Haberler

Muğla'da, kentsel sit alanında turizmin canlandırılması çalışmaları

Güncelleme:

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Muğla Tanıtım Platformu tarafından "Menteşe Kentsel Sit Alanında Turizmin Canlandırılması" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, Muğla Tanıtım Platformu tarafından "Menteşe Kentsel Sit Alanında Turizmin Canlandırılması" konulu çalıştay gerçekleştirildi.

Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonu'nda gerçekleştirilen çalıştayda, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Genel Sekreter Yardımcısı Elvan Kocagöz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Kerem Ekinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizm Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Işıl Arıkan Saltık ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Muğla Temsilcisi Gürkan Tetik, "çözüm önerileri ve neler yapabileceği" konularında birer sunum gerçekleştirdi.

Katılımcılara, ayrıca kentsel sit alanında turizmin canlandırılmasıyla ilgili Seferihisar Sığacık Pazar Pazarı ve Urla Sanat Sokağı örnekleri video gösterimiyle anlatıldı.

Çalıştay sonunda hazırlanacak raporda ve yapılacak çalışmalarda kullanılmak üzere katılımcılara, Menteşe Kentsel Sit Alanı ve Etki Alanında Sürdürülebilir Turizm anketi dağıtıldı.

"Hedefimiz bölgenin bir kültür turizmi destinasyonu haline getirilmesi"

MUTSO Başkanı Mustafa Ercan, yaptığı konuşmada, Muğla Tanıtım Platformunun, Muğla'nın tarihi, kültürel ve doğal kuruluşlarının bir araya gelerek, ortak projeler üretmeyi hedefleyen bir platform olarak geçen ekim ayında kurulduğunu hatırlattı.

Platformun öncelikli projesinin, Menteşe'de Arasta ve Saburhane bölgesini de içine alan kentsel sit alanını turizme kazandırmak olduğunu belirten Ercan, "Hedefimiz, bu bölgenin geliştirilmesi, yaşatılması, bir kültür turizmi destinasyonu haline getirilmesidir. Ancak, burada bizim için en hassas konu, Türkiye'de en iyi korunmuş kentsel sit alanları içerisinde yer alan Muğla kentsel sit alanının, dokusunun, yapısının ve yaşam biçiminin korunması olacaktır." dedi.

TÜRSAB Muğla Temsilcisi Gürkan Tetik de amaçlarının Muğla'da kültür turizmini koruyarak geliştirmek olduğunu kaydetti.

EGET'ten adam atılmıyor tepkisi

Konuşmaların ardından söz alan Eğitim, Geriatri, Ekolojik, Tarım, Turizm (EGET) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Safai Özer ise konuyla ilgili yapılan toplantıların ardından gerekli adımların bir türlü atılamadığını savundu.

Çalıştayda, "Basın ve tanıtım", "Günübirlik turizm faaliyetleri", "Geleneksel yemekler", "Zanaatlar ve hediyelik eşyalar", "Turizm altyapısı ve ulaşım", "Festivaller ve periyodik pazarlar" konularında oluşturulan masalarda katılımcılarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Çalıştay sonunda elde edilen verilerin rapor haline getirilerek, kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Menteşe Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title