Haberler

Çocuklara ihtiyaç sahibi olduklarını hissettirmeden yardım ediyorlar

Güncelleme:

İyilikder Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Gaziantep Şubesi, her yıl 12 bin çocuğun ihtiyaçlarını karşılıyor. Dernek yetkilileri, minik yüreklerde yardım ettikleri hissini uyandırmamak için çocuklarla önce oyun oynuyor ardından bu oyunun bir parçasıymış gibi çocuklara hediyeler veriyor.

İyilikder Komisyon Üyesi Hanife Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü görevi üstlenerek, binlerce kişiye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Çocuklara yönelik yardımlarda hassas olduklarını vurgulayan Demir, şöyle devam etti:

"Bu anlamda geçen yıl 12 bin çocuğumuza ulaştık. Bunların içerisinden sığınmacı çocuklar da var, yerli halk da.... Bu sene de yine 12 bin dolaylarında çocuğa ulaşmak istiyoruz. Aslında istesek bunu daha da artırabiliriz. Ama bu yönde bir çabamız olmayacak. Çünkü biz yardım yapan herhangi bir kurum değiliz. Çocuklarımızda da yardım aldıkları hissini uyandırmamaya çalışıyoruz. Bu anlamda önce çocuklarla oyunlar oynayıp hoş vakit geçiriyoruz, ardından da sanki oyunun bir hediyesi gibi yardımları veriyoruz. Böylelikle çocukların kendilerini daha iyi hissetmesini sağlıyoruz."

Demir, yardımların bu şekilde ulaştırılmasıyla çocukların "yardım alma" gibi hissiyatlarının harekete geçirilmediğini belirterek, böylelikle gönüllerde daha farklı bir yer edindiklerini dile getirdi.

Uygulamadan hem bağışçıların hem de ihtiyaç sahiplerinin memnun olduğunu dile getiren Demir, "Sayıyı artırabiliriz ama bunu yaptığımızda eğlence vaktini azaltmamız gerekecek. Biz de bunu açıkçası çok istemiyoruz. Kaliteli bir yardım uygulaması için 12 bin ihtiyaç sahibi ideal bir koşul oluyor." dedi.

Dernek gönüllüsü Elif Aksu da boş zamanlarını dernekte çocuklarla geçirdiklerini söyledi.

Dernekte kendisini en çok etkileyen şeyin yardımların hediye mantığıyla verilmesi olduğunu ifade eden Aksu, "Burada çocuklarla çok güzel vakit geçiriyoruz. Direkt yardım verildiğinde çocuklar arasında hoş olmayan şeyler yaşanabiliyor ama işin içerisine oyun girince herkes daha mutlu oluyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title