Haberler

Eskişehir-ampute dansçı derya, moskova sanat festivalinde sahne aldı

Güncelleme:

Ampute dansçı Derya, Moskova sanat festivalinde sahne aldı

Eskişehir'de sağ ayak ve sol bacağındaki protezlerle tango ve vals yapan Derya Soyiç (29), partneri Koray Orbay ile birlikte Rusya'nın başkenti Moskova'da Spivakov Sanat Vakfı'nın düzenlediği 16. Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali'nde sahne alarak dans etti. İlk defa yurt dışında sahne aldığını ifade eden ampute dansçı Soyiç, 'Çok heyecanlı ve çok güzel deneyimdi. Hem şehrimi hem de ülkemi temsil ediyor olmak gurur vericiydi. Sahne bitti, seyirciyi selamladıktan sonra tüm salon ayakta alkışladılar. Bu benim için paha biçilemez bir değerdiö dedi.

Moskova Uluslararası Müzik Evi'nde Spivakov Sanat Vakfı'nın tarafından bu yıl 16'ncısı düzenlenen Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali, 25 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında Rusya'nın başkenti Moskova'da yapıldı. Festivale 38 ülkeden binlerce genç sanatçı klasik enstrümanlar, vokal, dans, sirk, koro, resim, orkestrada performanslarını sergilerken, Eskişehirli ampute dansçı Derya Soyiç ve partneri Koray Orbay ise özel davetli olarak katılarak Türkiye'yi temsil etti. Sağ ayak ve sol bacağındaki protezlerle tango ve vals yapan Derya Soyiç ile partneri Koray Orbay'ın 3 Aralık Dünya Engelliler gününde yaptığı gösteri dansı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

'TÜM SALON AYAKTA ALKIŞLADI'

Türkiye'ye dönen ampute dansçı Derya Soyiç, Moskova'da Türkiye adına sahne almasının kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. Tüm salonun dansın ardından ayakta alkışladığını ve bunun kendisi için paha biçilmez bir değer olduğunu belirten Soyiç, 'Moskova'da uluslararası bir sanat festivaline katıldık. İlk defa böyle bir deneyim yaşadım. Spivakov Sanat Vakfı'nın Türkiye temsilcisi Amine Aygistova'dan davet geldi. Moskova olunca rüya gibi geldi, 29 Haziran doğum günümde davet mektubu doğum günü hediyesi olarak Amine hanım tarafından bana hediye edildi. Haziran ayından Aralık ayına kadar provalarımız devam etti. Heyecanlı ve yorucu bir süreçti. 3 Aralık Dünya Engelliler gününde Moskova Uluslararası Müzikevi'nde Türkiye'yi temsilen partnerim Koray Orbay ile birlikte sahne aldık. Çok heyecanlı ve çok güzel deneyimdi. Hem şehrimi hem de ülkemi temsil ediyor olmak gurur vericiydi. Sahne bitti, seyirciyi selamladıktan sonra tüm salon ayakta alkışladılar. Bu benim için paha biçilemez bir değerdi. Çünkü seyirciye dokunabildik, sahnemizle, koreografimizle karşıya bu duyguyu geçirebildik. Tüm dünyaya çok güzel bir mesaj verdikö dedi.

'DANS EDEREK KELEBEK ETKİSİ YARATIYORUZ'

Sağ ayak ve sol bacağındaki protezlerle tango ve vals yaparak çevresine ilham olan Derya Soyiç, 'Ben hikayeme en başından beri kelebek etkisi adını vermiştim. Şuan görüyorum ki bu etkiyi dans ederek yaratıyoruz. İnsanlara dokunmak çok değerli ve güzel. Bunu mücadelenizden yola çıkarak yapmak çok değerli. Çok ciddi bir mücadelem vardı ve halada öyle. Bu durumu hiçbir zaman dramatikleştirmedim. Çok güzel sonuçlar, karşılığını duygu ve düşüncelerle alıyoruz. Biz Türkiye'de ki projelerimizle potansiyelimizi ortaya çıkardık, Moskova'daki sahne bizim kendimizi keşfedeceğimiz bir sahneydi. Neler yapabileceğimizi keşfettik. Şuna inanıyorum, sizi zirveye taşıyan eller, yalnız size ve neler yapabileceğinize inanan ellerdir diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Moskova Rusya Tango Haberler

Bakmadan Geçme

Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title