Haberler

Yabancı sınırı değişti mi? Futbolda yabancı sınırı sayısı kaç oldu? Yabancı sınırı belli oldu mu?

Güncelleme:

Kulüpler Birliği Vakfı ve Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Eğitim ve Kamp Tesisleri'nde bir araya geldi. Toplantıda Türk futbolunu yakından ilgilendiren yabancı sınırı konusu masaya yatırdı. Yabancı sınırı değişti mi? Futbolda yabancı sınırı sayısı kaç oldu? Peki, yabancı sınırı belli oldu mu?

FUTBOLDA YABANCI SINIRI DEĞİŞTİ Mİ?

Saat 10.30'da başlayıp 16.00'ya kadar süren toplantıda 5 ana gündem maddesi masaya yatırıldı. TFF cephesinde ise başkan Nihat Özdemir, başkan vekilleri Servet Yardımcı, Erhan Kamışlı, Ali Düşmez ile genel sekreter Kadir Kardaş hazır bulundu. Toplantının en önemli konusu uzun zamandır tartışılan yabancı sayısı oldu.

YABANCI SINIRI DEĞİŞTİ Mİ?

Yabancı oyuncu sayıyla ilgili olarak daha önce bir komite oluşturan Türkiye Futbol Federasyonu kulüplere şu 3 öneriyi sundu: Önümüzdeki sezon yabancı sayısını 14'ten 12'e düşelim. Sahada 8 yabancı, 3 yerli oyuncu olsun. 2021-22 sezonunda 10 yabancıya inelim. Sahada 7 yabancı, 4 yerli oyuncu olsun. 2022-23 sezonunda ise rakam 8'e insin. Sahada 6 yabancı ve 5 yerli futbolcu olsun.

YABANCI SINIRI BELLİ OLDU MU?

Kulüpler Birliği ise şu an 14 olan yabancı sayısının kademeli olarak indirilmesi ile ilgili olarak TFF'nin yaptığı öneriyi değerlendirme kararı aldı. Birlik üyelerinin kendi aralarında yapacağı toplantının ardından çıkacak karar bir sonraki toplantıda Futbol Federasyonu'na iletilecek. Bu arada Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş'in de yabancı sayısıyla ilgili olarak bir çalışma yaptığı tecrübeli teknik adamın TFF ve Kulüpler Birliği arasında gerçekleştirilecek bir sonraki zirvede paylaşacağı ifade edildi.

KULÜPLER 11 EYLÜL'Ü, TFF 15 AĞUSTOS'U ÖNERDİ

6 saatlik zirvede üzerinde en çok durulan diğer bir konu ise 2020-21 sezonunun başlangıç tarihi oldu. Kulüpler mevcut sezonun ardından bir süre dinlenebilmek ve kamp yapabilmek için ligin 11 Eylül'de başlatılmasını istiyor. TFF kanadı ise Milli Takım'ın Uluslar Ligi'nde oynayacağı maçlara dikkat çekerek 15 Ağustos tarihini önerdi. Ay yıldızlılar, 3 Eylül'de evinde Macaristan, 6 Eylül'de ise deplasmanda Sırbistan ile karşılaşacak. Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş ve TFF yönetimi maçlar başlamadan ligin start alması yönünde görüş belirtirken sezonun 28 Ağustos'ta başlama ihtimali yüksek görünüyor.

"KULÜPLER DESTEK VERSİN, 2 YIL DAHA UZATALIM"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yayıncı kuruluş gerginliğin son bulduğunu ve kulüplerin ödeme alacağını açıklamasının ardından dün Riva'daki toplantıya beIN Sport'un CEO'su Yousef Al-Obaidly de katıldı. Yayıncı kuruluş 19 Haziran'daki 103 milyon TL'lik ödemenin ardından geçen hafta da 103 milyon TL ödeme yaparken Al-Obaidly'nin kulüp başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada "Yayıncı kuruluş biz sonuna kadar sizlere destek vermeye devam etmek istiyoruz. Ancak piyasa şartları malum. Dolayısıyla kulüpler bize destek versin ve 2 yıl daha uzatalım. Ama şartları da gözden geçirelim" dediği öğrenildi. Kulüpler Birliği Vakfı üyeleri bu konuyu da masaya yatırdıktan sonra bir sonraki toplantıda kararını iletecek

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title