Haberler

HES kodu ile İstanbulkartlarını eşleştirenlerin sayısı beklentiyi karşılamadı

Güncelleme:

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı, 2. TBM Kazı Başlama Töreni, Sancaktepe'de gerçekleşti. Törene katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, toplu ulaşımda bugün başlayan HES kodu zorunluluğu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ ÇALIŞANLAR UYGULAMA DIŞINDA

Toplu ulaşımda HES Kodu uygulamasının bugün başladığını dile getiren Ekrem İmamoğlu, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü çalışanların uygulama kapsamında olmadığını ifade etti.

Gazetecilerden gelen, "Bu konuya bir netlik kazandırabilir misiniz?" soru üzerine İmamoğlu, "Net olan şu, tabii hem bakanlığın hem valiliğin açıklaması ve talimatı var. Biz, bir nevi bu yönde sadece uygulayıcıyız. Açıklaması var, onu uyguluyoruz. Malum kısıtlılık dönemindeyiz. Bunun ne kadar süreceği konusunda da hiçbirimizin net bir bilgisi yok. Olamaz da çünkü bir hastalıkla mücadele ediyoruz. Burada muhtemeldir ki bir açıklama daha gerekiyor. Buna çalışıyordur pandemi kurulu, hıfzıssıhha kurulu." şeklinde yanıt verdi.

HES KODU İLE KART EŞLEŞTİRENLERİN SAYISI BEKLENTİNİN ALTINDA

Toplu ulaşım kartlarını, HES kodu ile eşleştirenlerin sayısının istenilen oranda olmadığını belirten İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın büyük bir kısmı aslında dışarı çıkmıyor. Toplu taşıma kullanımı şu anda normal zamanın yüzde 50'leri seviyesinde. İnsanların kullanmama tercihinden de böyle bir ilgi göstermemeleri var diye düşünüyorum. Bir gerçeğin daha altını çizelim ki yoğun şekilde özel araç kullanım tercih ediliyor son dönemde. Sadece İstanbul'a dair değil, tüm dünyada böyle büyükşehirlerde. Bunun da etkili olduğunu düşünüyorum."

UYGULAMADA TOLERANS TANINACAK

Uygulama konusunda bazı kişilere tolerans sağlanacağını söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Belli çalışma zorunluluğu olan insanların özel bir belge ile bize başvurmaları halinde burada bir tolerans sağlanabilir. Dediğim gibi uygulayıcıyız. Biz bir an önce toplu taşımayı kullanan herkesin HES kodu girişlerini yapıp, kartlarını ona göre yenileyip sisteme dahil olmalarını diliyoruz. Bu yönde de yoğun bir tanıtım, anlatım yaptık. Bugün son gün ve pratik yöntemlerle, dijital ortamda bunu yapıyoruz. Umut ederiz ki bir an önce bütün vatandaşlarımız işlemlerini tamamlasın" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu İstanbul HES kodu Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (4)

İSTANBULUN GURURU IYIKİ VARSIN:

SENİ ÇOOOK SEVIYORUZ BAŞKANIM BU UYGULAMA ÇOK GÜZEL OLDU ARTIK İSTANBUL RAHAT NEFES ALIR BU UYGULAMAYA EVET DİYORUM .VİRÜSÜ AZALTMAK NÜFUS SAYISINI İNDİRMEK TOPLU TAŞIMALARDA HELEDE İSTANBUL İÇİN ÇOK GEREKLİ UYGULAMA OLDU ÇOK MEMNUNUM. SURİYELİLERİ İSTEMİYORUZ DEFOLUP GİTSİNLER.

3
3
yanıtYanıtla
meczup:

indirimlilerde resim var ama normal kartlar resimsiz isteyen istediğinin kartını kullanır bu nasıl anlaşılacak boşuna bir uygulama maksat millete eziyet gerçekten önlem alınması isteniyorsa en az bir ay sokağa çıkma yasağı konsun bu gidişle ölümler durmayacak çoğu esnaf yaza kalmadan batacak üç harfli marketlerin sayısı bakkalları geçti her mahallede üç dört tane var ufak esnafın işi bitti

2
4
yanıtYanıtla
Ff:

Toplum bilinçsiz ve okuryazar yok baskan ne anlarlar hes kodundan m once okuma yazma kursları açalım

3
2
yanıtYanıtla
wowow:

doğru demişsin ff gardaş çok cahil var çok

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title