Haberler

ABD'yi zora sokacak Ermeni itirafı: Ben bile iki defa katledildim

ABD Temsilciler Meclisi, hiçbir gerçekliği olmayan sözde Ermeni Soykırımı iddialarını tanıyan karar tasarısını kabul etti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın konuyla ilgili "Harbord Askeri Heyeti Raporu" kitabı, gerçekleri tüm detaylarıyla gün yüzüne çıkarıyor.

ABD Temsilciler Meclisi hiçbir gerçekliği olmayan sözde Ermeni Soykırımı'nı kabul etti. Kendi arşivlerini yalanlayan Temsilciler Meclisine Bakan Hulisi Akar'dan kanıtlı cevap geldi.

ABD ARŞİVİNDE IŞIK TUTAN RAPORLAR

Ancak ABD Ulusal Arşivlerine bakılsa, bizzat Amerikalı Tümgeneral James G. Harbord'un o döneme ışık tutan raporunu bulacaklardır. Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar'ın konuyla ilgili "Harbord Askeri Heyeti Raporu" kitabı gerçekleri tüm detaylarıyla ve tarihi kaynakların ışığında su yüzüne çıkartıyor.Kitap; ABD Kongresi'nin onayı ile ABD Başkanı Woodrow Wilson'un 1 Ağustos 1919 tarihinde Tümgeneral James G. Harbord Başkanlığındaki askeri bir heyeti Anadolu ve Kafkaslardaki durumu incelemek, gerçekleri araştırmak üzere İstanbul'a gönderdiğinden bahsedilerek başlıyor.

ABD'yi zora sokacak Ermeni itirafı: Ben bile iki defa katledildim

Teknik hazırlıklar ve bir Amerikan kargo gemisi olan USS Martha Washington'un görevlendirilmesinin ardından ve birtakım zorluklar yaşandıktan sonra heyet Paris'ten 20 Ağustos 1919'da, gemi ise Brest Limanı'ndan 25 Ağustos günü ayrıldı.

Heyet üyeleri Çanakkale Boğazı'ndan geçerken Çanakkale Savaşı'nda yaşananları yad ederek gerçekleri propagandadan ayırmaya çalıştılar. Harbord o günlerdeki Ermeni meselesi konusundaki duygularını şöyle açıklıyordu:

ABD'yi zora sokacak Ermeni itirafı: Ben bile iki defa katledildim

ÇARPICI CEVAP: BEN BİLE İKİ DEFA KATLEDİLDİM

"Biz tam anlamıyla Ermenistan'ı ve oradan gelen üzücü haberleri düşünüyorduk. Yazılıp çizilenlerin çoğu bir başka olayda propaganda olarak kullanılabilecek nitelikteydi. Ancak zavallı Ermenistan hakkında sorgulayacağımız şahitler çok yakın sahada da göreceğimiz gibi kusursuzlardı. Heyet üyelerimizden biri Paris'te karşılaştığı bir Ermeni'den bahsetti. Kendisine Ermenistan'la ilgili haberlerin gerçekten anlatıldığı kadar kötü olup olmadığını sorduğumda bu Ermeni 'evet, oldukça kötü. Neden? Çünkü ben bile iki defa katledildim 'diye cevap vermişti."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hulusi Akar Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title