Haberler

SAKARYA Görme engelli annenin okuma azmini gördü, özel telefon hediye etti

Güncelleme:

Görme engelli annenin okuma azmini gördü, özel telefon hediye ettiSAKARYA'nın Akyazı ilçesinde yaşayan yüzde 92 görme engelli olan Nurten Donturan (40) açık lise sınavına girerken, okuma azmi ile dikkat çekti.

Görme engelli annenin okuma azmini gördü, özel telefon hediye etti

SAKARYA'nın Akyazı ilçesinde yaşayan yüzde 92 görme engelli olan Nurten Donturan (40) açık lise sınavına girerken, okuma azmi ile dikkat çekti. Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi fen bilgisi öğretmeni Süleyman Dilmen, Nurten Donturan'a hayırseverlerin yardımıyla içerisinde görme engelliler için program bulunan cep telefonu hediye etti.

Akyazı ilçesinde yaşayan ve yüzde 92 görme engeli olan 2 çocuk annesi Nurten Donturan, 25 Temmuz'da açık lise sınavına girdi. Sınavda görevli Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen Bilgisi öğretmeni Süleyman Dilmen, Nurten Donturan'ın okuma azmine hayran kalarak, Donturan'ı Akyazı Vakıf Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Süleyman Dilmen, Nurten Donturan'a hayırseverlerin desteğiyle içerisinde görme engelliler için özel yazılımı olan cep telefonu hediye etti.

En büyük hedefi liseyi bitirip KPSS sınavına girerek memur olmak olan Nurten Donturan, görme engelliler için kitapların dijital ortamda sunulmasını istedi. Nurten Donturan yaklaşık 10 yıl önce trafik kazasında yaralandığını ve yüzde 92 oranında görme engelli olduğunu belirterek, 'Ben gözümü kaybettiğinde büyük oğlum 5 yaşındaydı. Ben onun omuzuna tutarak hayatımı sürdürüyordum, o zaman baston eğitimi yoktu. İlker 6 yaşındayken, Semih dünyaya geldi. Semih'i biz İlker ile beraber büyüttük. Görüp de görmemek çok farklı bir şey. Her şeyiniz elinizden alınmış gibi oluyor. Doğuştan olsaydı belki bu kadar zorluklarla karşılaşmazdım. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin, şükürler olsun bu halime. Asla şikayetçi değilim. Her sağlam kişi engelli adayıdır' dedi.

Donturan'ın öğrenme aşkının yüksek olduğunu söyleyen Süleyman Dilmen, '25 Temmuz günü Açık Öğretim Sınavında yüzde 92 görme engelli olduğu için tek kişilik sınavda karşılaştığımız Nurten Hanım'ın evine gittik. El işi yaparak eve katkı sağlamaya çalışıyor, çok güler yüzlü. Yemek ve ev işine 15 yaşındaki öğrenci olan oğlu destek oluyor. Nurten Hanım hiç isyan etmemiş, engelli kamu personeli sınavı için hazırlanma ve memur olma hedefi var. Kendisi de oğlu da 9'uncu sınıfta. Öğrenme aşkı büyük. Kur'an'a düşkün. Öğrenme aşkı yüksek. Daha iyi bir telefona ihtiyacı olduğu için hayırseverlerin katkılarıyla görme engelliler için özel yazılımı olan cep telefonu alıp hediye ettik' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cep Telefonu Akyazı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title