Haberler

Çanakkaleli meslek liseliler salgınla mücadeleye destek için gece gündüz dezenfektan üretiyor

Güncelleme:

Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri ve öğretmenleri, kurumda ürettikleri 500 ton temizlik ürünüyle salgınla mücadeleye destek için gece gündüz aralıksız çalışıp 5 milyon lira ciro elde etti.

Çanakkale'nin Yenice ilçesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri ve öğretmenleri, kurumda ürettikleri 500 ton temizlik ürünüyle salgınla mücadeleye destek için gece gündüz aralıksız çalışıp 5 milyon lira ciro elde etti.

Eğitim öğretime 1990'da başlayan ve 250'ye yakın öğrencisiyle faaliyet gösteren okul, döner sermaye işletmesinin kurulması ve "İda Kimya" markasının oluşturulmasıyla başlatılan üretim faaliyetlerini sürdürüyor.

Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle üretimi durdurmayan kurum, salgınla mücadeleye destek vermek için faaliyetlerini aralıksız sürdürüp öğrenci ve eğitimcilerin desteğiyle özellikle dezenfektan ve hijyen malzemeleri ürünlerini rakamsal olarak arttırdı.

Sabah saatlerinde başlayan üretim faaliyetleri, görevlilerin büyük özverisi ile gece yarılarına kadar sürdürüldü.

Geçen yıl mart ayından bu yana 500 tonluk el dezenfektanı ve hijyen ürünü üretmeyi başaran lise öğrencileri bunları resmi ve özel kurumlar ile farklı illerdeki müşterilerine gönderip salgınla mücadeleye destek verdi.

Bu süreçte yapılan aralıksız üretimlerden elde edilen 5 milyon liralık ciro ile önemli bir satış miktarına da ulaşılmış oldu.

"Çok önemli bir faaliyet sürdürülüyor"

Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda yapılan üretim çalışmalarını anlattı.

Burada çok önemli bir faaliyetin sürdürüldüğünü belirten Göktaş, "Salgın tüm dünyayı etkiledi. Milyonlarca insan bu konuda mücadele veriyor. Yenice'mizdeki okulumuzda da üretilen ürünler salgınla mücadele için büyük önem taşıyor. Burada çok önemli bir faaliyet sürdürülüyor diyebilirim." dedi.

Okulun üretim faaliyetlerine ilk dönemlerde 20 metrekare gibi çok kısıtlı alanlarda başladığını, ancak günden güne gelişen bir üretim alanına kavuştuklarını dile getiren Kaymakam Musa Göktaş, şöyle devam etti:

"Öğrenci ve öğretmenlerimiz önceden çok kısıtlı imkanlarla üretim yapıyordu. 2018 yılında yaklaşık 6 milyon liralık cirosuyla Türkiye'de bu konuda okullar arasında ikinci durumda yer alıyor okulumuz. Tabi o noktadan sonra Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve sayın valilerimizin destekleriyle şu anki modern ve daha iyi fiziki koşullarda üretimine devam etmektedir. Tüm dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla birlikte çok ciddi bir temizlik malzemesi ihtiyacı oldu. Bu noktada da hem ilçemizin hem ilimizin hem de civar illerin bu ihtiyaçlarının karşılanması noktasında yine Yenice Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz çok büyük faaliyet göstermiştir. Gece yarılarına kadar mesai mefhumu göstermeksizin temizlik malzemesi üretmiştir."

Üretim faaliyetlerine 50 öğrenci ile gönüllülerin destek verdiğini vurgulayan Göktaş, "Salgının bitirilmesi için tüm güçlerin ortaya konularak milli bir birliktelikle bu faaliyet icra ediliyor. Fedakar çalışmalarıyla birlikte ilçemizin ve ilimizin gönlünde taht kurmuştur. Ben de hem bu atölyenin bugünkü koşullarına erişmesinde emeği geçenlere, hem bu fedakar çalışmanın altına imza atanlara teşekkür ediyorum. Kendilerini tebrik ediyorum. Bilindiği gibi daha sonra İDA Kimya adıyla bir patent de alındı ve markaya dönüştü. İDA Kimya'nın da öncelikle ilçemize, ilimize, vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini diliyorum." diye konuştu.

"Çalışmalar gece gündüz demeden aralıksız sürdürülüyor"

Yenice Milli Eğitim Müdürü İsmail Baykal ise okuldaki çalışmaların hiç durmadığını vurguladı.

İDA Kimya markasıyla yaklaşık 30 çeşit temizlik ürününün burada üretildiğini dile getiren Baykal, şunları kaydetti:

"Pandemi döneminde normal üretime ek olarak el dezenfektanı ve ortam dezenfektanı gibi ürünlere ağırlık verip üreterek bölgemizde okullarımıza, kurumlarımıza, vatandaşlarımıza malzeme temini sağlıyoruz. 2017 yılında kurulduğundan itibaren, o yıl itibarıyla yaklaşık 130 bin lira bir ciromuz oldu. Hemen ertesi yıl da mobilya ve kimya bölümündeki üretimimizle yaklaşık 6 milyon lira bir ciro elde ederek tüm Türkiye'de bütün okullar arasında Türkiye ikincisi olduk. 2019 yılında yine 5,5 milyon, 2020 yılı itibarıyla da şu an 5 milyon lira ciroya ulaşmış vaziyetteyiz. Bu iş için burada çalışan okul idaresi ve öğretmen arkadaşlarımız ve öğrencilerimizle beraber bölgemize hizmet vermekte. Yaptığımız işle gurur duyuyoruz, mutluyuz. GMKA'dan 'Öğreniyorum, Üretiyorum' isimli bir proje ile yaklaşık 700 bin lira hibe aldık. Bu hibeyle de atölyemizi genişletip yeni bir üretim merkezi oluşturduk. Çalışmalarımız tüm hızıyla ve gücüyle sürüyor."

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Lisesi Çanakkale Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT'TA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Tokat'ta okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title