Haberler

Marmaris'te "Tazelenme Üniversitesi" açıldı

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 60 yaş üstü kişilerin katılabildiği "Muğla Tazelenme Üniversitesi" kampüsü açıldı.

Kampüsün açılışı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinasyonunda, Armutalan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Marmarislilerin ilgi gösterdiği açılışta, üniversite öğrencileri türküler seslendirdi.

Açılışta konuşma yapan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, projeden çok etkilendiğini, heyecan ve umut verici bir proje olduğunu belirtti.

Projeye ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduğunu kaydeden Aksoy, "Kendimi bu projenin askeri bir neferi gibi görmek istiyorum. Tazelenme Üniversitesi öğrencilerine seslenmek, bu kadar güzel insanlara hitap etmek bile beni heyecanlandırdı." dedi.

MSKÜ Sosyoloji Bölümü Başkanı ve "Muğla Tazelenme Üniversitesi" Kurucu Koordinatörü Prof. Dr. Muammer Tuna ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla'da 3 yıl önce başlattıkları projeyi Milas, Bodrum, Fethiye ve Köyceğiz'den sonra Marmaris'te açmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

60 yaş üstü vatandaşların aktif olmaları için bu projeyi hayata geçirdiklerine dikkati çeken Tuna, "Oldukça kapsamlı eğitim öğretim projesidir. Teorik, uygulama ve spor dersleri olan, haftada 3-4 gün ders işlenen proje. Marmaris'te 3 Şubat'ta derslerimiz başlayacak." diye konuştu.

Tuna, tazelenme üniversitesine ilginin beklediklerinden daha fazla olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tazelenme üniversitemizin derslerine gelmek için haftada 3 gün yüzlerce kilometre yol kateden öğrencilerimiz oldu. İlgi oldukça fazla. Muğla'da üniversitemizde 700 öğrencimiz var. Marmaris'te 100'den fazla öğrenci bekliyoruz. Oldukça heyecanlı bir proje, insanlar hayata yeniden başladı. 92 yaşında öğrencimiz var. İleri yaşta insanların hayata aktif şekilde katılmalarını sağlayan bir proje bu."

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title