Haberler

    Sivasspor'un "dipten zirveye" uzanan başarı öyküsü

    Süper Lig'de 13. hafta sonunda topladığı 27 puanla liderlik koltuğunda oturan Demir Grup Sivas spor'un mütevazı bütçeyle elde ettiği başarı dikkati çekiyor.

    Sivas'ta üç amatör kulübün birleştirilmesiyle 1967'de kurulan ve bu takımlara vefa için armasına "üç yıldız" konulan Sivas spor, alt liglerde yıllarca toprak sahalarda ilçe takımlarıyla mücadele etti.

    Bir dönem yönetimsel anlamda sıkıntılar yaşayan Sivas spor, daha sonra dönemin Sivas Belediye Başkanı Osman Seçilmiş başkanlığında birçok sportif başarıya imza attı. 1998-1999 sezonunda teknik direktör Murat Özgen ile 3. ligde şampiyon olan kırmızı-beyazlılar, 2. Lig'e yükseldi.

    2000-2001 sezonunda 2. Lig'de ekstra grup maçlarında başarılı olan Sivas temsilcisi, teknik direktör Ahmet Erdem ile 1. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.

    Osman Seçilmiş'in ardından kulübün yönetim kurulu üyelerinden Mecnun Otyakmaz, 7 Mayıs 2004'teki olağanüstü kongrede başkanlığa seçildi. Sivas spor, Mecnun Otyakmaz başkanlığında adeta altın çağını yaşadı.

    Bu dönem teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde 1. Lig'de 2004-2005 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak Süper Lig'e "merhaba" diyen kırmızı-beyazlılar, 14. sezonu geçirdiği ligde inişli çıkışlı grafik çizdi.

    2008-2009 sezonunda şampiyonluk kıl payı kaçtı

    Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde 2007-2008 sezonunda şampiyonluk umutlarını yeşerten Sivas temsilcisi, Galatasaray'ın 79 puanla şampiyon olduğu bu sezonda 73 puan topladı. Takım, ligi, aynı puanı paylaştığı Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından averajla 4. sırada tamamladı.

    UEFA Intertoto Kupası'na katılan Sivas spor, kupanın 2. turunda Karadağ ekibi OFK Grbalj karşısında elde ettiği başarıyı 3. turda Portekiz temsilcisi Braga karşısında sürdüremedi. Kırmızı-beyazlılar, 3. turda Braga'ya 2-0 ve 3-0 yenilerek elendi.

    Sivas spor, Bülent Uygun yönetiminde 2008-2009 sezonunda da şampiyonluğu kıl payı kaçırdı.

    Kaleci Michael Petkovic, sol bek Hayrettin Yerlikaya, forvetler Mehmet Yıldız ve Pini Felix Balili'nin de aralarında bulunduğu kadrosuyla Süper Lig'de şampiyonluk yarışını son haftalara kadar sürdüren kırmızı-beyazlılar, Beşiktaş'ın 71 puanla şampiyon olduğu sezonu 66 puanla ikinci sırada bitirdi.

    UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılma hakkı kazanan kırmızı-beyazlılar, 2009-2010 sezonunda 3. elemede Belçika'nın Anderlecht

    takımına deplasmanda 5-0 yenildiği maçın rövanşını evinde 3-1 kazanmasına rağmen kupaya veda ederek yoluna UEFA Avrupa Ligi'nin play-off'unda devam etti. Sivas spor, burada da Shaktar Donetsk'e 2-0 ve 3-0'lık skorlarla elendi.

    Real Madridli yıldızların Sivas spor serüveni

    Bir dönem teknik direktörlüğe Brezilya Milli Takımı'nın ve Real Madrid'in efsane sol beki Roberto Carlos'u getirerek dünya spor kamuoyunun dikkatini çeken Sivasspor, Brezilyalı futbolcular Cicinho ve Robinho gibi kariyeri başarılarla dolu isimleri kadrosuna katarak futbol dünyasında ses getirdi.

    2013-2014 sezonunda Roberto Carlos ile ligi 5. sırada tamamlayan ve Avrupa kupasına katılma hakkı elde eden Sivasspor, UEFA'dan gelen ceza nedeniyle organizasyona katılamadı.

    "Bir arkadaşa bakıp çıkacağız"

    Süper Lig'de 11 sezon aralıksız mücadele eden Sivasspor, 2015-2016 sezonunda lige veda etti.

    TFF 1. Lig'de 2016-2017 sezonunu 62 puanla şampiyon tamamlayan Sivas ekibi, teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde yeniden Süper Lig'e yükseldi.

    Sivasspor'a tarihindeki en önemli başarıları yaşatan kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz'ın, o sezon TFF 1. Lig'de misafir olduklarını vurgulayarak, "Bir arkadaşa bakıp çıkacağız" sözü, taraftarların hafızalara kazındı.

    Mütevazı bütçe ile gelen başarı

    Bu sezon da mütevazı kadrosuyla iyi futbol oynayan Sivasspor, kendisine göre daha büyük bütçelerle kurulan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş gibi takımları geride bıraktı.

    Mecnun Otyakmaz'ın 16 sezondur başkanlığını yaptığı ve yönetimde yıllardır istikrar sağlayan Sivasspor, "sıfır borç ve denk bütçe" anlayışıyla yönetiliyor.

    Yüksek maliyetli transferler yapmayan kırmızı-beyazlılar, transfer dönemlerinde takım içi dengeleri gözeterek hareket ediyor.

    Eskiden iyi bir tesisi bulunmayan Sivasspor, Türkiye'nin en modern spor tesislerinden birine sahip. Tesislerde, alttan ısıtmalı antrenman sahasından kondisyon salonuna, kapalı sahadan havuz ve saunaya, restorandan at çiftliğine

    kadar birçok imkan bulunuyor.

    Yıllar sonra liderlik koltuğunda

    Şampiyonluğu kovaladığı 2007-2008 ve 2008-2009 sezonlarında ilk yarıları lider tamamlayarak önemli bir başarıya imza atan, sezon sonuna kadar futbolseverlerin ilgiyle takip ettiği Sivasspor, yıllar sonra Süper Lig'de tekrar liderlik koltuğuna oturdu.

    Geride kalan 13 haftada her maçında gol atan, Galatasaray'ın (11) ardından kalesinde gördüğü 12 golle ligin en az gol yiyen ikinci takımı olan kırmızı-beyazlılar, ligde en çok yerli oyuncu oynatan takım olarak da dikkati çekiyor.

    Sivasspor, ligde 28 gollü BtcTurk Yeni Malatyaspor'un ardından 26 golle ligin en çok gol atan ikinci takımı durumunda bulunduruyor.

    Çalımbay'ın hedefi ilk 5

    Sezon başında memleketinin takımıyla sözleşme imzalayan ve hedefini ilk 5 olarak açıklayan tecrübeli teknik direktör Rıza Çalımbay'ın başarısı takdir topluyor.

    Kariyerinde birçok Süper Lig takımını çalıştıran Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Rıza Çalımbay, Sivasspor'da Emre Kılınç, Mert Hakan Yandaş, Erdoğan Yeşilyurt ve Fatih Aksoy gibi genç yeteneklerle hedefe adım adım yürüyor.

    Kaynak: Hürriyet / Spor

    Sivasspor Beşiktaş Haberler

    Bakmadan Geçme

    9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title