Haberler
BBC

Meghan Markle ile Kraliyet Ailesi'nden ayrılma kararı alan Prens Harry ilk kez konuştu: Başka seçenek kalmamıştı

Güncelleme:

İngiltere'de Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, sosyal medya hesapları Instagram'dan yaptıkları yazılı açıklamada Kraliyet ailesinin "üst düzey" üyeliğini bırakacaklarını açıkladı. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Prens Harry, Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini bırakma kararıyla ilgili ilk kez konuştu ve "Başka seçenek kalmamıştı" dedi.

"BİR PRENS OLARAK DEĞİL SADECE HARRY OLARAK"

Prens Harry, eşi Meghan Markle ile birlikte Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini bırakmalarının İngiltere'yi terk etmek anlamına gelmediğini söyledi. Prens Harry, "İngiltere benim yuvam ve aşık olduğum yer. Bu asla değişmeyecek" dedi.

Pazar akşamı Afrika'daki AIDS hastası çocukların yararına çalışan ve kendisinin de kurucuları arasında olduğu bir vakfın Londra'daki resepsiyonunda konuşan Prens Harry "Son birkaç haftada ne okuyup duyduğunuzu hayal dahi edemem. O yüzden gerçeklerin paylaşabildiğim kadarını benden dinlemenizi istiyorum. Bir Prens olarak değil, bire dük olarak değil, sadece Harry olarak. Meghan'a kucak açtınız. Hayatta aradığım mutluluğu ve aşkı Meghan'da bulduğumu gördünüz. Eşim olarak seçtiğim kadın, benimle aynı değerleri paylaşıyor." diyerek başladı.

"BU KARARI KOLAY BİR ŞEKİLDE ALMADIM"

Prens Harry, 2018'de evlenmelerinden sonra yaşanan sürecin hem kendisi hem de eşi Megham Markle için zorlu geçtiğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: "Meghan ile evlendiğimizde heyecanlıydık, umut doluyduk, hizmet etmek için buradaydık. Tüm bu nedenlerden ötürü işlerin bu noktaya gelmesi benim için büyük bir üzüntü kaynağı. Kendim ve eşim için Kraliyet ailesi görevlerini bırakma kararını kolay bir şekilde almadım. Yıllarca devam eden zorlukları haftalarca süren görüşmeler izledi."

Prens Harry: Kraliyet ailesindeki görevlerimizi bırakmaktan başka seçenek kalmamıştı

"BAŞKA SEÇENEK YOKTU"

"Biliyorum her zaman doğru seçimleri yapmadım. Ancak bu konuda başka bir seçenek yoktu. Şunu açıklığa kavuşturmak isterim ki, kimseyi terk etmiyoruz. Kesinlikle sizleri terk etmiyoruz. Kraliçemize kamu finansmanı olmadan hizmet etmeyi ümit ediyorduk. Maalesef bu mümkün olmadı. Bu durumun kim olduğumu ya da ne kadar kararlı birisi olduğumu değiştirmediğini düşünerek unutmadan yaşananları kabullendim. Umarım bu anlamanıza yardımcı olur. Ailemi bildiğim her şeyden bir adım geri çektim. Bunu huzurlu bir hayat olmasını umduğum yönde ileri bir adım attım."

MAJESTELERİ UNVANINI KULLANAMAYACAKLAR

Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle, yaklaşık iki hafta önce Kraliyet Ailesi'ndeki görevlerini bırakacaklarını, finansal bağımsızlıklarını sağlamak için çalışacaklarını ve zamanlarını Kuzey Amerika ile Birleşik Krallık arasında dengeli bir şekilde dağıtacaklarını duyurmuştu.

Ardından geçtiğimiz hafta sonu Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Prens Harry ve Meghan Markle'ın 'Majesteleri' unvanını bırakacakları açıklandı. Saray'dan yapılan yazılı açıklamada çiftin kamu kaynaklarından da faydalanamayacakları belirtildi.

Geçen yıl Windsor'daki Frogmore evine taşınan çift, buranın tadilatı ve mobilyaları için 2,4 milyon İngiliz sterlini, yani yaklaşık 18,5 milyon lira harcamıştı. Prens Harry'nin, İngiliz vergi mükelleflerinin parasıyla yapılan bu tadilatın ücretini iade edeceği ve orada yaşamaya devam edecekleri de Buckingham Sarayı'nın açıklamasında yer almıştı.

BBC

Meghan Markle Prens Harry Londra Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (17)

trüf mantarı:

ohhh vergilerle adamlar hayatlarını yaşıyo ne güzel memleket aynı burdakiler gibi

16
3
yanıtYanıtla
Oozn:

Tek adam olma meraklılarına iyi bir örnek olmamışsın dostum. Hll

11
1
yanıtYanıtla
muhammed:

Helal olsun bizimkiler örnek alsın. Harry ve eşi Dünya malı Dünya da kalır. Mantığıyla hareket etmişler. Ve her türlü ünvanı bir tarafa bırakıp kendi ekmeklerini kendileri çalışarak kazanmak istemişler.

11
0
yanıtYanıtla
Sakaryalı hatun:

Eşinin yanında ve hep onu savunuyor. Helal olsun böyle erkeğe!!! :)))))

9
1
yanıtYanıtla
sami:

bu pres sessizliği bozmuş çokta dertti türkiyede bunu merak eden bir vatandaş çıkarmı çıksa bile oda akıldan eksiktir bize ne elin herifinden

3
4
yanıtYanıtla
sivri:

adam zaten prens olamayacağını biliyor babası bırakmadı daha utanmadan hala oturuyor koltukta o inecekte abisi daha başa geçecekte abisi bırakacak da peeeee ölme babam yaz gelsin adam akıllı hem posta koydu hem istemem yan cebime koy yaptı

5
0
yanıtYanıtla
MELİH:

Doğru. Orada kalıp zurnanın son deliği olacağına gider Kanada''da mis gibi yaşar karısı ve çocuğuyla.

yanıt1
yanıt0
çok güldüm:

bakalım kraliyet bütçesi olmadan yaşamaya karar alan Harry, burger kıng te çalıştığı sıra aldığı maaş ve eşinin tekrar dizilere dönmesi ile kazanacağı parayla kaç yıl devam edecek?? ne kadar da bildik ve gördük davranışlar. . . kraliçe ve adamları ona dünyayı dar edeceği için sıkıntı yok. . .

0
4
yanıtYanıtla
Sakaryalı hatun:

En iyisini yaptınız.

3
0
yanıtYanıtla
BUNAK:

ECNEBİLER SONSUZ ATEŞTELER LOO

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title