Haberler

Yargıtay, çiğnenmiş sakız çıkan damacana suyunu tazminat gerekçesi saymadı

Güncelleme:

Yargıyay 13. Hukuk Dairesi, aldığı damacanın içinden çiğnenmiş sakız çıkan kişinin tazminat başvurusunu su içilmediği için reddetti.

Aldığı damacana suyun içinden çiğnenmiş sakız çıkan bir kişi, maddi ve manevi tazminat için mahkemeye başvurdu. Mahkeme tazminat talebini reddetti. İzmir Bölge Mahkemesi de aynı yönde karar verince söz konusu kişi olayı Yargıtay'a taşıdı. Yargıtay da su içilmediği için maddi ve manevi tazminat talebini reddetti.

İzmir'de yaşayan bir kişi, satın aldığı damacana suyun içinden çiğnenmiş sakız çıkması gerekçesiyle 2 bin 400 lira maddi, 5 bin lira manevi tazminat talebiyle dava açtı.

YEREL MAHKEME TAZMİNAT TALEBİNİ REDDETTİ

Davaya bakan İzmir 8. Tüketici Mahkemesi, içinden sakız çıkan suyun davacı tarafından içilmediği, bu nedenle manevi zararın oluşmadığı sonucuna ulaştı.

Davacının damacana bedelinden başka ispatlanan maddi zararının bulanmadığına hükmeden mahkeme, bu gerekçelerle su bedeli 6,50 liranın dava tarihinden işleyecek yasal faiziyle birlikte davalıdan tahsiline, manevi tazminat ile su bedeli dışındaki maddi tazminat isteminin reddine karar verdi.

YARGITAY'IN KARARIYLA SONUÇ KESİNLEŞTİ

İstinaf yoluna başvurulmasının ardından İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 13. Hukuk Dairesi de 6,50 liranın davalıdan tahsiline, fazlaya dair maddi tazminat ile manevi tazminat talebinin reddine hükmetti. Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi ise istinaf mahkemesi kararını onadı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Yargıtay Yaşam Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (10)

Şaşkın Vatandaş:

Suyu içmedigi için tazminat yokmuş. . Damacananın kapağını açsaydı, içinde sakız olduğunu nasıl kanıtlayacakdı ?

7
0
yanıtYanıtla
???:

içse zaten diyecekler kapağı açılmış ner den bilelim kendisi koymamış

4
0
yanıtYanıtla
ADALET Mİ ):

Damacana açılıp içilseydi. . Bu kez de mahkeme içine sizin atmadığınız ne malum deyip gene red edecekti. . .

3
0
yanıtYanıtla
Burak:

Tecavuze ugrayan damacanada tazminat almadi.ugrasmayin

2
0
yanıtYanıtla
6.FİLO:

Damacanalar bol suyla yıkanıp, mikropların kesinlikle arındırılması gerekir. Damacanayı tuvaletine banyosuna sokanlar bile var.

1
0
yanıtYanıtla
adaletsizadalet:

açıp içmiş olsa siz atmadıgınızı ispatlayın derler. Adalet hep zengini korumaya yonelik çalışıyor memleketimde.

1
0
yanıtYanıtla
meczup:

eğer hayat size imkan verir ömrünüz yeterse benim yaşıma geldiğinizde istesenizde istemesenizde çok şey görecek çok şey öğreneceksiniz meşrubatta iade şişeli dolumlarda bu sorun her zaman vardı varda olacak çünki. . . nadirde olsa. . . şişede bir önceki kullanıcı şişeye yabancı madde attığında gözden kaçıyor ve bu şişe bir sonraki kullanıcıya ulaşıyor nerdenmi biliyorum? çünki ben bu işide senelerce yaptım şahitte oldum siz en iyisi evinize su arıtıcı alıp kullanın daha sağlıklı ben öyle yapıyorum

0
0
yanıtYanıtla
kral:

burası türkiye her yol mübah. . .

0
0
yanıtYanıtla
Emel:

Yok artık ya böyle adalet olmaz olsun o damacana su bir siyasinin evine zenginin evine gitse Yargıtay aynı kararı vere bilir miydi yazıklar olsun ! Türkiye de adalet ne hale geldi son yıllarda bu yüzden ülkeyi terkettim sizler yüzünden

0
0
yanıtYanıtla
ENESSON:

Yani çoğu olayda olduğu gibi birine bir şey olup iş işten geçmediği için no problem gibi bir gerekçe!!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title