Haberler

Yazın Ayaklar Ortaya Çıkıyor Oje Pazarı İki Kat Büyüyor

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaz aylarında ayakların ortaya çıkmasıyla, yani açık ayakkabılar giyilmesiyle oje satışları iki katına çıkıyor.

Türkiye’de bir yılda yaklaşık 25 milyon adet oje satılırken bunun yarısı, yazlık açık ayakkabıların giyildiği ve okulların tatil olduğu haziran-eylül döneminde gerçekleşiyor.

TÜRK kadınının en vazgeçilmez kozmetik ürünü ojeler oldu. Kişi başına tüketim adedi dikkate alındığında yılda 25 milyon ile Türkiye’de ojeler en fazla satılan kozmetik ürünler arasında ilk sıraya oturuyor. Oje satış adetleri, ayak tırnaklarına da oje sürüldüğü yaz aylarında iki katına çıkıyor. Hazirandan eylül sonuna kadarki 4 aylık sürede satılan oje miktarı 12 milyon civarında. Oje satışlarının yaz aylarında artmasının bir nedeni de okulların tatil olması. Talildeki kız öğrenciler oje satışlarını patlatıyor. Golden Rose markasının sahibi Erkul Kozmetik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erkul, oje satışlarını yaz aylarında yüzde 100 artırdıklarını belirterek, "Dünyaya yılda 100 milyon oje satıyoruz. Türkiye’de ise 6-7 milyon oje satıyoruz" dedi.

CESUR RENK TERCİHLERİ: Türk kadını oje rengi tercihleri açısından da cesur çıktı. Yaz aylarında daha açık tonlar kış aylarında ise koyu tonlar tercih ediliyor. Pembe, kırmızı, bordo ve beyaz renk ojelerin yanı sıra mavi, mor, sarı, yeşil renk ojeler de kullanılıyor. Dünyanın en büyük ilk 10 oje üreticisinden biri olan Mehmet Erkul, şunları söyledi: "Avrupa’daki moda renkler 2-3 yılda Türkiye’ye gelirdi. Şimdi anında geliyor. Özellikle Marmara trendleri izliyor. Sadece ojede 2 bin 300 rengimiz var. Türkiye’de en çok satan ikinci ürün ise rujlar. Dünyada yılda 20 milyon ruj satıyoruz. Adet bazında Türkiye’de satışta birinci olduğumuzu tahmin ediyoruz."

MARİTUS’A BİLE İHRACAT: Mehmet Erkul, İtalya’nın Bologna şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük kozmetik fuarı Cosmoprof’ta yaptığı reklam çalışmalarıyla herkesin dikkatini çeken Golden Rose markasının 1990’da yaratıldığını ancak son 5 yıldır Türkiye’de de satıldığını söyledi. Erkul, grup cirolarının 90 milyon doları aştığını belirterek, şöyle konuştu: "Üretimimiz Avcılar’da. Ciromuzun yüzde 92’si ihracattan geliyor. Hong Kong, İzlanda, Gana, Angola, Maritus dahil 70’ten fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Yakında Avustralya başlayacak. İhracata 15 yıl, üretime 25 yıl önce başladık. 20’si korner olmak üzere 1200 den çok noktada satılıyoruz. Erkul Kozmetik ismini taşıyan 3 mağazamız var."

TÜRK OLMAKTAN ÇOK ÇEKTİK: "Türk markası olmaktan çok çektik ama şimdi daha rahatız" diyen Mehmet Erkul, ihracat pazarlarında Türk firmaların önünü açtıklarını, Erkul Kozmetik’in arkasından başlayan firmaların benzer sıkıntıları yaşamadığını aktardı. 12 kimya mühendisleri olduğunu açıklayan Erkul, "Bunların ikisi yabancı. Hatta birisi Sheseido’ya know-how veriyor. Alman Fing’r markasına fason üretim yapıyoruz ama fasona sıcak bakmıyoruz. Kaliteli ve uygun fiyatlı bir markayız." diye konuştu.

Erkul Kozmetik İtalyan’la anlaştı

İTALYA’da uzun yıllardır faaliyette bulunduklarını anlatan Mehmet Erkul, "Şimdi bir İtalyan distribütör ile anlaştık. Bu toptancı ile yapılan anlaşma sonucunda ilk yıl 2 milyon doların üzerine çıkacak bir satış yapmayı planlıyoruz. Bu rakam çok yükseklere çıkacak. Şu anda İtalya’ya yaptığımız satışlar ise 300 bin dolar civarında" dedi.

Evyap, Mısır’a 27 milyon dolar daha yatıracak

TÜRKİYE’nin önde gelen kozmetik firmalarından 500 milyon dolar cirolu Evyap, 2002 yılında sabun üretimi yaptığı Mısır’da 27 milyon dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor. Arsa alım işlemini bitiren Evyap, Mısır’daki sabun üretimini artıracak ve kişisel bakım ürünleri üretimine de başlayacak.

35 MİLYON DOLAR SATIŞ: Evyap’ın Yürütme Kurulu Üyesi, Pazarlama ve Ar-Ge Başkanı Mustafa Arın, Mısır’daki fabrikadan 35 milyon dolar civarında bir ciro elde ettiklerini belirterek, "30’u aşkın Afrika ve Ortadoğu ülkesine Mısır’dan ihracat yapıyoruz. Mısır’dan ihracat yaptığımız ülkeler arasında Pakistan da var. Yeni yatırım ile Mısır’dan elde ettiğimiz ciroyu önemli ölçüde artıracağız" diye konuştu.

Arın: İran’a da yatırım yapabiliriz

TÜRKİYE’de Tuzla ve Ayazağa’da olmak üzere iki fabrikaları olduğunu kaydeden Arın, İran’da yatırım yapma ihtimalleri olduğunu ancak tam olarak karar vermediklerini söyledi. Arın, şöyle konuştu: "Biz çoğunlıkla Irak’a satıyoruz, oradan İran’a gidiyor. Tabii ki direkt ihracatımız da var. Şu anda orada bir ofisimiz bulunuyor. Ekim-Kasım’da ilk kez İran’a yönelik uydudan reklam yaptık. İran Türkiye ile eşdeğer büyüklükte, çok önemli bir pazar. Herkes bir şekilde orada olmalı ama orada bin bir güçlük de var."

Arın, Evyap’ın markalardan Arko’nun geçtiğimiz günlerde piyasaya çıkardığı meyve aromalı nemlendirici kremlerin çok beğenildiğini, düşündüklerinden daha fazla ilgi gördüğünü anlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title