Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılılıç, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı'nın ekim ayı yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılılıç, Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı'nın ekim ayı yönetim kurulu toplantısına katıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yozgat Valisi Ziya Polat'ın başkanlık ettiği ORAN Kalkınma Ajansı'nın toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı.

Toplantıya Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Yozgat Valisi Ziya Polat, Sivas Valisi Salih Ayhan ve aynı zamanda ORAN Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi de olan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç katıldı.

Toplantıda ORAN Kalkınma Ajansı gündemindeki konular ele alındı ve yapılması planlanan projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyükkılıç, alınan kararların bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kayseri'nin doğusu ve batısını birleştirecek üçüncü alternatif yol

Büyükkılıç, şehrin doğusundan Organize Sanayi Bölgesi, Serbest Bölge ve Şehir Hastanesi gibi ana noktalara ulaşımı kolaylaştırarak kentin batısını birleştiren yolun ulaşıma açılmasını sağladı. Bekir Yıldız Bulvarı'nın devamında 4 kilometrelik yolun asfaltlanmasıyla 15 kilometrelik yolda kesintisiz ulaşım imkanına kavuşuldu.

Büyükkılıç, 4 kilometrelik yol için 20 bin ton asfalt kullanıldığını belirtti. Vatandaşlara, üçüncü alternatif yol olarak hizmete sundukları yolu kullanmaları çağrısında bulunan Büyükkılıç, "Altyapısıyla birlikte konforlu bir şekilde hazırladığımız 4 kilometrelik yolun tamamlanmasıyla toplam 15 kilometre uzunluğa ulaşan Bekir Yıldız Bulvarı, zaman ve yakıt tasarrufu açısından da önemli bir kazanım sağlayacak." ifadesini kullandı.

Melikgazi'de sonbahar temizlik çalışmaları

Melikgazi Belediyesi daha temiz bir çevre için ilçe genelinde her hafta rutin olarak yapacağı sonbahar temizlik çalışmasına Anbar Mahallesi'nden başladı.

Belediyenin tüm saha ekibi ile Anbar Mahallesi'nde çalışmalara başladığını ifade eden Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, şunları kaydetti:

"Sonbahar temizliği ile inşallah ilçemizi çok daha güze hale getireceğiz. Özellikle hafriyat, çöp birikintileri temizlenecek, genel bir ilaçlama ve çevre düzenleme işi yapılacak. Yollarda yama ve yol çizgi çalışması yapıyoruz. Çimleri budayacağız, kaldırımlardaki otları temizleyeceğiz. Belediyemizin tüm çalışma ekibi alanda hummalı bir çalışmayı bugün burada başlattık. Bu çalışmamızı inşallah her hafta bir mahallemizde yaparak sonbahar sonuna kadar tamamlamayı düşünüyoruz."

Bünyan Dostları Derneğinden 11. Cumhuriyet Doğa Yürüyüşü

Bünyan Dostları Derneği, geleneksel doğa yürüyüşünü, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde tedbirlere uyarak 11. defa yaptı.

Maske, mesafe ve tedbirlere uyularak, kısıtlı katılımcı ile yapılan etkinliğe Kayseri ve Bünyan'dan doğaseverler katıldı.

Dernek başkanı Şener Serim, yaptığı açıklamada, katılımcıların güzel bir sonbahar gününde hem Bünyan ilçesinin güzelliklerini gördüklerini hem de Cumhuriyetin 97. yılı kutlamalarına şimdiden renk kattıklarını ifade etti.

Develi Belediyesinden asfalt çalışmaları

Develi Belediyesi, Alparslan Türkeş Caddesi'nde gerekli çalışmaların ardından sıcak asfalt serimine başladı.

Gölemen mevkinde ekipmanlarla yolun dolgu, sıkıştırma ve tesviye çalışmalarını devam ettiren ekipler, sıcak asfalt çalışması için de çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Palancıoğlu Melikgazi Anbar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title