'ARTIK YETER'

İstanbul Arnavutköy'de, 2014'te "Bana iş buldular, işe gidiyorum" diyerek, evden çıkan ve bir daha dönmeyen oğlu Tuncay için Şevket Bingöl, HDP'liler tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 13 Eylül'den beri oturma eylemini sürdürüyor. Oğlunun dağa götürüldüğünü söyleyen Bingöl, "HDP milletvekilleri, gelip, bize açıklama yapmıyor. Çocuklar HDP tarafından dağa götürüldü. Bize 'Niye oradasınız' diye soruyorlar. Biz çocuklarımız HDP tarafından götürüldüğü için buradayız. Onların götürdüğüne dair kanıtlarımız var. Bunlar yalan söylüyor. Artık yeter" dedi.

OTURMA EYLEMİNDEKİ AİLELER

1- Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde oturan Fevziye- Şahap Çetinkaya çifti, 30 Ağustos'tan beri haber alamadıkları, PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını iddia ettikleri oğulları Süleyman (18) için 3 Eylül Salı günü oturma eylemine başladı.

2- Diyarbakırlı Remziye Akkoyun, 4 yıldır kayıp olan oğlu Azad'ın (14) PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldığını ileri sürerek, 3 Eylül Salı günü oturma eylemi başlattı.

3- Diyarbakır'da oturan Rauf- Ayşegül Biçer çifti, 10 aydır kayıp olan tek oğulları Mustafa (18) için 3 Eylül Salı günü oturma eylemi başlattı. Kanser hastası Ayşegül Biçer, oğlunun HDP aracılığıyla PKK'lı teröristlere götürüldüğünü iddia ediyor.

4- Mardinli olan ve Diyarbakır'da oturan inşaat işçisi Celil Begdaş ile eşi Hediye Begdaş, ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs'ta ortadan kaybolan oğulları Yusuf'un (16) HDP'liler aracılığıyla düğün aracı olarak süslenen minibüsle dağa kaçırıldığını iddia ederek, 4 Eylül akşamı oturma eylemine katıldı.

5- Gaziantep'te oturan Şevket- Songül Altındaş çifti, vatani görevi için usta birliğine giderken 2 Ekim 2015'te Tunceli'nin Pülümür ilçesinde teröristlerce kaçırılan oğulları Müslüm (24) için 5 Eylül günü oturma eylemi başlattı.

6- Mersin'in Anamur ilçesinde yaşayan Rahime Uymaz, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 28 Temmuz 2015'te eşi ve kızının yanında aracından indirilerek, kaçırılan yeğeni polis memuru Sedat Yabalak (34) için oturma eylemine katıldı. Polis Sedat Yabalak'ın hasta annesi Ünzile Yabalak ise 8 Eylül akşamı Diyarbakır'a gelip nöbete başladı. Solunum hastası Ünzile Yabalak'a, PKK'lı teröristler tarafından 23 Eylül 1995'te şehit edilen Astsubay Murat Namdar'ın eşi Yıldız Namdar refakat ediyor.

7- Mardin'in Derik ilçesinden gelen Emine-Şeyhmus Kaya çifti, İstanbul'da polis memuruyken, Muş'ta kardeşinin düğün konvoyuyla memleketine dönerken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen teröristler tarafından kaçırılan oğulları Vedat Kaya (28) için 5 Eylül'de oturma eylemine başladı.

8- Malatyalı Sadiye Özbey, 17 Eylül 2015'te Rize'den kendisini ziyarete gelirken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler tarafından aracı yakılıp kaçırılan oğlu Astsubay Semih için 5 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

9- Bursa'da yaşarken eşini 17 Ağustos depreminde kaybedince Diyarbakır'a taşınan Meryem Savur, 4 yıl önce PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Fırat (22) için 5 Eylül günü oturma eylemine başladı.

10- Diyarbakırlı Sabiha Balta, 5 yıl önce kaybolan oğlu Arafat'ın (25) PKK'lı teröristlerce dağa kaçırıldığını iddia ederek 5 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

11- Diyarbakır'ın Dokuzçeltik köyünde oturan Aysel Koyun, 5 yıl önce PKK'lı teröristlerce dağa kaçırıldığını ileri sürdüğü oğlu Neşat (22) için 6 Eylül günü oturma eylemine başladı.

12- Diyarbakırlı Güzide Demir, 4 yıl önce PKK'lı teröristlerce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Aziz (20) için 7 Eylül günü oturma eylemi başlattı.

13- Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde 4 yıl önce çobanlık yaparken PKK'lı teröristlerce kaçırıldığı belirtilen Vahit Çur'un (19) anne ve babası Bedirhan- Necla Çur çifti de 7 Eylül günü eyleme katıldı.

14- Diyarbakırlı Hüsniye Kaya, 5 yıldır haber alamadığı ve sonrasında arkadaşlarından Suriye'de olduğunu öğrendiği kızı Mekiye'yi (19) bulmak için 8 Eylül günü oturma eylemine başladı.

15- Ayten- Şadin Elhaman çifti, 2 yıl önce kaybolan oğulları Bayram (21) için 8 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

16- İstanbul'da 5 yıl önce HDP Kağıthane ilçe binasına gittikten sonra dağa kaçırıldığını ileri sürülen Yakup Edizer'in (19) anne ve babası Salim ve Saliha Edizer çifti de 9 Eylül günü eylemdeki yerini aldı.

17- Diyarbakırlı Süleyman Aydın, 4 yıl önce terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Özkan (19) için 9 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

18- Diyarbakırlı Mevlüde Üçdağ, 5 yıldır haber alamadığı oğlu Ramazan (22) için 9 Eylül günü HDP önüne gelip eyleme katıldı.

19- Mardinli olan ancak Diyarbakır'da oturan Salih- Mülkiye Aylu çifti, 22 Mart 2019'da kaybolan ve HDP kongresine katılan M.I. tarafından Irak'ın Metine bölgesindeki PKK'lı teröristlerin yanına kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Mehmet (20) için 10 Eylül sabahı oturma eylemine başladı.

20- Aslen Siirtli olan, ancak Ordu'da yaşayan Latife Ödümlü, Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi oğlu Özgür'ün (22), 10 ay önce PKK'lı teröristler tarafından Kuzey Irak'a kaçırıldığını söyleyerek, 10 Eylül günü oturma eylemine katıldı.

21- Diyarbakırlı Mehmet Karaman, 1999'da kandırılarak dağa götürüldüğünü ileri sürdüğü oğlu Ercan (40) için 11 Eylül'de oturma eylemine başladı.

22- Diyarbakırlı Fatma Akkuş, 28 Ağustos 2015'te kaybolan ve internette terörist kıyafeti giydiği videosunu gördüğü kızı Songül için 11 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

23- Erzurum'dan gelen Macide Uslu ile Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinden gelen Halime Şehitoğlu, 2015'te Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan yeğenleri Sedat Sorgun (28) için 11 Eylül'de oturma eylemine katıldı. Annesi vefat eden Sorgun'un, Van'da vatani görevini yaparken, izinli olarak Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki teyzesi Şehitoğlu'nu ziyaret edip, memleketi Erzurum'daki akrabalarının yanına giderken Lice'de yol kesen PKK'lılarca kaçırıldığı belirtildi.

24- Diyarbakırlı Nihan Çiçek, 2015'te eşinin akrabaları tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettiği nişanlı kızı Hatun (23) için 11 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

25- Diyarbakırlı Ömer Tokay, 2011'de Şırnak'a pikniğe gidip dönmeyen, 3 yıl sonra da terör örgütüne yakın bir televizyonda gördüğü oğlu Mehmet (22) için 12 Eylül'de oturma eylemine başladı.

26- İstanbul'da yaşayan Şevket-Fatma Bingöl çifti, 2014'te Arnavutköy'de 'Bana iş buldular, işe gidiyorum' diyerek evden çıkıp dönmeyen oğulları Tuncay (19) için 13 Eylül'de oturma eylemi başlattı.

27- Diyarbakır'ın Hani ilçesinde fırında çalışan oğlu Fatih Demir'in (24), 2015 yılında terör örgütünce dağa kaçırıldığını iddia eden anne Sevdet Demir (55), 13 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

28- Bitlis'te eşinden boşanan Saliha Mert (42), 2015 yılında dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Yetiş Top (23) için 13 Eylül günü Diyarbakır'a gelip oturma eylemine katıldı.

29- Bitlis'te yaşayan Ubeydullah Yolaçan, 5 yıldır haber alamadığı oğlu Çetin (31) için 14 Eylül'de Diyarbakır'a geldi. Baba Yolaçan, gelini Gülcemal, torunları Ecrin ve Abdulsamet ile birlikte oturma eylemine katıldı.

30- Bitlis'in Mutki ilçesinden Diyarbakır'a gelen Hurinaz Omay (83), 24 yıl önce dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Rıfat (43) için 14 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

31- Bitlis'ten Diyarbakır'a gelen Fadıl Kılıç, Ahlat Üniversitesi öğrencisiyken 3 yıl önce dağa kaçırıldığını öne sürdüğü oğlu Faruk için (25) 14 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

32- Elazığ'dan Diyarbakır'a gelen Muhittin Avunan, usta birliğine giderken yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan yeğeni Bingöllü Emrah Avunan (24) için 13 Eylül'de oturma eylemine başladı. Emrah'ın annesi Leyla Avunan, babası Bilal Avunan ve akrabaları da 22 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

33- Erzurum'un Horasan ilçesinden gelen Mehmet Emin Coşkun (49), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde 2'nci sınıf öğrencisiyken 29 Aralık 2014'te terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettiği 3 çocuğunun büyüğü olan İbrahim (24) için 15 Eylül'de oturma eylemine başladı.

34- Bursa'dan gelen Türkan Mutlu, 7 yıl önce Balıkesir'de üniversiteyi kazanıp kayıt yaptırmayan ve kandırılarak dağa götürüldüğünü iddia ettiği kızı Ceylan Şeyma Tekin (24) için 16 Eylül akşamı oturma eylemine başladı.

35- Diyarbakırlı Vahide Sunar, 5 yıl önce Dicle ilçesine gidip PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını düşündüğü oğlu Ahmet (22) için 16 Eylül'de oturma eylemi başlattı.

36- Ağrılı Salih Gökçe, 5 yıl önce İstanbul'da çalışırken ve askere gitmek üzereyken terör örgütü PKK tarafından kaçırılıp Suriye'ye götürüldüğünü iddia ettiği oğlu Ömer (24) için 17 Eylül'de oturma eylemine başladı.

37- Batmanlı Cabir Taş, 4 yıl önce tekstilde çalışırken terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettiği, o dönem 14 yaşında olan kızı Ece için 17 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

38- Diyarbakırlı Üzeyir Nergiz, 5 yıl önce Kars Kafkas Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okurken, 2014'te terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettiği kayınbiraderi Osman Etik (29) için 17 Eylül'de oturma eylemindeki yerini aldı.

39- Muşlu Selma Kan, 4 yıl önce Muş'ta terör örgütü PKK'ya katıldığını iddia ettiği oğlu Onur (28) için 18 Eylül'de oturma eylemine başladı.

40- Siirtli Şirin Sungur, 2015'te Bingöl'de vatani görevini yaparken memleketi Siirt'e bayram iznine döndüğü sırada Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Süleyman (24) için 18 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

41- Muşlu Halit Altun, 2015'te Malatya'da üniversite öğrencisiyken kaybolan ve terör örgütü PKK'nın elinde olduğunu iddia ettiği oğlu Muhsin (27) için 19 Eylül'de oturma eylemine başladı.

42- Konya'dan gelen Yıldız Ballı, 2014'te İstanbul Esenyurt'ta tekstil fabrikasında çalışırken kaybolan ve terör örgütü PKK'nın kaçırdığını iddia ettiği kızı Yasemin (21) için 19 Eylül'de oturma eylemine başladı.

43- İstanbul'dan Diyarbakır'a gelen Fahrettin Akkuş, 2015'te Sultangazi ilçesinde 19 yaşındayken, kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Erkan için 20 Eylül'de oturma eylemine başladı.

44- Kütahya'dan gelen Hatice Levent, 18 yaşındayken 2015 yılında Bitlis'te üniversite öğrencisiyken terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettiği kızı Fadime için 22 Eylül'de oturma eylemine katıldı.

45- Muş'tan Diyarbakır'a gelen Güzel Aslan, 5 yıl önce mobilyacıda çalışırken kaybolan oğlu Turan Aslan (26) için 23 Eylül'de oturma eylemine başladı.

46- Batman'dan gelen Zehra Çak, 5 yıl önce Batman'da kaybolan oğlu Azat Çak (23) için 26 Eylül'de oturma eylemine başladı.

47- İstanbul Sultangazi'den gelen İmmihan Nilifırka, Ege Üniversitesi Gazetecilik Bölümü son sınıf öğrencisiyken, 21 Mart 2015'te kaybolan oğlu Mehmet (22) için 27 Eylül'de oturma eylemine başladı.

48- Gaziantep'ten gelen Cennet Kabaklı, 2015'te usta birliğine giderken Tunceli Pülümür yolunda terör örgütü PKK tarafından asker oğlu Adil Kabaklı (24) için 28 Eylül'de oturma eylemine başladı.

49- Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden gelen Sıddıka Tatlı, Mardin Artuklu Üniversitesi Mimarlık Bölümü son sınıf öğrencisiyken 2014'te kaybolan ve terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia ettiği oğlu Aziz Tatlı (27) için 29 Eylül'de oturma eylemine başladı.

50- Batman'dan gelen Melike Akdoğan, 14 yaşında lise öğrencisiyken bir yıl önce ortadan kaybolan ve dağa götürüldüğünü düşündüğü oğlu Abdulkadir için 2 Ekim'de oturma eylemine başladı.

51- Ağrı'nın Hamur ilçesinden gelen Süheyla Demir, 2014'te lise 3. sınıf öğrencisiyken terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettiği kızı Hayal için 3 Ekim'de oturma eylemine başladı.

52- Muş'tan gelen Süheyla ve eşi Maşallah Yenilmez, 2015'te Bitlis Eren Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü'nde okurken ortadan kaybolan kızları Sümeyye Yenilmez (24) için 5 Ekim'de oturma eylemine katıldı.
53- Diyarbakır'ın Kulp ilçesinden gelen Menfiye Yıldırım, 2017'de kaybolan oğlu Mesut Yıldırım (25) için 5 Ekim'de oturma eylemine başladı.

Görüntü Dökümü
-------
HDP il binası
Ailelerin bekleyişi
Şevket Bingöl'ün röportajı
Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN, Nurettin FİDANCAN/DİYARBAKIR,
==============================

ADANA'DA SU ÜZERİNDE AKROBASİ ŞOV NEFES KESTİ

Adana'da bu yıl 'Büyük Akdeniz Şöleni' temasıyla 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nde Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştirilen ışık, havai fişek ve flyboard gösterisi, renkli görüntülere sahne oldu.

Adana Valiliği'nin himayelerinde gerçekleştirilen Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında Akdeniz lezzetlerinin tadını çıkaran ziyaretçiler, Seyhan Nehri kıyısında havai fişek gösterileri eşliğinde ışık ve flyboard gösterisiyle doyasıya eğlendi. Kente özgü yemeklerin tadına bakmak için yurtiçi ve yurtdışından gelen binlerce kişi havanın kararmasıyla Seyhan Nehri kıyısında yerini aldı. Flyboard gösterisiyle başlayan etkinlik, havai fişeklerin ışık gösterimde atılmaya başlamasıyla ziyaretçileri coşturdu. Görsel şöleni izleyebilmek için birbiriyle yarışan ziyaretçiler, etkinliği cep telefonlarıyla da görüntüledi. Gösteriyi Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile eşi Beyhan Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir'in yanı sıra kent protokolü de keyifle izledi.

Görüntü Dökümü
------------------------
Adana'da düzenlenen lezzet festivalinde su gösterisi

Haber-Kamera: Malik GÖDELİNER/ADANA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Eylül PKK Güncel Haberler

title