Haberler

Matt Smith kimdir? Matt Smith filmleri nelerdir? Matt Smith evli mi?

Güncelleme:

Doctor Who'nun en genç, en sevilen doktorlarından biri olan ve Guiness Rekorlar Kitabına adını yazdıran Matt Smith hakkında merak edilenler haberimizde. Matt Smith kimdir? Matt Smith filmleri nelerdir?

MATT SMITH KİMDİR?

Tam adıyla Matthew Robert Smith, 28 Ekim 1982 doğumlu, İngiliz tiyatro ve dizi oyuncusudur.

Doctor Who'da On birinci Doktor'u oynayarak adından söz ettiren aktör, 2011 yılında BAFTA Ödülü'ne aday gösterilmiştir.

İlk başlarda profesyonel futbolcu olmak isteyen Smith, belinden geçirdiği bir sakatlık yüzünden sporu bıraktı. Kendisinde beliren hastalık Ankilozan spondilit isimli bir hastalıktır.

Ulusal Gençlik Tiyatrosu'na katıldıktan sonra East Anglia Üniversitesi'nde Drama ve Yaratıcı Yazarlık okuyan sanatçı, Londra tiyatrolarında Murder in the Cathedral, Fresh Kills, The History Boys ve On the Shore of the Wide World gibi oyunlarda yer alarak 2003 yılında aktörlüğe adım attı. Repertuvarını West End tiyatrosuna kadar genişleten Smith, Christian Slater ile birlikte Swimming with Sharks adlı filmin tiyatro uyarlamasını oynadı. Bunu bir yıl sonra eleştirmenlerce çok beğenilen That Face oyunundaki Henry karakteri takip etti.

Doctor Who'da oynamadan önce ilk televizyon rolünü, Jim Taylor olarak Philip Pullman'ın The Ruby in the Smoke ve The Shadow in the North kitaplarının BBC uyarlamalarında kapan oyuncu, ilk baş rol oyunculuğu deneyimini Danny olarak eski bir BBC televizyon dizisi olan Party Animals'da yaşadı.

Ocak 2009'da 'On birinci Doktor' olacağı açıklanan Smith, bu dizide Doktor'u oynayacak en genç kişi oldu.

Aktör, 2011 yılında Christopher Isherwood rolünde bir BBC televizyon filmi Christopher and His Kind'da oynadı. En son olarak 2012 yılında Bert Bushnell rolünde Bert and Dickie isimli filmde göründü.

Kariyer öncesi ve eğitimi

Smith, Northampton'da doğmuş ve büyümüştür. İkinci derecede kapsamlı bir okul olan Northampton School For Boys' da okumuştur. Profesyonel bir futbol oyuncusu olmak istemiştir, önceden Northampton Town FC, Nottingham Forest FC ve Leicester City FC gibi gençlik takımlarında oynamıştır.

Ciddi bir bel sakatlığından sonra, drama öğretmeni onu gizlice Twelve Angry Man uyarlamasına onuncu jüri üyesi olarak yazdırmıştır. Oyundaki bölümü aldı, fakat öğretmeninin onu yazdırdığı drama festivaline gitmeyi reddetti. Drama öğretmeni ısrar etti ve sonunda Matt'i Londra'daki National Youthe Theatre'a katılmaya ikna etti.

Okulu bitirince, Smith East Anglia Üniversitesi'nde Drama ve Yaratıcı Yazarlık bölümünde okudu.

Özel hayatı

Smith, Billie Piper ve Mayana Moura ile kısa süreli ilişkiler yaşamıştır. Daisy Lowe ile 18 ay ilişki yaşamış ve Kasım 2011'de ayrılmışlardır. Matt bir ateisttir. Richard Dawkins'in The God Delusion [Tanrı Yanılgısı] adlı kitabını okuduktan sonra ateist olmuştur.

Akrep burcudur. Takma adı 'Smithers'dır. Büyük bir Blackburn Rovers taraftarıdır.

Favori müzik grubunun Radiohead olduğunu söylemiştir. Gitar çalabilmektedir. Gonzo With Alexa Chung adlı programda gitar çalmıştır. Futurama ve South Park izlemeyi sevmektedir.

Ailesi

Matt'in annesinin ismi Lynne Smith,babasının ismi Dave Smith'tir. Matt'in bir ablası vardır ve adı da Laura Jane Smith'tir. Laura'nın kendi dans grubu vardır. Matt Doktor rolüne seçildiğini ilk babasına söylemiştir.

Doctor Who

26 Yaşında Doktor'u oynayan en genç aktör olarak rolü David Tennant'tan aldı. 11. Doktoru 3 sezon canlandırdıktan sonra 25 Aralık 2013'te Noel özel bölümü olan "The Time of the Doctor" bölümüyle rolü 12. Doktor olan Peter Capaldi'ye devretti.

"Doktor çok özel bir rol ve bu rol için çok özel bir aktör gerekiyor. Aynı anda hem genç hem de yaşlı, bir bilim adamı ve kahraman, okulun yaramaz çocuğu ve evrenin yaşlı bilge adamı olmalısınız. Matt kapıdan içeriye girip cesur ve yepyeni bir Zaman Lordu olarak aklımızı başımızdan aldığında aradığımız adamı bulduğumuzu anlamıştık."

Doctor Who'nun başyapımcısı ve başyazarı Steven Moffat, Matt Smith'in role seçiminde.

Doctor Who'dan sonra

Matt, 2012'de okuduğu National Youthe Theatre'ın koruyucusu seçildi. Şu ana kadarki Doktor rolünü oynayan en genç kişi olduğu için Guinness Rekorlar Kitabı'na girmiştir.

Matt Smith kimdir? Matt Smith filmleri nelerdir? Matt Smith evli mi?

MATT SMITH FİLMLERİ NELERDİR?

Filmler, günümüzden geçmişe doğru sıralanmıştır.

  • My Golden Year - Proje Aşamasında
  • Morbius
  • His House
  • Last Night In Soho
  • Official Secrets
  • Mapplethorpe
  • Charlie Says
  • Patient Zero
  • Aşk ve Gurur ve Zombiler
  • The Crown
  • Terminator: Genisys
  • Kayıp Nehir
  • Doctor Who 50. Yıl Özel Bölüm
  • Untitled Bounty Hunter Project
  • Doctor Who
  • Christopher And His Kind
  • Rahim
  • The Shadow In The North
  • Yeni Bir Aşk
  • The Ruby In The Smoke

MATT SMITH EVLİ Mİ? MATT SMITH'İN SEVGİLİSİ KİMDİR?

Matt Smith, Billie Piper ve Mayana Moura ile kısa süreli ilişkiler yaşamıştır.

Daisy Lowe ile 18 ay süren bir ilişki yaşamış ve Kasım 2011'de ayrılmışlardır.

Günümüzde ise Emilia Clarke ilişki yaşadığı söylenmektedir.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Doctor Who Genç Noel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title