Haberler

DHA YURT BÜLTENİ - 21

Güncelleme:

İzmir'de sağanak ve dolu yağışı (3)

İZMİR'DE İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İzmir merkez ve batısında yerel olarak kuvvetli ve gök gürültülü sağanak uyarısının ardından kentte etkili olan yağış nedeniyle ilginç görüntüler oluştu. Bir vatandaş Bayraklı ilçesinde kaldırımda yağmur yağarken yere diz çökerek dua etti. Buca ilçesinde de bazı vatandaşlar caddedeki sudan etkilenmemek için bir hafif ticari aracın tamponuna basarak karşıya geçti. Bayraklı ilçesindeki Sevgiyolu'nda ise iş yerlerini su bastı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Her iki olayın görüntüsü

Su baskınlarından görüntü

Haber: Sibel DALLI- Kamera: İZMİR,

===============================

Eskişehir'de iş ortağını tabancayla öldüren zanlı adliyede (2)

TUTUKLANDI

Eskişehir'de, aynı evde yaşadığı iş ortağı Muhammed Alıcı Aslan'ı (48) tabancayla vurarak öldüren Servet Temiz (52), işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece 'kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Görüntü dökümü

-Zanlının adliyeye getirilmesi

ESKİŞEHİR

==========================

İzmir'de sağanak ve dolu yağışı uyarısına araç sahipleri, kilim, battaniye ve halı ile önlem almaya çalıştı

İzmir'de, meteorolojinin uyarı yaptığı yağmur etkisini yitirdi. Dolu yağışı için yapılan uyarılar nedeniyle ise bazı vatandaşların önlem aldığı görüldü. Vatandaşların araçlarının üzerine kilim, battaniye ve halı gibi eşyaları koyarak dolu yağışının getireceği muhtemel zararları engellemeye çalıştığı gözlendi.

Görüntü dökümü

Araçların üzerine konan gidin battaniyeden görüntü

Kadir Özen- Tekin Gürbulak / İZMİR, DHA

===========================

Kayıp Özlem bulundu, ifadesi ablasına tecavüz ettiğini ileri sürdüğü babasını tutuklattı

AYDIN'ın Karpuzlu ilçesinde ineklerini sağmak için evinin arkasındaki ahıra giden ve bir daha geri dönmemesi üzerine ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu 17 yaşındaki Özlem Kuru (17) 64 gün sonra bulunup, devlet korumasına alındı. Kuru'nun ifadesinde evli olan ablasına tecavüz ettiğini, kendisine de etmesinden korktuğunu söylediği öz babası Ercan Kuru ise gözaltına alınıp, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Tekeler Mahallesi'nde çiftçilik ve besicilikle geçimini sağlayan Kuru ailesinin 5 çocuğundan Özlem Kuru, 3 Ağustos Pazartesi günü saat 19.00 sıralarında inekleri sağacağını söyleyerek, evlerine 20 metre mesafedeki ahıra gitti. Aradan uzun süre geçmesine rağmen kızı dönmeyince Ercan Kuru, ahıra gitti, ancak Özlem'i bulamadı. Gidebileceği yerlere bakmasına rağmen kızına ulaşamayan Ercan Kuru, bir gün sonra jandarmaya gidip kayıp başvurusunda bulundu. Video çekerek yardım çağrısında bulunan Ercan Kuru, haber alamadığı kızının bir an önce bulunmasını istedi. Kızının hayatından endişe ettiğini belirtip, çektiği video ile kızının bir an önce bulunması için yardım çağrısında bulunan Kuru, "Özlem, adeta sır oldu. 5 gündür aramadığımız yer kalmadı. Yerin dibine de girse onu bulacağım. Bu savaşa devam edeceğim. Anne ve babası olarak bu günleri yaşamak zorunda değiliz. Kızım, çık ortaya seni bekliyorum. En kısa zamanda bulunmanı ve geri dönmesini istiyorum. Diken üstünde yaşıyorum. Öldün mü kaldın mı, sağ mısın onu da bilmiyoruz. Bizim günahımız neydi. Onu gören veya yerini bilen bir varsa vatandaş olarak görevini yerine getirerek bize haber versin. 5 gündür uyku uyumadım. Aç, susuz hayatta kalmaya çalışıyorum. Hayatımız alt üst oldu. Bu insanlarda nasıl vicdan var? Kızım daha 17 yaşında, nasıl rahat uyuyorsunuz. Anneyi, babayı hiç düşünmüyor musunuz? Kaçtı mı, kaçırıldı mı onu da bilmiyoruz. Kızım ortaya çık veya bize bir ışık yolla. Yetkililerden kızımın bulunması için destek bekliyorum" diyerek çağrıda bulunmuştu.

KIZININ ŞOK İFADESİ TUTUKLATTI

Kayıp olan Özlem Kuru 64 gün sonra Tekeler'e 3 kilometre mesafedeki başka bir mahallede kaldığı evde jandarma tarafından bulundu. Kuru, jandarmadaki ifadesinde, öz babası Ercan Kuru'nun evli olan ablasına tecavüz ettiğini, kendisine de edebileceğini düşünüp, evden kaçtığını söyledi. Kuru'nun ifadesinden yol çıkan jandarma baba Kuru'yu gözaltına aldı. Jandarmanın ifadesine başvurduğu abla H.A.'da öz babasın kendisine tecavüz ettiğini ifadesinde anlattı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edilen ba Kuru, tutuklandı. Özlem Kuru ise ailesine teslim edilmeyip, 18 yaşından küçük olduğu için devlet korumasına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Ercan Kuru'nun kayıp Kızı Özlem Kuru'nun bulunması için daha önce yapmış olduğu videolu çağrının görüntüsü

-Olaya ilişkin ARŞİV görüntüler

Haber: Burhan CEYHAN / AYDIN, DHA)

==========================

Sahte altın zincir verip; 5 Cumhuriyet, bir de yarım altın alan zanlı kamerada

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde, kuyumcuya sahte altın zincir vererek yerine 5 Cumhuriyet altını ve 1 yarım altın alan şüpheli kaçtı. Dolandırıcılık anları, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Kadıköy Mahallesi'nde bulunan kuyumcuya gelen 1 kişi, 5 Cumhuriyet altını ve 1 yarım altın almak istediğini söyledi. Kuyumcu Volkan Yıldırım, altınların 16 bin 850 lira tuttuğunu söyledi. Bunun üzerine 22 ayar altın kolyeyi veren şüpheli, altınları alarak uzaklaştı. Altın kolyeyi atölyeye gönderdiğinde sahte olduğunu anladıklarını belirten Yıldırım, şikayetçi oldu. Zinciri almadan önce solüsyon ile kontrol ettiğini ancak sahte olduğunu anlamadığını söyleyen Yıldırım, "İş yerine 1,80-1,85 boylarında birisi geldi. 5 tane Cumhuriyet altını ile bir de yarım altın alacağını söyledi. Hesapladım, 16 bin 850 civarı tuttu. Ondan sonra zinciri çıkarttı. Zincirini hesapladım. Kontrol ettim, damgası dahi vardı. Solüsyonla kontrol ettiğimde yine gerçek çıkıyordu. Sonrasında tartma işlemini yaptım. Üstüne 450 lira daha verdim. Sonrasında iş yerinden çıktı. Zinciri atölyeye gönderdim. Orada yapılan kontrolde sahte çıktı. Sonrasında komşu esnafın güvenlik kameralarına baktığımızda, kaçarak uzaklaştığını gördük. Virüs nedeniyle yüzünde maske vardı. Gelen kişinin gözlüklerini de hiç çıkarmadığından dolayı yüz mimiklerini de göremediğim için hiç şüphelenmedim. Biz yandık başka esnaf yanmasın, dikkat etsinler" dedi.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

İhbar üzerine jandarma ekipleri soruşturma başlatırken, şüphelinin kuyumcuyu sahte altınla dolandırdığı anlar güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye görüntülendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Cumhuriyet altını detay görüntü

-Kuyumcu Volkan Yıldırım röp

-Kuyumcudan güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Fatih Emrah ERDOĞAN/EDREMİT (Balıkesir),

==========================

Şırnak'ta kadınlar, engellemeye rağmen HDP önündeki eylemini sürdürdü

ŞIRNAK'ta, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin, HDP il binası önünde yapmak istedikleri basın açıklamasını, partililer ses sistemleriyle yüksek tonda müzik çalarak, slogan atarak engellemeye çalıştı. Engellemelere rağmen kadınlar, HDP il binası önünde basın açıklaması yaparak HDP'nin 6-8 Ekim olaylarının hesabını vermesini istedi.

Şırnak'ta çocukları ve yakınları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler, şehit aileleri ve Şırnaklı kadınlar düzenledikleri yürüyüşten sonra HDP İl Başkanlığı önünde protesto eylemi yaptı. Yoğun güvenlik önlemleri altında ellerinde Türk bayrakları ile HDP il binası önüne gelen kadınlar, terör örgütü PKK'ya ve HDP'ye tepkilerini dile getirdi. Ellerinde Türk Bayrakları, 6-8 Ekim olayları sırasında öldürülen Yasin Börü'nün fotoğrafı ve '6-8 Ekim olaylarının hesabını verin' 'Teröre geçit yok' yazılı dövizler ile HDP önüne gelen kadınlar sık sık "Kahrolsun PKK" "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Kadınların 5'inci haftadaki eylemini de HDP'liler ses sistemiyle yüksek tonda müzik çalarak, slogan atarak engellemeye çalıştı. Yoğun gürültüye rağmen kadınlar, HDP il binası önünde terör örgütü tarafından kaçırılan yakınları için tepkilerini dile getirdi.

'CİĞERİMDEN BİR PARÇA SÖKÜP GÖTÜRDÜLER'

7 yıl önce 17 yaşındayken PKK terör örgütü tarafında kaçırılan oğlu Veysi Kartal için gelen Sakine Kartal, "Ne hakları var çocuklarımızı dağlara götürüyorlar? Kendi çocuklarını ağa yapıyorlar. Kendi çocuklarını başka devletlere götürüyorlar. Ne hakları var bize bunu yapıyorlar? Ciğerimden bir parça söküp götürdüler, dağa" dedi.

1995'te askerdeyken Tunceli şehit olan Emin Kurt'un ablası Güler Kuşan, "Ben bir şehit ablasıyım. PKK'nın bitmesini istiyorum. Komşularımızın çocuklarını zorla götürdüklerini biliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

kızım dizisi Karpuzlu Genç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları!
title