Haberler

Hayatını kaybeden usta oyuncu Yıldız Kenter'in son fotoğrafları ortaya çıktı

Güncelleme:

Yoğun bakıma kaldırıldığı hastanede 92 yaşında hayatını kaybeden Yeşilçam'ın ve Türk tiyatrosunun usta ismi Yıldız Kenter'in çektirdiği son fotoğrafları ortaya çıktı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yeşilçam'ın ve Türk tiyatrosunun usta ismi Yıldız Kenter'in çektirdiği son fotoğrafları ortaya çıktı.

Tiyatromuzun usta ismi Yıldız Kenter 92 yaşında tedavi gördüğü hastanede saat 19:00 sıralarında yaşama veda etti. Haberi alan ünlü oyuncu Müjdat Gezen ve Mustafa Alabora hastaneye gelerek yakınlarına baş sağlığı diledi.

Yıldız Kenter'in son fotoğrafları ortaya çıktı

Hastane çıkışında açıklamalarda bulunan Müjdat Gezen, "Böyle zamanlarda konuşulacak sözcükler azdır ve klasiktir, üzgünüz diye. Mustafa Alabora ile benim hayatımdaki yeri çok farklı. Çünkü gencecik bir kızken bizim okulumuza öğretmen olarak Ankara'dan geldi. Aşağı yukarı 58 yıl oldu. 58 yıldır beraberliğimiz sürdü. Çok üzgünüm ya, konuşamıyorum. Bende çok anıları var, benim tiyatronun içinde iki salonu var, bir tanesi Yıldız Kenter Salonu, geçen sene o ben kutlama yaptık evinde. Onun 91'inci yaşını kutladık. Benim üzerimde çok emeği vardır. içim çok buruk, çünkü her hafta telefonla konuşuyordum onunla, iki haftadır konuşamıyordum. Görüşüyorduk biz. Doğum gününde beraberdik. Şuuru yerindeydi, herkesi hatırlıyordu. Onu kaybetmek, Türk Tiyatrosu için değil, bütün dünya için çok önemli bir sanatçıydı. Yabancı dilde oyunlar oynamış sanatçılarımız var ama Yıldız Kenter'in durumu çok farklıydı. Kilyos'taki erkek kardeşinin bulunduğu mezarlığa gömerken çok acı çekeceğiz. Ben Kilyos'ta oturuyordum, beraberdik Yıldız Hocayla. Şimdi onu oraya götürmek çok ağır geliyor" dedi.

Hayatını kaybeden usta oyuncu Yıldız Kenter'in son fotoğrafları ortaya çıktı

Mustafa Alabora ise, "Ben onun tiyatrosunda 4 sene oynadım. Her insan yaşamı boyunca keşke topluma bu kadar faydalı olsa. Nasıl bir oyuncu olduğun söylemek bizim haddimiz değil, dünya çapında bir oyuncuydu. Birçok ödülü var" diye konuştu.

"DEĞERLİ BİR HOCAYI KAYBETTİK, HOCALARIN HOCASINI KAYBETTİK"

Yıldız Kenter'inde kadrosunda yer aldığı Beyaz Melek filminin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül de haberi alır almaz hastaneye gelerek ailesine başsağlığı diledi.

Hayatını kaybeden usta oyuncu Yıldız Kenter'in son fotoğrafları ortaya çıktı

Hastane çıkışında zaman zaman duygusal anlar yaşayan Mahsun Kırmızıgül, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çok üzgün olduğunu belirten Kırmızıgül, "Çok üzgünüm, ben ailesinin, hem sanat dünyasında tiyatro dünyasına, sinema dünyasının herkesin başı sağ olsun. Çok değerli bir hocayı kaybettik, hocaların hocasını kaybettik. Benim hayatımda apayrı yeri var. Eğer Beyaz Melek varsa, orada yönetmenlik yaptıysam ben ona borçluyum. Benim o filmi çekmem gerektiğini bana Yıldız Hoca söylemişti. Bunu da ilk kez söylüyorum. Setin ilk gününde, sahnenin ilk planı için hazırlıklar yapıldıktan son motor diyeceğim zaman 'Bir saniye canikom' dedi. Biz hepimiz Gazanfer Özcan Nejat Uygur, Erol Günaydın ve çıkıp şunu söyledi, 'Sen hepimizin hocasısın. Biz sana inanıyor, güveniyoruz' dediler. İlk kez film çeken birisi için bu çok önemliydi. Çünkü gerçekten büyük bir set, ilk kez film çekeceğim. Bana söylediği o sözle, ekibin bütün oyuncularına o set bitene kadar görmeliydiniz. Birçok dizi ve film setinde bulundum ama Beyaz Melek'in seti beni gerçekten çok anlamlı, bir o kadar farklıydı. Herkesin başı sağ olsun" dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 91 yaşında vefat eden ünlü tiyatrocu Yıldız Kenter için Twitter adresinden paylaşımda bulundu. Çavuşoğlu paylaşımında, "Tiyatromuzun usta ismi, duayen sanatçı Yıldız Kenter'i kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

SON FOTOĞRAFLARI ORTAYA ÇIKTI

Ünlü Tiyatro Sanatçısı Yıldız Kenter'in son çektirdiği fotoğraflar ortaya çıktı.

Yıldız Kenter'in son fotoğrafları ortaya çıktı

Kenter fotoğrafın birinde yalnız poz verirken diğer fotoğrafta ise, uzun yıllar yanında çalışan Ali Kır, eşi Yıldız Kır ile bakısı Esma Uzun ile poz verdiği görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldız Kenter Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500

Yorumlar (10)

tom ve jery:

ne yapalım 92 lik birinemi ağlayalım derdim o mu millet genç yaşta ölüyor benim sevdiklerim ölürken o eylence içinde sanatcı idi şimdi yasınımı tutalım nasıl yaşadı ameli neyse ona göre muamele eylesin bakın ne dua ne beddua

6
31
yanıtYanıtla
melek kilivar:

özülmediğini nerden biliyorsun insan bir rahmet diler bir rahmet dilemek bu kadarmı zor.

yanıt0
yanıt0
BRO:

Şu mahsun kırmızıgülden hiç haz etmiyorum.

19
4
yanıtYanıtla
ziyaa:

Allah rahmet eylesin. . . Mekanı cennet olsun. . .

17
3
yanıtYanıtla
Tiyatro:

Nur içinde yat güzel kadın Türk tiyatrosuna büyük emeği geçen geliştiren sayısız ödüllere layık görülen usta sanatçımız mekanın cennet olsun unutulmayacaksın

11
2
yanıtYanıtla
İlkin akça:

Eşsiz yeri doldurulamaz bir oyuncu çok seviyorum Allahtan rahmet diliyorum

8
4
yanıtYanıtla
melek kilivar:

ışıklar içinde uyusun eşsiz bir sanatçımızı kaybettik

yanıt0
yanıt0
PAŞALI:

Tiyatronun büyük Sanatçısı Yıldız Kenter; Babam Müslüman Annem Hristiyan idi. . Bizim evde:”Yalan söylemeyeceksin“ ”Çalmayacaksın”Vicdanını temiz tutacaksın” ”İnsanlara yardım edeceksin” bunlar konuşulurdu; işte bunlar bizim dinimiz oldu. Yıldız Kenter. Allah rahmet eylesin.

8
1
yanıtYanıtla
:

Gencecik insanlar ölüyor öldürülüyor bu kadına Ne mutlu eceliyle ölmüş ve 92.yaşına kadar hayatı dolu dolu yaşamış biri ALLAH Rahmet Etsin ve tahsiratını affetsin.

9
0
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Allah rahmet eylesin. Allah günahlarını affetsin. . :(

8
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title