Haberler

İzmir mahalle sakinlerini şoke eden su faturası

Güncelleme:

Mahalle sakinlerini şoke eden su faturasıİzmir'in Torbalı ilçesi'ne bağlı kırsal Özbey Mahallesi'nde yaşayan Sabri Gür (66) kendisine gelen 928 liralık su faturasına tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerini şoke eden su faturası

İzmir'in Torbalı ilçesi'ne bağlı kırsal Özbey Mahallesi'nde yaşayan Sabri Gür (66) kendisine gelen 928 liralık su faturasına tepki gösterdi. Bir önceki ay 155 lira fatura ödediğini belirten Gür, daha az su kullanmasına rağmen daha yüksek fatura gelmesine itiraz ettiğini belirterek, Geçen ay bahçeyi suladım, bu ay ise yağmurlar nedeniyle bahçeye tek damla su akıtmadım. Neden böyle bir fatura geldi anlamış değilim. İZSU'nun bu hatayı düzeltmesini istiyorum dedi. Mahallede yaşayan başka kişiler de yüksek fatura ödediklerini belirtti.

Torbalı'nın kırsal mahallesi Özbey'de yaşayanlar bu ay yüksek miktarda gelen su faturaları nedeniyle şaşkınlık yaşadı. Mahalleliler, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'nun kendilerine durumu açıklamasını istediklerini belirtti. Mahalle sakinlerinden Sabri Gür, geçen ay 119 ton su kullandığını ve 155 lira geldiğini, bu ay ise 99 ton suya 928 lira su faturası geldiğini söyledi. Bu kadar yüksek bir faturayı ödeme gücünün olmadığını söyleyen Gür, Geçen ay bahçemi suladım. Oğlumun düğünü vardı. Suyu kullandık. Miktar olarak da 119 ton kullanmışız 155 lira fatura gelmiş. Bu ay mahallemizde güzel yağmur yağdı. Bahçeyi sulamadık ama 99 ton su kullanmışız, 928 lira fatura gelmiş. Benim bunu ödeyecek gücüm yok. Belediyeye ve İZSU'ya sesleniyorum. Bunu düzeltsinler, ben bu yaşımda bu faturayı nasıl düzelteyim dedi.

122 LİRADAN 726 LİRAYA

Mahalle sakinlerinden çiftçilikle uğraşan Alihan Öcal (55), bu ay gelen su faturaları karşısında mağdur olduklarını iddia ederek, Geçen ay 91 ton su kullandım. 122 lira fatura ödedim. Bu ay ise 83 ton su kullanmışım, 762 lira fatura gelmiş. Neden böyle olduğunu anlamadım. Çok su kullanıp az ödedik. Az su kullanıp çok fatura ödüyoruz. İZSU'nun bunu düzeltmesini istiyoruz diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Torbalı İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title