Haberler

Son dakika: Dere taştı, Rize sular altında kaldı! Görüntüler sonrası Soylu'dan açıklama geldi: 2 yaralımızın durumu iyi

Güncelleme:

Son dakika: Rize'de aralıklarla etkili olan sağanak yağış sebebiyle sel felaketi yaşandı. Sağanağın ardından Şairler Deresi taştı, can ve mal kaybı yaşandı. Öte yandan İçişleri Bakanı Soylu, Rize'de meydana gelen ve 2 kişinin ölümüne sebep olan sel felaketinde 2 yaralının hastanede tedavi olduğunu ve durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Rize'de 2 gündür aralıklarla etkili olan sağanak yaş, dün akşam şiddetini arttırmasıyla birlikte sel felaketine sebep oldu. 2 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine sebep olan sel felaketiyle ilgili bölgede incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "An itibarıyla hastanede 2 kişi var. Onlar da taburcu edilecekler. Beklentimiz o yönde" dedi. Öte yandan, sel felaketinden korkunç anlar kameralara yansıdı.

Son dakika: Şiddetli yağış sonrası dere taştı, Rize sular altında kaldı! İşte o görüntüler

Rize'nin Çayeli ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şiddetli yağışın sel ve heyelanlara yol açtığı Madenli beldesi Yeni Mahalle'de Ali Uzun'un cansız bedenine ulaşıldı.

Öte yandan, felaketten yaralı olarak kurtulan 82 yaşındaki Havva Tüysüz, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

100'ÜN ÜZERİNDE ARAÇ HASAR GÖRDÜ

Yağışın ardından bölgede gün ağarması ile birlikte hasarın boyutu da ortaya çıkmaya başladı. Bölgede çok sayıda ev ve işyerinin alt katlarını su basarken ilk belirlemelere göre 100'ün üzerinde araç selden hasar gördü.

3 EV TAMAMEN YIKILDI

Yetkililer çok sayıda evde hasar meydana geldiğini ifade ederken üç evin ise tamamen yıkıldığını bildirdi.

Öte yandan bölgede yağış yeniden şiddetini artırmaya başladı.

Son dakika: Şiddetli yağış sonrası dere taştı, Rize sular altında kaldı! İşte o görüntüler

BAKAN SOYLU BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Rize'de şiddetli yağış nedeniyle sel ve heyelanların yaşandığı bölgelerde incelemede bulundu. Soylu, "Hakikaten bölgede son zamanlardaki en kuvvetli yağış olarak değerlendirilebilir. An itibarıyla hastanede 2 kişi var. Onlar da taburcu edilecekler. Beklentimiz o yönde" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Süleyman Soylu Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (13)

Adıyamanlı Kutalmış:

Heslerle dere yatakları bozulursa bu tür vakalarda kaçınılmaz olur.

12
2
yanıtYanıtla
Sezer:

Arkadaş her sene Rize''de böyle felaketler yaşanacak mı? Neden düzgün bir ıslah çalışması yapılamıyor?

12
0
yanıtYanıtla
çayeli:

dereler daraltıldıkça dere yolları dolduruldukça yaşanacak

yanıt5
yanıt0
Kamil Adem:

Busra Islami dogru anla. Allahin koydugu dogal dengeyi yani sunnetullahi bozarsan. Buyuk firtinalar, olur, sellerde hic eksik olmaz alip goturur yok eder onunde ne varsa. Caresi ne o zaman Bunlar Allahin gazabi degil.Insanlarin ac gozlulugu, doyumsuzlugu.Hes ler yaparak, yaylalara yol yaparak,ormanlari yok edmelerinin sonucu.Asiri yagan yagmuru tutacak bitki ortusunu yok ettiler. Yapilicak olan once fiili dua ve tovbe oda o yok olan dogal dengeyi yeniden yerli yerine koymak.Islamiyeti hurafe ve masal gibi degil.Akil ve bilimle anlayip yorumla. Bu cagin insanin yapacagi ve tutacagi dogru yolda budur

6
4
yanıtYanıtla
Büşra:

Kendini mümin zanneden bir DEİST''ten öğrenecek değilim inancımın inceliklerini.

yanıt1
yanıt5
Sibel:

BÜŞRA ya. Sırt yorum yapmış olmak için boş şeyler yazmak bence yersiz. insanların müslüman olup olmadığını sen bilemezsin. yargılamak sana düşmez. Daha Allahın neden kullarına ceza verdiğini bilmiyorsun.

yanıt2
yanıt1
Büşra:

Seller de depremler, tsunamiler, kasırgalar, yıldırımlar, yangınlar, heyelanlar gibi Allah''ın intikam alma biçimlerindendir. Allah''ın sevdiği halde bir kulunu böyle eziyet ederek öldürmesi mümkün değildir. Hep birlikte tevbe edin, üzerinizde başkasının hakkı kalmasın, Allah gazaba geldiği zaman hiç acımaz.

4
3
yanıtYanıtla
Haktan:

ALLAH eziyet ederek öldürmez ama ölümde bahanelere gizlidir yani demek istediğim büşra senin eziyet gördüğün şey ALLAHTA hayır olabilir

yanıt0
yanıt0
CAN DEP:

Heyelan sel tehliklerin oldugu yerlerde evler insa ediliyor.. oradan Hes,lerlerin yapilmasiyla bütün bu doga felaketleri tetikliyor, Devlet olay olunca orada degil olay olmadan önce tetbir alamasi gerekir, vefat eden kardeslerimze rahmet diliyorum..

4
1
yanıtYanıtla
Vatan Sevdalısı-Beyaz Toroslu:

BU adam soyadı gibi SOYLU. . Farkındamısınız her yerde. . Geleceğin CUMHURBAŞKANI . . Yanındayız Süleyman Soylu Bakanım

2
2
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title