Haberler

Bakan Selçuk: Öğrencilerimizin uluslararası sertifikalar almalarını önemsiyoruz

MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Özellikle lise öğrencilerimizin ağ yönetimi, siber güvenlik, nesnelerin interneti, yapay zeka, robotik ve otomasyon alanları gibi birçok alanda uluslararası sertifikalar almalarını çok önemsiyoruz" dedi.

Bakan Selçuk, Ankara'da bir otelde düzenlenen, 'Akıllı Teknolojiler ve Yazılım Geliştirme Mesleki Gelişim Programı' tanıtım toplantısına katıldı. Burada konuşan Bakan Selçuk, internet, ağ yönetimi, siber güvenlik ve yapay zeka öğrenmenin sıradanlaşarak günlük hayatta kullanılan alet ve araçlara dahil olmasının, teknolojinin ne kadar olağanlaştığını gösterdiğini kaydetti. Bakan Selçuk, "Biz eğitimciler olarak, nesnelerin birbirine bağlanmasından önce, insanların birbirine bağlanması ile ilgiliyiz. Yani insanlar arasındaki ilişkiyi güçlendirmek ve eğitim marifetiyle, insanın insanlaşmasına, insanlığın güzele, doğruya, iyiye yönelmesine hizmet etmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerle ilgili çalışmalarımızı, öğrencilerimiz, çocuklarımız için yapıyoruz. Bunun araçlara gereçlere de yansıması gerekiyor. Bu döngüyü tamamlamamız lazım" dedi.

'ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMENİ KADAR ÖĞRENİCİDİR'

Yapılan tüm işlerde bilimi ve etiği birlikte düşünerek değerlendirmeye çalıştıklarını belirten Bakan Selçuk, şöyle konuştu:

"Öğrenciler, öğretmeni kadar öğrenicidir. Eğer öğretmenler yetkinse, çocukların yetkin olma potansiyelinden söz edebiliriz. Eğer çocuklarımız yetkin öğretmenlerle karşılaşırlarsa, o zaman onlar için daha farklı ufukların açılması içten olmayacaktır. Biz yaptığımız tüm işleri sadece işin kendisini yapmaktan çok öte, işlevsel olması, yararlı olması, insana ve eğitime hayırlı olması bakımından değerlendiriyoruz. Öğretmenlerin alacağı sertifikalar, öğrencilerin de uluslararası sertifikalara yöneltilmesi, özellikle lise öğrencilerimizin ağ yönetimi, siber güvenlik, nesnelerin interneti, yapay zeka, robotik alanlar, otomasyon gibi birçok alanda uluslararası sertifikalar almasını çok önemsiyoruz. Lisedeki derslerle yetinmeyip eğer bu sertifikaları alırlarsa, çok daha gelişme fırsatı bulabilecekler ve sertifikaları biriktirerek dünyanın birçok ülkesinde çalışma imkanı bulacaklardır."

Program ile açılan nesnelerin interneti, siber güvenlik ve ağ yönetimi eğitimleriyle 19 bin bilişim teknolojileri öğretmeni öncelikli olmak üzere toplam 1 milyon öğretmene ulaşılması bekleniyor.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ziya Selçuk Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title