Haberler

MEYAD, huzurlu iş yeri ortamı için mobbingin önlenmesi çalışmaları yürütüyor

Güncelleme:

Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği (MEYAD) Genel Başkanı İsmail Akgün, "Mobbing mağduru birey, ailedeki görevini yerine getiremez duruma geliyor. Bu da kimi zaman boşanmalara, aile mutsuzluklarına kimi zaman da cinnet veya cinayetlere kadar ne yazık ki gidebiliyor." dedi.

MEYAD Genel Başkanı Akgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek bünyesinde yaptıkları çalışmalar sonucu, Türkiye'de yüzde 40'ın üzerinde çalışanın mobbinge maruz kaldığını tespit ettiklerini savundu.

Akgün, mobbing neticesinde çalışma hayatında huzurun kalmadığına dikkati çekerek, bunun sonucunda sadece kişinin etkilenmediğini belirtti.

Çalışmaların, mobbingin insan sağlığını ve psikolojisini bozduğunu, bu durumun eve de yansıdığını gösterdiğini dile getiren Akgün, "Mobbing mağduru birey, ailedeki görevini yerine getiremez duruma geliyor. Bu da kimi zaman boşanmalara, aile mutsuzluklarına kimi zaman da cinnet veya cinayetlere kadar ne yazık ki gidebiliyor. Dolayısıyla bunun önlenmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de mobbing alanındaki yasal düzenlemelerin yeterli olmadığını aktaran Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 19 Mart 2011'de Başbakan olarak imzaladığı "İşyerlerinde Psikolojik Tacizin (Mobbing) Önlenmesi" genelgesini önemsediklerinin altını çizdi.

Akgün, Türkiye'nin çok güçlü olmasını istediklerine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Çok güçlü olmanın yolları var. Onlardan biri, insan mutluluğudur. Bir de, kadim medeniyetimizde olan meşveret kültürü var. Şu anda modern adıyla yönetişim diye bilinen kavramın Türkiye'de hakim olmasını istiyoruz. Yönetişimle ülkemizin birçok sorununun daha iyi çözülebileceğine, çalışanın kendini güvende hissedip iş yerlerinde huzurlu olacağına dolayısıyla insana yaraşır bir iş ortamıyla da kalitenin artacağına inanıyoruz. Bununla birlikte çalışma hayatı daha iyi işleyecek ve ekonomiye de olumlu katkı olacak."

1. Uluslararası Şiddet Sempozyumu nisanda Tokat'ta düzenlenecek

Akgün, derneklerinde gönüllülük esasıyla bilimsel faaliyette bulunduklarını, mobbing mağdurlarına veya mobbing mağduru olmadan vatandaşlara eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

Üniversitelerle iş birliği yaparak insanlara hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Akgün, şunları kaydetti:

"16-18 Nisan'da Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile onların ev sahipliğinde 1. Uluslararası Şiddet Sempozyumu düzenleyeceğiz. Ülkemizden birçok bilim adamı ve kamudan temsilciler katılacak. Ayrıca uluslararası camiadan çok sayıda davetli bulunacak. Onlarla birlikte bu sorunu enine boyuna tartışıp bilimsel çözümleri de sunacağımız güzel bir sempozyumun olacağını ümit ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Akgün Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title