Haberler

Mustafa Cengiz: Aileme ve şahsıma saldırı olursa Fatih Altaylı da sorumlulardandır

Güncelleme:

Gazeteci Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'le arasında geçen çarpıcı diyaloğu gündeme getirdi. Fatih Altaylı, aracında çakar lambası bulundurduğunu gündeme getirdiği için Mustafa Cengiz'in "Ailem, sürücüm, korumam, şahsım ve araca hayati veya maddi bir saldırı olursa doğrudan sorumlulardansın" dediğini iddia etti.

Fatih Altaylı Habertürk'te "Allah da sizi güldürsün" başlığıyla yayımlanan bügünkü yazısında, Galatasay Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Burak Yılmaz'ın arabalarına taktırdığı çakar lambasını gündeme getirmesine yer verdi.

Altaylı, Cengiz'in kendisine yönelik olarak, "Ailem, sürücüm, korumam, şahsım ve araca hayati veya maddi bir saldırı olursa doğrudan sorumlulardansın" ifadelerini kullandığını belirtti.

Fatih Altaylı'nın yazısında Mustafa Cengiz'le ilgili olan bölüm şu şekilde;

"Burak Yılmaz'ın kullandığı otomobilde kanunen yasaklı çakar kullandığını televizyonda açıklamış, bu köşede de yazarak gündeme getirmiş ve İçişleri Bakanlığı'ndan konu ile ilgili açıklama beklediğimizi yazmıştık" hatırlatmasıyla başlayan Altaylı, şöyle devam etti:

"Dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaparak, Burak Yılmaz'ın otomobiline taktırmış olduğu çakar lambaların yasal olmadığını ve gerekli işlemin yapıldığını açıkladı. Aynı yazının sonunda Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'le ilgili olarak bir okurun yaptığı ihbarı ve sosyal medyada yer alan görüntüleri de anmış ve 'Burak Yılmaz'ın yasa dışı çakar kullanma hakkı yok ise, Mustafa Cengiz'in de yoktur' demiştik.

"AİLEME SALDIRI OLURSA DOĞRUDAN SORUMLULARDANSIN"

"Bu konuda açıklama Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Cengiz'den geldi. Başkan Cengiz şöyle diyor:

Bu video yeri düzenleme öncesi çekilmiş bir videodur.Yeni düzenlemeye göre sadece 29 makam çakar kullanabilecektir. Ben İçişleri Bakanlığı kararı ile koruma altında olduğumdan üst çakar lamba kullanabiliyorum. Düzenlemeden sonra bu hak verildi. Karayolları Trafik Kanunu'nun 71. Maddesinde yer alan hakkında koruma kararı verilmiş kişilerin kullanımındaki araçlar ile kolluk kuvvetlerine ait sivil araçlarda sadece aracın tepe bölgesindeki sabit veya sökülüp takılabilir ışıklı sistem bulundurulabilecek. Bizim aracımızda da artık bu var"

Cengiz bana da "Ailem, sürücüm, korumam, şahsım ve araca hayati veya maddi bir saldırı olursa doğrudan sorumlulardansın" dedi.

"ÇOK KOLAY BİR İŞLEM"

Sayın Başkan, Mülkiyelisiniz. Kanun kitap bildiğinizi söylersiniz. Ama ben yine de hatırlatayım. Aracınızın plakasının sosyal medyada yayınlanmış olmasından dolayı bir tehlike zannına kapıldı iseniz çözümü çok basit. Resmi Gazete'nin 7 Mayıs 2010 günü yayınlanan nüshasında Trafik Yönetmeliğinde değişiklik yayınlandı. Şöyle diyor:

Aracın tescil plaka numarası, can ve mal güvenliğinin gerekli kıldığı hallerde mülki amirin talebi ve İçişleri Bakanlığının onayı ile aracın kayıtlı olduğu yer trafik tescil kuruluşunda başka bir tescil plaka numarası ile değiştirilebilir.' Buna göre eğer güvenliğinizi tehlikede görüyorsanız hemen değiştirebilirsiniz. Çok kolay bir işlem."

Kaynak: Haberler.com / Spor

Mustafa Cengiz Fatih Altaylı Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (7)

coni:

dogru kardesim bizim vergilerimiz seni mi koruyacak, bizde korumasiz dolasiyoz, katledilen masum cerende korumasizdi, kimsenin kimseden ustunlugu yok, benim 1 kurusum size gidiyosa haram olsun

22
0
yanıtYanıtla
vah vah:

vah gidi cinconum vah kimler yönetmiş kimler yönetiyo cinconu vah vah vah süperlig türkiye ve avrupa kupasında da durumu ortada vah vah

5
7
yanıtYanıtla
ahmet:

bırakın şu futbol denen saçma sporu adamlar malı götürüyor hamuduyla verdiğiniz paralara yazık

10
1
yanıtYanıtla
fb:

bunun gibi şarlatanları tv proğramı yaptıranlar utansın

0
1
yanıtYanıtla
Gemlikspor:

Futbol bitti, nelerle gündem olmanın peşine düştüler. Aile bile başarıslığı kapatmak için bir araç haline geldi.

1
0
yanıtYanıtla
Adil:

Yaw sen trafik polisimisin. Trafik yakalarsa cezayı keser.

1
0
yanıtYanıtla
adalet:

Tuzlayım da kokmayın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title