Haberler

ABD'den korkutan aşı açıklaması: Bir doz aşı için 250 bin köpekbalığı katlediliyor

Güncelleme:

ABD'de faaliyet gösteren 'Shark Allies' sivil toplum örgütü koronavirüs aşısı çalışmalarında yarım milyon köpekbalığının katledilebileceğini açıkladı.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını için birçok ülke aşı çalışması yürütürken ABD'de faaliyet gösteren 'Shark Allies' sivil toplum örgütü bu çalışmaları yakından etkileyen bir açıklama yaptı. Köpek balıklarının neslini korumak için kurulan 'Shark Allies' koronavirüs aşısı çalışmalarında yarım milyon köpekbalığının katledilebileceğini duyurdu. Sivil toplum kuruluşu, köpekbalıklarının karaciğerinden yapılan "Squalene" adlı doğal yağın yardımcı etken madde olarak koronavirüs aşılarında kullandığını belirtti.

KÖPEKBALIĞI YAĞI BAĞIŞIKLIK ETKİSİNİ ARTTIRIYOR İDDİASI

Shark Allies yöneticisi Stefanie Brendl yaptığı açıklamada, köpekbalıklarının karaciğerinde bulunan ve mevcut grip aşıları da dahil olmak üzere birçok ilacın yapımında kullanılan doğal yağ "Squalene" için yüzbinlerce köpekbalığının katledilebileceğini vurguladı. Yağın bileşenindeki güçlü yağ moleküllerinin aşıdaki bağışıklık etkisini arttırdığını ifade eden Brendl, mevcut bazı koronavirüs aşısı adaylarında bu yağın kullanıldığını ifade etti.

BİR DOZ AŞI İÇİN 250 BİN KÖPEKBALIĞI GEREKİYOR

Squalene maddesinin kullanılan bir koronavirüs aşı adayının piyasaya sürülmesi halinde tek bir kişi için kullanılacak bir doz aşı üretimi için yaklaşık 250 bin köpekbalığının katledilmesi gerektiği kaydedildi. Bir kişinin koronavirüse karşı bağışıklık kazanması için iki doz aşının gerektiğini belirten Brendl, bunun yaklaşık yarım milyon köpekbalığının katledilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Stefanie Brendl, "Aşı çalışmalarını yavaşlatmak veya engellemek niyetinde değiliz ancak, köpekbalıkları bu sebeple verimli bir tedarik zinciri değil" dedi.

ABD'den korkutan aşısı açıklaması: Bir doz aşı için 250 bin köpekbalığı katlediliyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs Haberler

500

Yorumlar (18)

he öyledir:

bunlar ya hesap bilmiyor ya da dayak yememişler

13
0
yanıtYanıtla
Yani:

Öldürün gitsin zaten bir işe yaramıyorlar, sonra denizdeki tüm canlıların doğası bozulsun sonra da biz ölürüz. Öldüre öldüre dünyanın sonunu getirdin ey katil insanoğlu. Kendi elinle bir virüs çıkarttın sonra da virüsü kaldıracağım yalanına aşı için başka canlıları katledeceksin. Zalimler için iyiki cehennem var.

9
0
yanıtYanıtla
TTT:

ya ing çeviri yaparken editörlerden biri yanlış çeviri yapmış olabilir. bir doz için 240 bin ne la. zaten 100 binin altına it balığı sayısı

7
1
yanıtYanıtla
sesli güldüm:

ahaahaa

yanıt0
yanıt0
tahtakurusu:

kanka o kadar köpekbalığı olsa heralde bir ülke falan kurarlardı. Çünkü misal 100 doz x 250. 000 balık desen tee ninesinin nikahı ediyor.

4
2
yanıtYanıtla
Ziya:

Bir adet aşı için 250 bin tane köpekbalığının peşine mi düşecekler saçmalık.

4
1
yanıtYanıtla
Murat:

Saçma bir hesap olmuş

3
2
yanıtYanıtla
0131:

öfff ya. . . matematik de sifir. . . .

3
0
yanıtYanıtla
Tayyar Durden:

''Bir doz aşı''dan kastedilen, tek bir insana bir seferde uygulanması gereken miktar anlamına geliyor, yanlışım varsa düzeltin lütfen. Kimse düşünmüyor mu acaba dünyada bu kadar köpekbalığı var mı diye? Abartırsın, biri 5 yaparsın, 10 yaparsın da bu neymiş arkadaş böyle. . . Yok artık ananın resmi demezler mi adama?

2
0
yanıtYanıtla
Shef:

Matematik konusunda maalesef dunya ortalamasinin cook altindayiz fakat boyle bir matematik yok arkadas. şimdi bir çok kişi düşünmüştür dünyada bu kadar köpekbalığı var mı diye.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title