Haberler

TPF/ Düzgün: Perakende sektörü için ortak hedefle hareket etmeliyiz

Perakende sektörü adına çalışan tüm derneklerin, kurum ve kuruluşların, sektörün geleceği için ortak hedef ve inançla hareket ederek, sağlıklı karar almalarının gerekli olduğunu söyledi.

– Perakende sektörü adına çalışan tüm derneklerin, kurum ve kuruluşların, sektörün geleceği için ortak hedef ve inançla hareket ederek, sağlıklı karar almalarının gerekli olduğunu söyledi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ulusal ve yerel perakende zinciri temsilcileri; sektörün ortak gündemleri, paydaları ve geleceği hakkında görüş birliği için ortak akıl konferansında buluştu.

Wow Convention Center'da gerçekleştirilen organizasyonda sektörün ulusal ve yerel perakende zincir temsilcileri ilk kez bir araya geldi. Ortakalan tarafından düzenlenen konferansta ulusal, yerel ve indirim (discount) zincir market yöneticileri sektörün 2010 yılından günümüze gelişimini ele alarak, gelecek 10 yıla ilişkin öngörülerini katılımcılarla paylaştı.

Perakendecilikte en fazla istihdamı sağlayan yerel zincirlerin 13 yıl önce TPF çatısı altında güçlerini birleştirdiğini belirten Ömer Düzgün şu açıklamaları yaptı.

13 yılda daha fazla kardeşimize iş ortamı yaratmak, üreticimize, tedarikçimize, sektörümüze, tüketicimize, Türkiye'ye fayda sağlamak için birçok projeyi hayata geçirdik. Bu süreçte şu an üzerinde çalışılan Perakende Yasası'ndaki eksik ayaklar ve sektörün tüm taraflarının ortak bir noktada buluşamaması, geleceğe yönelik ortak kararlar alınamaması nedeniyle zor günler geçirdik. Önümüzdeki dönemde sektörümüz adına çalışan tüm dernekler, kurumlar olarak ortak hedef ve inançla hareket edemezsek, sektörümüzün geleceği için sağlıklı karar almamız zor" dedi.

Tüketicinin beklentileri ve alışveriş trendlerinin değiştiğini belirten Düzgün: "yüz tüketicinin 70'i ortalama 3 market dolaşıp alışverişine karar veriyor. Yani market sepetleri bölündü. 30 bini aşkın marketin yanı sıra tüketicinin hayatına giren yeni kanallarla birlikte önümüzdeki dönemde market sepetleri bölünmeye devam edecek. Bu sebepten sektörün geleceği adına kararları ortak almamız çok önemli" diyerek konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı:

"Gıda israfı başta olmak üzere tasarruf, obezite ve açlık konularını daha fazla gündemimize almalıyız. Sektörümüz adına ortaya atılan doğru bilinen tüm yanlışları düzeltmek için hepimiz ortak hareket etmeliyiz. Tüm tarafların gelecek adına daha yapıcı olması, sadece sektörümüz adına değil ülkemiz adına da çok önemli. Bu sayede daha fazla kardeşimize iş olanağı vereceğiz. Onları geleceğe hazırlamak için eğitim olanakları yaratacağız. Sektörümüz ve ülkemiz adına katma değer yaratacak tüm projelerde ortak olmaya hazırız." dedi.


- İstanbul
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Partisi Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title