Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdem Bayazıt'ın şiirini okuduktan sonra salonda alkış tufanı koptu

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için geldiği İngiltere'nin başkenti Londra'da Türk vatandaşlarına hitap etti. "Sizleri en kalbi duygularımla hasretle selamlıyorum" diyerek konuşmasına başlayan Erdoğan, "Buradan sizlerin aracılığıyla kalpleri bizimle atan Asyalı, Afrikalı, Türkistanlı, Keşimirli, Arakanlı, Suriyeli mazlumlara selamımı gönderiyorum. İlk kıblesi Filistin'e sahip çıkan Filistinlilere selamlarımı iletiyorum." dedi.

ERDEM BAYAZIT'IN ŞİİRİNİ OKUDU

"Bugün bir kez daha sizlere Türkiye'deki kardeşlerinizin sevgisini getirdim. Anavatanınızı çok yakından takip ettiğinizi biliyorum. Dualarınızın daima bizimle olduğunun farkındayız. Kendinize daha özgür bir hayat kurmak için buraya geldiniz." diyen Erdoğan, merhum Erdem Bayazıt'ın "Hicret Burcundan" adlı şiirini vatandaşlara okudu. Erdoğan, "Elveda Vatanım; doğduğum toprak. Bedenimin eczası; Akan suyu biten meyvası. Damarlarımda kan olan! Acizlendiğimde gözyaşları dökerek. Üstünde umutlar yeşerttiğim; Sokaklarını, bahçelerini, çeşmelerini ezbere bildiğim. Anılarımın tarlası; kimliğimin mayası; çocuklarımı büyüttüğüm; kadınımla paylaştığım; Anamı babamı emanet ettiğim toprak, Elveda!" dizelerini okuduktan sonra salonda adeta alkış tufanı koptu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE VAR

Bugün üzerinde oyun oynanan değil, kararlı bir Türkiye var. Bugün 2002' ye göer ekonomisini 3,5 kat büyütmüş, ihracat rakamlarında rekora koşan bir Türkiye var. Bugün 17 yıl öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye var.

Londra'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdem Beyazıt'ın şiirini okuduktan sonra salonda alkış tufanı koptu

TÜRKİYE EMİN ELLERDE

Türkiye emin ellerde. Türkiye emniyet, huzur ve barış içinde. Bugün 17 öncesine göre çok daha güçlü bir Türkiye var. Bugün üzerinde rahat oyun oynanan değil bölgesinde oyunbozan kararlı bir Türkiye var. Bugün birkaç milyar dolar için el açan değil insani yardım için çok cömert bir ülke var. Bugün kişi başı mili gelirini 3 bin 500 dolardan 9 bin dolara çıkarmış bir Türkiye var. Bugün haklarını savunan menfaatlerini koruna güçlü bir Türkiye var. Bugün mazlum ve mağdura sahip çıkan bir Türkiye var. Dünyanın hiçbir ülkesinde bugün Türkiye'den başka tek elde yardım edem bir ülke yok.

TERÖRİSTLERDEN TEMİZLEYENE KADAR ORADAYIZ

Tabi bize herkes akıl veriyor. Suriye'de sizin ne işiniz var, diyor. Bizim onlara verdiğimiz bir cevabımız var. Sizin Suriye'de ne işiniz var? Suriye'ye sınırınız var mı? 10 bin km'den oraya geliyorsunuz. 3-5 bin km'den oraya geliyorsunuz. Ama bizim 900 km sınırımız var. Biz oradayız, orayı bu teröristlerden temizleyene kadar oradan çıkmayacağız. Bizim Suriye'nin toplarında gözümüz yok, ama gözü olanlar lütfen terk etsinler. Biz sadece 82 milyonun güvenliğini değil aynı zamanda yurt dışında yaşayan 6,5 milyon vatandaşının da güvenliğini kuruyan diplomasi güçlü bir ülkeyiz.

Silah üzerinden, ölüm üzerinden, acı, kan, baskı ve tehdit üzerinden ülkemize kurulan tuzakların hepsi çöküyor. Türkiye'yi terörle, şantajla terbiye edeceklerini zannedenler, hedeflerine ulaşamamanın mahcubiyetini yaşıyor.

Türk toplumu, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkilerin gelişmesi noktasında da kritik rol oynuyor. Vatandaşlarımızın ekonomik hayattaki başarılarını İngiltere'de siyasi hayata yeterince yansımadıklarını görüyoruz.

Milli hassasiyetleri yüksek sivil toplum örgütlerine, birçok yere kıyasla Birleşik Krallık'ta daha fazla ihtiyacımız var. Bunun için çok daha örgütlü, organize ve dayanışma içinde hareket etmenizi bekliyoruz

Terör örgütlerine bilabedel on binlerce tırla silah, mühimmat, araç gönderenler bize paramızla silah vermediler, araç gereç vermediler.

İşte Erdoğan'ın okuduğu "Hicran Burcundan" adlı şiir:

Elveda Vatanım; doğduğum toprak

Bedenimin eczası;

Akan suyu biten meyvası

Damarlarımda kan olan!

Acizlendiğimde gözyaşları dökerek

Üstünde umutlar yeşerttiğim;

Sokaklarını, bahçelerini, çeşmelerini

Ezbere bildiğim.

Anılarımın tarlası;

Kimliğimin mayası;

Çocuklarımı büyüttüğüm;

Kadınımla paylaştığım;

Anamı babamı emanet ettiğim toprak,

Elveda!

Londra'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdem Beyazıt'ın şiirini okuduktan sonra salonda alkış tufanı koptu

Londra'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdem Beyazıt'ın şiirini okuduktan sonra salonda alkış tufanı koptu

Londra'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdem Beyazıt'ın şiirini okuduktan sonra salonda alkış tufanı koptu

Londra'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erdem Beyazıt'ın şiirini okuduktan sonra salonda alkış tufanı koptu

Kaynak: Haberler.com / Politika

Londra Haberler

Bakmadan Geçme

Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title