Haberler
BBC

ABD'de su kaynağında beyin yiyen mikrop tespit edildi, yetkililer musluktan su içmeyin çağrısında bulundu

Güncelleme:

ABD'nin Teksas eyaletindeki bir su kaynağında beyin yiyen mikroplar bulunmasının ardından Lake Jackson kentinde yaşayanlara musluk suyu içmeme çağırısı yapıldı. Yapılan testler sonucunda suda Naegleria adlı, genellikle ölümcül beyin enfeksiyonlarına yol açtığı saptandı.

DEZENFEKSİYON YAPILIYOR

Amip ilk olarak Cuma günü tespit edildi. Bunun üzerine sekiz ayrı kentte musluk suyunu sifon dışında kullanmama çağrısı yapıldı. Bu çağrı diğer kentler için Cumartesi kaldırılırken Lake Jackson'daki uyarı sürüyor. 27 bin nüfusu olan Lake Jackson'ın yetkilileri, su kaynağında dezenfeksiyon çalışması yapıldığını fakat ne zaman tamamlanacağını bilmediklerini söyledi. Yetkililer daha sonrasında ise Cumartesi günü uyarı seviyesini değiştirerek suyun kaynatıldıktan sonra içilebileceğini açıkladı.

BURUNDAN GİRİP BEYNE İLERLİYOR

Kent sakinlerinin duş alırken suyun burunlarına girmediklerinden emin olmalarını istendi. Çocuklar, yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin özellikle tehdit altında olduğu açıklandı. Amip, altı yaşında bir çocuğun bu mikrop nedeniyle ölmesinin ardından yapılan araştırma sonucu su kaynağında tespit edildi.

AMİP NEDENİYLE 34 ÖLÜM

Dünya genelinde tatlı su kaynaklarında bulunan bu amip vücuda burun yoluyla girdikten sonra beyne ilerliyor. Enfekte olan kişiler genelde bir hafta içinde hayatını kaybediyor. ABD'de bu amip nedeniyle 2009-18 yılları arasında 34 ölüm kaydedildi.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Michael Jackson Teksas Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (12)

Hamza:

Türkiyede olsa Amip açlıktan ölürdü

12
9
yanıtYanıtla
42:

kişi kendinden bilirmiş, bence sen en kısa sürede beynine bi baktır yerinde mi? diye.

yanıt1
yanıt0
Zx:

Sen varsın ya :))

yanıt1
yanıt0
Denwer:

Beter olasın Eyy Amerika !!!!!!

4
9
yanıtYanıtla
Saçmalamayın:

Orası kapitalizmin tam göbeği orada ya biri sulara bunu atmıştır yada böyle haber yapıp hazır su satan firmalara insanları yönlendirmek istiyorlar

4
1
yanıtYanıtla
kutalmış:

Kahrolsunlar

3
2
yanıtYanıtla
Sihaa:

Kula bela gelmez Hak yazmayınca, Hak bela yazmaz kul azmayınca, Hak kulundan intikamını yine kul eliyle alır, bilmeyen bunu kul yaptı sanır!

3
1
yanıtYanıtla
Kayseri:

Amerikalılarda beyimi varki yesin....

2
1
yanıtYanıtla
Sihaa:

Ey güzel Allahım! Sen ne yapmaya kadir değilsin, koskoca nemrudunda burnundan sineği girdirip kendi kafasını duvarlara vurdurarak helak eden Rabbim, o koskoca sanılan ABD yide hiç görünmeyen bir amiple helak (yok) etmeye elbette kadirsin.

3
0
yanıtYanıtla
Nilay:

Tatli sularda bulunan bir mikrop , gollere filan asla girilmemesi gerekir... Cesme suyunu icmek dunyanin neresinde olursaniz olun , icmek dogru degil degil... ..Oralarda cok seller, tabii ayetler filan oldu son zamanlarda ondan kaynakli olabilir..Bu mikrop gollere giren insanlarda da olmustu ..

0
2
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title