Haberler

Karabük'te "deprem tatbikatı"

Karabük'te Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( Afad ) önderliğinde 26 hizmet grubunun katılımıyla "deprem tatbikatı" yapıldı.

Afad koordinasyonunda Kurtuluş Mahallesi Dolunay Sokak ile Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan tatbikata polis, itfaiye, UMKE, İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Türk Kızılay ile Telekom, doğalgaz ve elektrik dağıtım şirketlerinde görevli personel katıldı.

Vali Fuat Gürel, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Karabük AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ve diğer yetkililerin de izlediği tatbikat gerçeği aratmadı.

Senaryo gereği 7,2 büyüklüğünde meydana gelen depremde, enkaz altında kalanlar arandı, enkazda bulunan depremzedeler çeşitli metotlarla çıkarıldı.

Ulaşılması güç alanlarda kalanlar eğitimli köpeklerin de desteğiyle bulunarak sedye ve halatlar yardımıyla kurtarıldı. Depremden sonra çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Tatbikatın ikinci aşamasında ise AFAD ekiplerine Eğitim ve Araştırma Hastanesinden kimyasal gaz sızıntıları geldiği bildirildi. Koruyucu elbiselerini giyen ekipler, hastanedeki yaralıyı dışarı çıkardı. Hastanenin çatısında mahsur kalan vatandaşlar da itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Tatbikatta kurtarılan yaralılar, hastahanenin yanındaki sahaya kurulan çadırlara kaldırıldı.

Tatbikat, Vali Gürel ve beraberindekilerin hastaları ziyaret etmesiyle son buldu.

Afetlere karşı hazırlıklı olunması gerekiyor"

Vali Gürel, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, iki hafta önce İstanbul'da bir deprem yaşandığını hatırlattı.

Depremin her an olabileceğini söyleyen Gürel, Eskipazar ilçesinden bir fay hattının geçtiğini belirtti.

Gürel, afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Kurumlarımızın afetlere karşı hazır olabilmesi için birtakım tatbikatlar planladık. Ekiplerimiz olaya çok hızlı bir şekilde müdahale etti. Personelimizin hazır bir şekilde beklemelerini sağlamak adına böyle bir tatbikat planladık. Asıl olan afetler meydana geldikten sonra hızlı bir şekilde olaya müdahale edip zararı en aza indirebilmektir. Tatbikatlarımız belli aralıklarla devam edecek."

Kaynak: AA / Güncel

Karabük AFAD Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title