Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Çoklu baro kanun teklifiyle savunma daha da güçlenecek

Güncelleme:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli teşkilatlara genelge gönderdi. MHP lideri Bahçeli teşkilatlara gönderdiği genelgede, Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyaseti, kalın çizgilerle ihata edilmiş akıl ve ahlak sınırları çerçevesinde dengeli, derinlikli, sabırlı, tutarlı ve ilkeli olduğunu vurguladı.

İstismarlara kapalı tutum ve ihanetlere karşı net duruşun istikrarsızlık ve iftiralara kararlı duruşun hiç tavsamadan, hiç aksamadan süreklilik içinde muhafaza edildiğine dikkat çekilen genelgede, şunlar kaydedildi:

"MHP'nin siyaseti, kalın çizgilerle ihata edilmiş akıl ve ahlak sınırları çerçevesinde dengeli, derinlikli, sabırlı, tutarlı ve ilkelidir. İstiklal için birlik, istikbal için dirlik gayesiyle kazananın Türkiye olacağına inancımız ise tamdır. Partimiz milli nitelikli her konuda, ülkemizi haksız yere meşgul edip mesul tutan her soruna şaşmaz ve sarsılmaz düzeyde tavırlı, bu suretle Türkiye tarafındadır. Yabancı başkentlerin çekim alanına kapılarak siyasi ve ideolojik sapma ve savrulmalar yaşayan odaklarla aramızda kapanmayacak uçurumlar vardır ve bu son derece doğaldır."

CHP'YE YÜKLENDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni CHP'yi HDP ile güncellediği, geçmişe format atıp Mustafa Kemal'in mirasını hiç ettiği, bununla da kalmayıp Kandil'e ve Pensilvanya'ya mahkum ve meftun hale getirdiği değerlendirmesine yer verilen genelgede, Kılıçdaroğlu'nun hem partisine hem de Türkiye'ye kurulan vahim, hatta vandal bir kumpasın ana aktörü haline geldiği savunuldu.

Genelgede, Cumhuriyet tarihinin en muteber yönetim reformu olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin refakat ve imkanlarıyla Türkiye'nin kutlu bir geleceği kucaklayacağı vurgulandı.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TÜRK MİLLETİ'NİN BAŞARISIDIR"

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yönetim hayatını güvenceye kavuşturan millet takdiri ve milli güvenliği sağlam bir zırha büründüren demokrasi takriri olduğunun altı çizilen genelgede, şu ifadeler yer aldı:

"Bunu hazmedemeyenler zillete gömülmüşlerdir. Yönetim sistemi bakımından Türkiye Cumhuriyeti'nin 9 Temmuz 2018'den itibaren içine girdiği üçüncü evre sağlıklı, istikrarlı, dirayetli ve nitekim umut ve huzur vericidir. Bu kapsamda CHP'nin ileri sürdüğü tezler çarpıktır. İP'in eleştirileri hamasettir, hakkaniyetten mahrumdur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türk milletinin başarısıdır. Yeni sistemde çıkarları sarsılanların bir kaşık suda fırtına koparmaları kötürüm maksatlarının ve cahil cüretlerinin sonucudur. Çok şükür iki yıl önce yönetim sistemimize yapılan demokratik aşı tutmuş, atılan muhterem adımlar isabetle yerini bulmuştur."

Genelgede, 28'inci dönem milletvekili genel seçiminin 2023 yılının Haziran ayında yapılacağı vurgulandı.

"CHP TAKVİYELİ PROTESTOLAR BİR HAK DEĞİL"

Kamuoyunda "çoklu baro olarak bilinen" kanun teklifine, "ihanet ve bölücülük yaftası vurmak bir başka rezalettir." ifadelerine yer verilen genelgede, şu değerlendirmeler yer aldı:

"Kimin bölücülük yaptığı, kimin ihanete teşne olduğu gizlenemeyecek boyutlardadır. Saltanatları tartışmaya açılan bazı baroların CHP takviyeli protestoları demokratik bir hak değil, densiz bir zorlamadır. Konuşmaya uzak, uzlaşmaya mesafeli, müzakere ve görüşmeden bihaber bu baroların ülkemizi huzursuzluk girdabına çekme gayretleri duvara toslamıştır. Çoklu baro kanun teklifiyle barolar demokratikleşecek, avukatlar özgürleşecek, savunma daha da güçlenecektir. "

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Devlet Bahçeli Türkiye MHP Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title