Haberler

Azerbaycan Savunma Bakanlığı: Çatışmalarda 550'den fazla Ermeni asker öldürüldü

Güncelleme:

Ermenistan - Azerbaycan hattında dünden beri artarak devam eden çatışmaların bilançosu açıklandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 550'den fazla Ermeni askerin öldürüldüğünü ve çok sayıda mühimmatın yok edildiğini duyurdu.

Ermenistan ve Azerbaycan arasında dünden beri aralıksız süren sıcak çatışma devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermeni birliklere ait 22 tank, 15 OSA uçaksavar, 18 İHA imha edilirken, Ermeni ordusunda görevli 550'den fazla askerin öldürüldüğünü duyurdu.

ERMENİSTAN KAYIPLARINI SAKLAMAYA ÇALIŞIYOR

Azerbaycan'dan Ermenistan ile yaşanan çatışmaya ilişkin yeni açıklama geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın yaşadığı kayıpları halktan saklamaya çalıştığı ifade edildi. Bakanlık, operasyonun başlangıcından şu ana kadar Ermenistan ordusunun ağır kayıplar verdiğini kaydetti.

"18 İHA, 22 TANK İMHA EDİLDİ, 550'DEN FAZLA KİŞİ ÖLDÜ"

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Ermeni ordusu ağır kayıplar verdi. Böylece 22 düşman tankı ve diğer zırhlı araçlar, 15 OSA uçaksavar füze sistemi, 18 insansız hava aracı (İHA), 8 topçu parçası imha edildi, 550'den fazla kişi öldü. Çok sayıda yaralandı. Düşman ordusuna ait 3 mühimmat deposu farklı yönlerde imha edildi. Talış köyü yönündeki çatışmalarda düşman hava taburunun komutanı Yarbay Lernik Babayan öldürüldü ve komutasındaki askeri birlik personeli ağır kayıplar verdi. Düşman ordusunda çok sayıda yaralı olması nedeniyle askeri hastanelerde ve sivil hastanelerde yer sıkıntısı yaşanmakta, kan bankasında yedek kan sıkıntısı bulunmaktadır. Her zaman olduğu gibi Ermeni tarafı, ordusundaki kayıpların gerçek sayısını halktan gizliyor"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Ermenistan Azerbaycan Dünya Haberler

500

Yorumlar (114)

Nicat:

Az?rbaycandan yazıram Türkiye hepimiz sizinle qürur duyuruq biz Qarabağı alsak sizin yardımınızla alarıq.Allah sizi bizim yanımızdan eksik etmesin.Yaşasın “TürkiyeAzerbaycan”

57
4
yanıtYanıtla
Kardeş:

Tek millet iki devletiz biz

yanıt8
yanıt3
Kardes:

Her zaman yaninizdayiz sevgiler kardesim

yanıt7
yanıt2
Edi:

Allahım bizi savaşı destekleyenlerden eyleme. Savaş iki tarafında kıyametidir

17
26
yanıtYanıtla
CELLO:

KES AĞLAMAYI. . ALIRSIN ELİNE BAĞLAMAYI

yanıt10
yanıt2
VİCDAN:

Savaş kadar nalet birşey yoktur. Azerilerde Ermenilerde kardeşimizdir. Beceriksiz siyasetçiler sorunları masada halledemedikleri için insanlar ölüyor aileler parçalanıyor. Silah satıcıları savaştan para kazananların cepleri doluyor.

14
22
yanıtYanıtla
Savas Binbir:

Ermeniler kardes degiller konuya hakim degilseniz yazmayin buralarda

yanıt4
yanıt1
MMM:

DEDİĞİN GİBİ SAVAŞ NALET BİŞEY AMA VATAN SAVUNMASI YAPAN AZERBEYCAN TÜRKÜ KARDEŞLERİMİZLE AŞALIK ERMENİLERİ AYNI KEFEYE KORSAN OLMAZ O İŞ ERMENİLER NERDEN KARDEŞİMİZ OLUYO BİZİM ZAMANINDA BİZE İHANET EDEN HİÇ BİR MİLLET BİZİM DÜŞMANIMIZ DIŞINDA HİÇ BİRŞEYİMİZ OLAMAZ Kİ HALA DEVAM EDİYOLAR İHANETLERİNE

yanıt4
yanıt0
HAMİT:

Korkaklığın adını en güzel tarif eden adice bir yorum. tek doğru AZERBAYCAN Milletinin tek dost ve kardeş ülke olduğudur. Ermenilerle dost olmaya çalıştık ama ellerinin tersiyle bu teklifimizi geri çevirdiler. Ey yorumcu işgal edilen Azerbaycan toprağıdır ve bu it sürülerinden tarih boyunca TÜRK MİLLET çok canice ve kalleşçe saldırılara maruz kaldık. örnek asala ve beslemeleri pkk gösterilebilir. Dolayısıyla bunlarla ne dost nede kardeş olunamaz. vicdanla korkaklık karıştırılamaz.

yanıt5
yanıt0
NA:

ALLAH DOĞRULARLA BERABERDİR. KURAN AYETİ DİR. AYNEN ÇOK DOĞRU SÖYLEMİŞSİN

yanıt2
yanıt0
Tüm 114 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title