Haberler

Herkesin cevabını merak ettiği soru: Ayasofya Camii'nin imamı kim?

Güncelleme:

Ayasofya'nın dün tekrar cami olarak açılması kararının ardından Ayasofya Camii'nde imamın kim olacağı sorusu akıllara gelse de halihazırda bir imam ve müezzin resmi olarak görev yapıyor.

Ayasofya Camii 86 yıl sonra tekrar ibadete açılırken camiye imam olarak kimin atanacağı merak ediliyor. Ancak 2016 yılında Ayasofya'ya imam olarak atanan Önder Soy görevine devam ediyor. Soy ile birlikte Ahmet Toraman da müezzin olarak görev alıyor.

İMAM SOY 4 YILDIR GÖREV YAPIYOR

Ayasofya'nın 1991'de ibadete açılan bölümü Hünkar Kasrı'na, Diyanet İşleri Başkanlığınca 17 Temmuz 2016'da, imam olarak Kurra Hafız Önder Soy atandı. Soy'un 4 yıldır görev yaptığı Ayasofya'nın dört minaresinden 5 vakit ezan sesi yükseliyor.

"HEYECANDAN MİKROFONU DÜŞÜRDÜM"

Kurra Hafız Önder Soy, Ayasofya'da ezan okumanın farklı bir heyecanı olduğunu ifade ederek, duygularını şöyle dile getirdi: "Çok güzel ezan okuyan meslektaşlarımız ara sıra gelir buraya. Bacaklarının titrediklerini görürüm. Ben yaşamıştım bunu, 'Acaba onlarda da oluyor mu' diye bakarım. İnsan heyecandan titrer. Ayasofya'da imamlığa başladığım ilk hafta Fatiha Suresi'nde şaşırdım. Beş yaşındaki çocuk bile Fatiha okur. Ben kurra hafızım, Fatiha'da şaşırılır mı ya? 'İhdinessırat el-müstakim' bitti, gerisi gelmiyor. Bazı şeyler anlatılmaz yaşanır. O heyecan hiçbir zaman gitmedi. Her ezan vakti geldiğinde aynı heyecanı yaşıyorum. Geçen gün burada ezan okurken ben mikrofonu düşürdüm, bir mikrofon 250 gram, ama heyecandan düşürdüm."

Herkesin merak ettiği sorunun cevabı: Ayasofya'nın imamı kim?Müezzin Ahmet Toraman, İmam Önder Soy

MÜEZZİN AHMET TORAMAN GEÇEN SENE ATANDI

Daha önce 5 yıl İstanbul Beyoğlu'nda müezzinlik yapan Ahmet Toraman da geçtiğimiz yıl Ayasofya Camii'ne atandı ve hala görevine devam ediyor.

ÇIPLAK SESLE OKUDUKLARI EZANLA GÜNDEME GELMİŞLERDİ

İki isim geçtiğimiz aylarda Emre Yücelen'in YouTube kanalındaki bir proje için Ayasofya Camii'nin içinde farklı noktalarda çıplak sesle değişik makamlarda ezan okumuş ve bu proje çok ses getirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500

Yorumlar (94)

Müslüman:

Keşke bu berbat ülkede doğmasaydım.

9
62
yanıtYanıtla
Mss:

Git o zaman.

yanıt22
yanıt5
Mss:

Git o zaman

yanıt21
yanıt4
Hmm:

Keşke doğmasaydın Güzel Ülkemizde

yanıt21
yanıt5
FETİH:

Aynen keşke senin gibi bir anti müslüman bu ülkede olmasaydı.

yanıt21
yanıt3
Feridun abi:

Defol git.

yanıt24
yanıt6
ZAZA:

keşke bu ülkede senin gibi berbat birini doğurmasaydı. . .

yanıt17
yanıt4
DELİDİR AMA!:

Millet her gün pazar, pazar dolaşıp kapanmasını bekleyerek yarı çürümüş sebze meyve topluyor . önce bunları halledelim . Millete bir iş imkanı sağlayalım . İmam ne yaaa. . . . . .

20
38
yanıtYanıtla
MUSTAFA:

İŞİN VAR İŞTE KLAVYE DELİKANLILIĞI HAAAAA. . .

yanıt10
yanıt9
DELİDİR AMA!:

MUSTAFA , benim işim yok mu demedim şimdi . . . Sen , lazı kaz anlayanlardansın galiba ! Mustafa , sen okuduğunu da anlamıyorsun brother . Aklında bir şeyler kurup yazıyorsun be Mustafa . Şimdi ben kime üleeeyyynn dedim haaaa. . . Mustafaaaa , kardeş yoksa talip olduğun imamlık işine mi engel oldum ? Kardeş , bu ülkenin tek derdi Ayasofya''ya kim imam olacak mı acaba . Bak , vefat eden askerlerimizden haber yok . . . Millet çevir kazı yanmasın diyor , sense uyuyorsun . Kalk da balığa gidelim bari .

yanıt2
yanıt3
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title