Haberler

Cırnık Köprüsü'nde korkutan manzara: Kirli su nedeniyle binlerce balık telef oldu

Güncelleme:

Antalya'da Düden Şelalesi'nde oluşan köpürme ve kötü koku, Cırnık Köprüsü civarında, binlerce balığın telef olmasına neden oldu. Kirli su nedeniyle telef olan balıklar, kıyıda korkutan bir görüntü oluşturdu.

Geçtiğimiz günlerde, Antalya- Manavgat'taki Düden Şelalesi'nin döküldüğü yerin, 100 metre aşağısındaki kaynak çıkış noktasında, köpürme ve kötü koku meydana gelmişti.

Düden'de oluşan köpürme ve kötü kokunun, Düden Çayı ile Antalya merkezden geçen Cırnık Köprüsü'ne kadar ulaşması, çaydaki binlerce balığın telef olmasına neden oldu. Su yüzeyine vuran balıklar, görenleri korkuttu.

BÖLGE ESNAFI ÇEVREDEKİLERİ UYARDI

Balıkların telef olmasını köpürme ve kötü kokuya bağlayan bölge esnafı, çevredeki tarım alanlarını uyararak su kanalından sulama yapılmamasını belirtti.

Bölge esnafından olan Hasan Bakarlar, binlerce balığın ölümü sonrası gözlerine inanamadıklarını ifade ederek, "Sabah her taraf köpük içerisindeydi. Su kapkara olmuştu. Normalde burası çok temiz akan bir sudur. Bölgedeki tarım alanları bu sudan kullanarak sulama yapıyor. Denize giden tertemiz içilebilen bir suydu. Balıkların öldüğünü gördük. Sebebi nedir hiç bilmiyoruz. En kısa zamanda buranın temizlenmesi gerekiyor. Çok üzüldük. İnşallah koku da kısa süre içerisinde gider. Halen su pis akıyor" diye konuştu.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORLAR

Bölge esnaflarından Rafet Özdemir ise, konu ile ilgili şunları söyledi: "Bu kanal normalde temizidir. Her zaman kenarında oturur, sohbetimizi yaparız. Sabah gelip baktığımızda balıklar su yüzeyine çıkmış ve ölmüştü. Su çok kirlenmiş. Muhtemelen suya kimyasal bulaşmış. Yetkililerin gelip burayı temizlemesini istiyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Düden Şelalesi Manavgat Antalya Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title