Haberler

Muğla cumhurbaşkanının ziyaret ettiği antik kente yoğun ilgi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanının ziyaret ettiği antik kente yoğun ilgiMuğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ne, 19 Ağustos 2019'da eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle gelen ve incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kente ilgi arttı.

Cumhurbaşkanının ziyaret ettiği antik kente yoğun ilgi

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti'ne, 19 Ağustos 2019'da eşi Emine Erdoğan ve beraberindekilerle gelen ve incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kente ilgi arttı. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği kent, Muğla'ya gelen bürokrat ve siyasilerin de uğrak yeri oldu.

Yatağan'da 'Gladyatörler Şehri' olarak bilinen dünyanın en büyük beyaz mermer kentini gezen bürokrat ve siyasiler, ilgi gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın gezdiği antik kenti son olarak AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Abdurrahman Öz ziyaret etti. Beraberinde AK Parti İl Başkan yardımcıları Ziya Ercan ve Can Çimen ile antik kente gelen Öz'ü, Yatağan Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Toksöz, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin ve partililer karşıladı. Açıklama yapan AK Partili Öz, Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Önceki dönem Aydın milletvekili olarak, bu bölgenin insanıyım. Bölgemizde birçok tarihi eser var. Bilineni var, bilinmeyenleri var. Burası kamuoyunda pek bilinmeyen, fakat yerelde bilinen antik şehir. Cumhurbaşkanımız bunun bilinirliğini sağlamıştır. Bu çerçevede biz de geldiğimiz bu geziyi yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın gezdiği yerleri gezince daha keyif alıyoruz. Bölgenin tanıtılmasına ve bölgenin bilinirliğinin artırması noktasında cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt ise, tarihi yerde antik dönemden bugüne yapılarda arkeolojik kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, Özellikle, cumhurbaşkanımızın kenti ziyaretinin akabinde, Diyanet İşleri Başkanımız ve pek çok kişi kenti ziyaret etti. Hatta yabancı misafirlerimizin sayısında da artış oldu. Bunların içerisinde Arnavutluk'un Avlonya kentinin valisi Flamur Mamaj da yer aldı. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinin ardından ciddi bir artış var. Bu bizim için sevindirici bir şey. Çünkü kenti ziyaret edenler, burada yaptığımız çalışmaları yerinde görüyorlar. Böylelikle, yaptığımız çalışmaları daha geniş bir kitle tarafından görülmesi sağlanıyor dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yatağan Muğla Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title