Haberler

Canlı yayında tüyler ürperten iddia: Türkiye'deki vaka sayısı 600 ila 900 bin

Güncelleme:

Konuk olduğu TRT Haber ekranlarında koronavirüs salgını ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Özen, "Türkiye'nin vaka sayısı 600 ila 900 bin… Bu kadar vakamız var bizim aslında" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün itibariyle Türkiye'de şu anda koronavirüs (Covid-19) vakasının 27 bin 69'a çıktığını duyurdu. Ancak TRT Haber'in canlı yayınına katılan Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Özen, Türkiye'deki vaka sayısıyla ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya attı.

Canlı yayında Bakan Koca tarafından açıkklanan mevcut vaka sayısından yola çıkan ve basit bir matematik hesabı yapan Özen, "Şu an Türkiye'deki vaka sayısı 600 ila 900 bin" ifadelerini kullandı.

İşte Özen'in konuyla ilgili söyledikleri;"Yani bizim şu anda test yaptığımız vakalar, vakaların yüzde 15 ile yüzde 20'si. O zaman biz 23 bin vakamız var diyorsak, tıbben de baktığımız zaman her bir teşhis vakaya karşın toplumda tespit etmediğin 10 vaka vardır. Bizim vaka sayımız 23 binse ortalamada o zaman bunu 10'la çarpacağız yani 230 bin vakamız var. Ama biz diyoruz ki şu ana kadar vakaların yüzde 20 ile 25'ini test ettik. Bilemediniz yüzde 30'u olsun. O zaman biz 230 bin vaka sayısı en az 3 ya da 4'le çarpacağız. Türkiye'nin vaka sayısı 600 ila 900 bin… Bu kadar vakamız var bizim aslında..."

Kaynak: Haberler.com / Sağlık

Fahrettin Koca Koronavirüs Türkiye Sağlık Güncel Haberler

500

Yorumlar (188)

CAN DEP:

Basarisizliklarini halkinda gizliyen bir ülkedir Türkiye. Sehitlerini gizlerler kayiplarini gizlerler ekonominin batisini gizlerler halk duymasin diye medyayi sansörlerler...

143
250
yanıtYanıtla
ALPAGO:

ÇAĞDAŞ MEDENİ BATI ORDA SİZİ BU MEMLEKETTE ZORLA TUTMUYORUZ

yanıt90
yanıt50
Vatandaş:

Sizde At gözlüğü takıp, ülkemizin başarılarını bir türlü görmeyen sürü insanlardan birisiniz. Bu dönemde gerçekten çekilmiyorsunuz.

yanıt47
yanıt19
Adem seferi:

Şehit sayısını gizlendiğini kanıtla. Boş palavracılardan başkası değilsiniz. Yıllardır birşey değişmemiş kokuşmuş zihniyetlerinizden. Vatanını sevmiyorsan kimse seni zorla tutmuyor. Git amerikada yaşa.

yanıt46
yanıt27
canım ülkem:

ben ülkemin herşeyini seviyorum iyiki bu topraklardayım sen dışarı çıkmamışsın anlaşılan bi git de sansür gör saklama gör terör gör halka neler yapılıyor gör batı hayranlığını bırakın ya

yanıt28
yanıt11
Ya Hak:

Ya bırakın bu işleri bilader işiniz gücünüz eyyamcılık bölücülük başka bi işe yaradığınız yok gözünüz görüyor kulağınız duyuyor bunca şeyi görüp duyduğunuz halde halde nifak tohumu sokmaya calışıyosunuz. Cahille gercekden münakaşaya girilmez. Ölüm nasıl saklanabilir aklınız alıyor mu dicem oda yok malesef. Ama şunu bilin ki siz ve sizin gibiler ne kadar çok olursanız olur kazanan her zaman HAKDIR DOĞRUDUR

yanıt28
yanıt5
yoldan geçen:

bıdı bıdı bıdı nerde ispat. fitneci bozguncular.

yanıt20
yanıt14
Fatih:

YOK olurmu öyle 2 milyarla 3 milyar arası

41
42
yanıtYanıtla
MEHMET:

size kalsa yok diyceksiniz. avrupada ligi tatil edilen son ülke biziz. neden. . çünkü cahil ve yobazsınız. 3 ay sonra görürüm ben bu ülkeyi. millet daha anlamadı virüsün ne olduğunu. kapı kolundaki mikroplar gibi zannediyosunuz. çünkü biyoloji cahilisiniz. ceset torbalarımız umarım yeterince vardır. 90 gün say fatiiiih

yanıt8
yanıt2
Tr:

Sen inanma fatih

yanıt11
yanıt1
Tüm 188 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title