Haberler

Eski İngiliz Ajanı Steele için Başkan Trump 'iade edin' mesajı yayınladı

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, eski İngiliz MI6 ajanı Christopher Steele'in geçen hafta İngiliz mahkemesince aldığı ceza hakkında sosyal medyadan dün "iade edin" mesajı yayınladı. Steele, Trump hakkında seçim öncesi ve sonrası Rusya ile ilişkilerini konu alan ünlü bir dosya hazırlamış ve basın bu dosyaya dayanarak, Rusya'nın elinde Trump'un özel hayatına ait bilgi ve video olduğunu ileri sürmüştü.

İngiliz istihbarat servisi MI6 için çalıştıktan sonra ayrılan ve kendi güvenlik şirketini kuran Christopher Steele'in, ön seçimler sırasında Trump karşıtı bir grup için ve daha sonra seçim döneminde ise Demokrat Parti'den bir kişi adına faaliyet gösterdiği ve bir dosya hazırladığı öne sürülmüştü.

RUSYA'NIN ELİNDE TRUMP'IN ÖZEL HAYATIYLA İLGİLİ BELGE VE VİDEO VAR

Steele'in bu çalışmaları sonucunda hazırladığı ünlü dosya kapsamında, Trump'ın Moskova'daki bir otelde kaldığı sırada, kadınlarla görüntülendiği bir videonun bulunduğunu söylediği de basına yansımıştı. Dosyada ayrıca, Rusya'nın elinde Trump'ın özel hayatına dair belge ve görüntüler olduğu öne sürülmüştü.

Rusya'nın Londra Büyükelçisi ise yıllar önce dosya basına sızdığı zaman yayınladığı mesajda "Christopher Steele hikayesi: MI6 görevlileri hiç bir zaman emekli olmaz. Rusya ve ABD Başkanı'na karşı ikili rapor veriliyor" ifadelerini kullanmıştı.

İNGİLİZ MAHKEMESİ VERİLERİN DOĞRULUĞUNUN KONTROL EDİLMEDİĞİNİ AÇIKLADI

Geçen çarşamba günü İngiliz mahkemesi, Steele'in hazırladığı dosya kapsamında "bilgi gizliliği yasasını ihlal ederek dosyadaki bilgilerin doğruluğunu kontrol etmeyerek" iki Rus iş adamına zarar verdiği için tazminat ödemeye mahkum etti.

Başkan Trump bu karar hakkında dün mesaj yayınlayarak, Steele'in Hillary Clinton tarafından para karşılığı tutulduğunu ileri sürdü. Trump mesajında "Bu adam iade edilmeli, yargılanmalı ve hapse atılmalıdır" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı? Mustafa Oktay Aksu kimdir? Halk Tv konuğu Mustafa Oktay Aksu kaç yaşında, nereli? Mustafa Oktay Aksu biyografisi! 1 NİSAN 2024 PAZARTESİ ÜNİVERSİTELER TATİL Mİ? Seçimden sonraki gün resmi tatil mi, kimlere tatil? Oy sayımında iftar molası olacak mı? YSK açıklama yaptı mı, ne dedi? Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title