Haberler

9 yıllık hukuk mücadelesiyle, sattığı geminin parasını faiziyle avukattan aldı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, emekli gemi kaptanı ve gemi acentesi sahibi Mahmut Okan , 9 yıl önce kimyasal tanker gemisini 1 milyon 350 bin liraya sattı. Okan parasını alamayınca avukata vekalet verdi. Avukat aldığı paranın 892 bin lirasını verdi. Okan başlattığı hukuk mücadelesi sonucu paranın geri kalan kısmını faiziyle birlikte aldı.

Körfez Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan gemi acentesi sahibi emekli gemi kaptanı Mahmut Okan (68), 9 yıl önce bin tonluk kimyasal taşınan gemisini satışa çıkardı. Mahmut Okan o dönem gemiyi 1 milyon 357 bin liraya sattı. Okan senetle sattığı geminin parasını alamayınca Kocaeli Barosu'na kayıtlı avukat H.Y. ile anlaştı. Avukat, icra yolu ile senetle satılan geminin parasını aldı. Avukat, Okan'a 892 bin lira ödeme yaptı. Okan paranın geri kalan kısmını alabilmek için avukatı hakkında şikayetçi olarak, hukuk mücadelesi başlattı.

"500 BİN LİRAYA YAKIN BİR PARA ALDI"

9 yıl süren hukuk mücadelesini kazandığını söyleyen Mahmut Okan, "Yaklaşık 9 yıl önce kendime ait olan gemiyi sattım ve gemiden alacağım vardı. Avukatım bu davayı kazandı fakat kazandıktan sonra bana 892 bin liraya yakın bir para verdi. Toplam alacağımız ise 1 milyon 357 bin liraydı. Bana 1 milyon 357 bin lira vermesi gerekirken, 892 bin lira para ödedi. Avukat 'Şirketimin bazı evrakları, dosyaları vardı' dedi ve geri kalan paranın kendisine ait olduğunu söyleyerek üzerine zimmetledi. Benim hesabıma göre avukatlık ücreti o kadar değildi. Aşağı yukarı 500 bin liraya yakın bir para aldı" dedi.

"BÜ TÜR AVUKATLARI BARONUN CEZALANDIRMASI LAZIM"

Alacağının faiziyle birlikte hesaplandıktan sonra kendisine verildiğini belirten Okan, şöyle konuştu: "Neticesinde olayı yargıya taşıdık ve diğer avukatımızla beraber hukuk mücadelemizi verdik. 9 sene sonra da bu hukuk mücadelesini haklı olarak kazandık. Bütün alacağım ne varsa hesap edildi ve faiziyle beraber bana verildi. Adaletimiz 9 sene sonra bize geri döndü. Neticede dürüst insanlar, doğru insanlar her zaman için kazanır. Sen yanlış olursan her zaman için kaybedersin. Bu tür insanların o yüce makamı ve adalet mekanizmasını lekelemeye hakkı yok. Bu tür avukatları baronun cezalandırması lazım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Körfez Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (24)

Vatandaş:

Allah avukatların eline düşürmesin; kanını emerler insanın. Ülkemdeki intiharları araştırın; belki üçte birinin sebebi avukatlardır.

16
1
yanıtYanıtla
ABCABC:

Ömrü vefa ettiğine şükretsin. 9 sene çoook uzun zaman. Bitmez tükenmez davaları gören insanlar kendi adaletlerini kendileri arar oldular.

13
3
yanıtYanıtla
ATASÖZÜ:

Alma Mazlumun Ahını, çıkar AHESTE AHESTE :) :) :) Böyle Avukatlar; Barolar tarafından; ''ömür boyu Hukuk Adamı olamayacak'' şekilde cezalandırılmalı.

14
1
yanıtYanıtla
yusufcuk:

Avukatların çoğu paracı

13
1
yanıtYanıtla
BJK:

MALESEF ADALET HUKUK ESKİDE KALDI

10
4
yanıtYanıtla
Gözlük:

Birçok avukat tefeciden bile kötü. Hele bir alacak davası olsun görün bakın nasıl davranıyor.

9
4
yanıtYanıtla
SUSKUN:

AVUKATA BAK SANKİ ADAMLA BERABER KAZANDI PARAYI

9
3
yanıtYanıtla
Bilo:

Hukuk malesef bu topraklara hiç ulaşmadı

8
3
yanıtYanıtla
DADAŞ:

TARİFESİ BELLİ DEĞİL KİMİN NE YAPTIĞI BELLİ DEĞİL BU PARANIN VERGİSİNİ ÖDEMİŞMİ BU AVUKAT DİYE SORMAK LAZIM

8
2
yanıtYanıtla
Kybalion:

Siyasetçi, Avukat ve Emlakçı''ya zerre kadar güvenmem. Allah 1 dese bile çıkarı olduğu için der. Yalancılıkla para kazanıyorlar sonuçta.

8
1
yanıtYanıtla
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title