Haberler

Belediye başkanının "torpil" iddialarına MEB'den jet yalanlama: Mesnetsiz

Güncelleme:

AK Partili Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamdi Selçuk'un öğretmen tayinlerinde torpil yaptığı iddiasına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. MEB, iddiayı yalanlarken Can'ın sözlerini "Mesnetsiz" olarak niteledi. Ayrıca Can hakkında hukuki süreç başlatıldığı duyuruldu.

Ankara'nın Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın, AK Parti İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşini ilçedeki öğretmen atamalarında torpil yaptığı iddiaları nedeniyle eleştirmiş ve "Kardeşim bakanlığı Bakan mı yönetecek, kardeşin mi yönetecek?" diye konuşmuştu.

"HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAK"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Can'ın Bakan Ziya Selçuk'un kardeşi Hamdi Selçuk'un tayinlerde torpil yaptığı iddiası yalanlandı. İddia "Mesnetsiz" diye nitelendirilirken, Can hakkında hukuki süreç başlatıldığı duyuruldu.

"KURUMLARIN İHTİYAÇLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULUYOR"

MEB'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Öğretmen görevlendirme süreçleri, ilgili mevzuat çerçevesinde, söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlanmakta olup Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir. Öğretmenlerimizin 'sınav, eş durumu ve sağlık mazereti' gibi nedenlerle görev yeri değiştirme talepleri yasal hükümlerce güvence altına alınmış haklarıdır. Öğretmenlerimize ve Sayın Bakanımıza yöneltilen mesnetsiz iddialarla ilgili gerekli hukuki süreçler başlatılmıştır."

Doğruluk Kontrolü
"Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamdi Selçuk'un öğretmen tayinlerinde torpil yaptığı iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşini ilçedeki öğretmen atamalarında torpil yaptığını ileri sürdü. MEB tarafından yapılan açıklamada torpil iddiaları yalanlanırken, Hazım Caner Can hakkında hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çamlıdere Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (37)

Türk:

Bu ülkede adamın yoksa hiçsin.

58
7
yanıtYanıtla
Bu işler böyle:

Akepe li olmayana askıda ekmek bile yok..

yanıt0
yanıt0
Ahmet:

1 gunde 2 tayin yapabiliyorsa doğrudur zaten yalanlama olmamişki yok ihtiyaç yok saglik yok eş durumu peki 1 gunde 2 tayin yapan arkadaşin ne mazereti varmiş ismini de paylaşin birakin kardeşim adalet partisinin adaleti kalmadi

yanıt0
yanıt0
Adınız:

Bizde habire kpss girelim

38
3
yanıtYanıtla
Mühendis:

Cesaretli bir belediye başkanıymış. Kendi partisinden daha üst bir makamın yaptığını dile getirebilmiş. Ya parti değiştirecek yada kendi çocuğuna birşey yaptıramamış

36
2
yanıtYanıtla
Abc:

Ne alaka belki doğruları söylüyordur. Ne belli.

yanıt0
yanıt0
Harun:

Bakanın kardeşini bilmemde görevde yükselme sınavlarına bile mülakat koydular istersen 98 al adamın yoksa hiçsin

24
1
yanıtYanıtla
Abc:

Aynen con vaynen

yanıt0
yanıt0
haso:

Reis bu işe el atmalı.Yoksa Ak partini n sonu Ahavadan partisin sonu gibi olur.

1
5
yanıtYanıtla
Tartar:

Okullarda öğretilenlerin çoğu bir işe yaramıyor. Varsa yoksa saçma sapan öğretiler. Sınavlarda bu sorular hayatımızı belirliyor. 1900 lü yıllardaki anayasa benim ne işime yarayacak? işveren sorsa cnc biliyormusun yok bilmiyorum ama 1900 lü anayasayı biliyorum mu diyeceğim? başka devletlerin eğitim sisteminde böyle saçmalıklar var mı? Çalışmaktan bazılarının psikolojisi gitmiş zeka uçmuş yani. Bu saçmalıklarla bizden ne tesla çıkar ne einstein ne de edison. Eğitim dediğin zihni açar ya bizim ki?

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title