Haberler

Sokak kedisi "Hüsnü", okulun 860'ıncı öğrencisi olarak derslere girmeye başladı

Güncelleme:

Manisa'da öğrencilerin okul bahçesinde bulup sahiplendiği, bakımı ve beslenmesini üstlendiği sokak kedisi, derslere de girmeye başladı. Adını "Hüsnü" koydukları ve okulun 860'ıncı öğrencisi olarak kaydedilen Hüsnü, öğrencilere hayvan sevgisini aşıladı. Öte yandan sınıf öğretmeni ise öğrencilerde hayvan korkusunun tamamen bittiğini vurguladı.

Atatürk Mahallesi'nde 859 çocuğun eğitim gördüğü Atatürk İlkokulu'ndan bir grup öğrenci, bahçede buldukları sokak kedisinin bakımını üstlenmek için sınıf öğretmenleri Derya Karakelle ile Okul Müdürü İsmail Uçun'dan yardım istedi. Okul yönetiminin talebi kabul etmesi üzerine, bakımı ve beslenmesi tamamen öğrencilerin sorumluluğunda olan kedi, zamanla onlarla derslere de girmeye başladı. Böylelikle öğrencilere, hem hayvan sevgisi aşılandı hem de korkularını yenme fırsatı verilmiş oldu.

"BİRAZ MİSAFİR EDELİM DERKEN SINIFIN BİR PARÇASI OLDU"

Sınıf öğretmeni Derya Karakelle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kedinin varlığının öğrencilerin okula sevgisini artırdığını söyledi. Okul bahçesinde baktıkları kediyi havaların soğumasıyla sınıflarına almaya karar verdiklerini anlatan Karakelle, "Biraz misafir edelim derken sınıfın bir parçası oldu. Zamanla sınıfta bir yatağı, oyuncakları ve mama kapları oldu. Artık bizimle sınıfta yaşıyor. Mamasını yiyor, genellikle uyuyor." dedi.

Sokak kedisi 'Hüsnü', okulun 860'ıncı öğrencisi olarak derslere girmeye başladı

"ÇOCUKLARIN HAYVAN KORKULARI TAMAMEN GİTTİ"

Hayvan sevgisinin önemine işaret eden Karakelle, şunları kaydetti: "Bunu öğretmenleri olarak sürekli anlatıyoruz ama çocukların birebir yaşayıp görmeleri daha iyi. Çok güzel arkadaş oldular. Temennimiz, hiçbir hayvanın soğuklarda yalnız ve aç kalmaması. Mümkünse herkes evini, yuvasını, sınıfını şu soğuk günlerde hayvan dostlarımıza açsın. Gördük ki çocukların hayvan korkuları tamamen gitti, ders eğlenceli hale geldi. Ayrıca bir hayvana bakmanın sorumluluğunu öğrendiler."

Sokak kedisi 'Hüsnü', okulun 860'ıncı öğrencisi olarak derslere girmeye başladı

OKULUN 860'INCI ÖĞRENCİSİ "HÜSNÜ" OLDU

Okul Müdürü Uçun da kediyi, sabahları birlikte açtıkları okulun "860'ıncı öğrencisi" kabul ettiklerini belirterek, "Kedinin bir yuvaya sahip olması ve öğrencilerin aşırı sevgisi bizi mutlu etti. Bütün öğrencilerimize hayvan sevgisini aşılamayı hedefledik. Öğrencilerimiz mutlu olduğu için biz de mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Sokak kedisi 'Hüsnü', okulun 860'ıncı öğrencisi olarak derslere girmeye başladı

"BÜYÜKLERE BİZ ÖRNEK OLUYORUZ"

Öğrencilerden Fırat Gölmez (10) ise "Hüsnü" adını verdikleri kediye çok alıştıklarını söyleyerek, "O da bize alıştı, birlikte derse girmek çok güzel. Derslerde uyur ve sıralarımızın arasında dolaşır." diye konuştu. Umut Çavdar (10) da hayvanları çok sevdiğini anlatarak, "Bazen televizyonda haberlerde görüyoruz, bazı yetişkinler kedilere ve köpeklere işkence yapıyor. Onların bize örnek olması gerekirken biz onlara örnek olmaya çalışıyoruz." dedi.

Sokak kedisi 'Hüsnü', okulun 860'ıncı öğrencisi olarak derslere girmeye başladı

Kaynak: AA / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title