Haberler

Kolombiya'da Amerika Kıtası Terörizmle Mücadele 3. Bakanlar Konferansı

Güncelleme:

Amerika kıtasındaki 25 ülkeden üst düzey temsilcinin katılımıyla Kolombiya'nın başkenti Bogota'da düzenlenen Amerika Kıtası Terörizmle Mücadele 3. Bakanlar Konferansı başladı.

Konferans, ülkedeki silahlı isyancı sol örgüt Ulusal Kurtuluş Ordusunun (ELN) 17 Ocak 2019'da 23 kişinin öldüğü bombalı araç saldırısına hedef olan General Santander Polis Okulunun ev sahipliğinde yapılıyor.

Etkinliğin açılışında Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Pompeo, Kolombiya hükümetinin, ülkede kasım 2019'da başlayan ve birkaç hafta süren genel grev protestoları karşısında kurduğu ulusal diyalog masasını takdirle karşıladıklarını söyledi.

Kolombiya'nın kıtada özgürlükleri savunduğunu belirten Pompeo, bu ülkede meydana gelen her olayın ABD'yi de etkilediğini, dolayısıyla Kolombiya ile dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Kolombiya'daki Venezuelalılar

Pompeo, Kolombiya'nın, ekonomik ve siyasi krizden ötürü ülkelerini terk eden birçok Venezuelalıya ev sahipliği yapmasını takdir ettiklerini vurgulayarak, Venezuela'daki demokrasinin yeniden inşası için Kolombiya ve bölgedeki diğer ülkelerle çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Uyuşturucu ile mücadele

Uyuşturucu ile mücadeleye de değinen Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump ve Duque'nin birlikte çalışmaları sayesinde Koka üretiminde ciddi bir düşüş yaşandığına dikkati çekti.

Devlet Başkanı Duque ise ülkesinin uyuşturucu ile mücadelesini vurgulayarak, Kolombiya'nın 2019'da yaptığı çalışmalarla koka üretiminin yanı sıra uyuşturucu üretiminde kullanılan laboratuvarların yok edilmesinde de rekor kırdığını anlattı.

Terör saldırısının meydana geldiği yere çelenk bıraktılar

Duque ve Pompeo, basın toplantısının ardından Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido ve diğer konuklarla geçen yılki terör saldırısının meydana geldiği yerde inşa edilen "Sonsuzluğa Açılan Pencereler" anıtının açılışını yaptı.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin de bulunduğu açılışta, Duque ve 25 ülkenin temsilcisi anıta çelenk bıraktı.

Terörizmle mücadelede kıtadaki ülkeler arasındaki işbirliğini artırmayı hedefleyen konferansta, ABD, Arjantin, Bahamalar, Belize, Bolivya, Brezilya, Kanada, Şili, Kosta Rika, Ekvador, El Salvador, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Panama, Paraguay, Peru, Santa Lucia, Trinidad Tobago ve Uruguay dışişleri bakanları düzeyinde temsil ediliyor.

Birleşmiş Milletler Terörizmle Mücadele Komitesi ve Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) Terörizmle Mücadele Komisyonundan heyetlerin katıldığı konferansta, İspanya ve İsrail ile Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini tanımayan muhalifler de gözlemci olarak bulunuyor.

Amerika Kıtası Terörizmle Mücadele 3. Bakanlar Konferansı'nın ilki 2018'de Washington'da, ikincisi ise 2019'da Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kolombiya Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title