Haberler

12 bin kilometre uzaktan gelen turistler Ihlara'ya hayran kaldı

Güncelleme:

AKSARAY'da Kapadokya'nın başlangıç noktası olan Ihlara Vadisi, karla beyaz örtüye bürünen doğal güzelliği ile ABD, Brezilya, Meksika ve Arjantin'den yaklaşık 12 bin kilometre uzaklıktan gelen turistlerin beğenisi topladı.

AKSARAY'da Kapadokya'nın başlangıç noktası olan Ihlara Vadisi, karla beyaz örtüye bürünen doğal güzelliği ile ABD, Brezilya, Meksika ve Arjantin'den yaklaşık 12 bin kilometre uzaklıktan gelen turistlerin beğenisi topladı. ABD'den gelen Estafaniye Yov, "Kapadokya ve Türkiye'yi çok sevdim. Burada insanlar çok güler yüzlü ve Türkiye çok güzel ve muhteşem bir ülke. Aksaray'daki Ihlara Kanyonu'na hayran kaldım" dedi.

Güzelyurt ilçesi sınırlarında yer alan tarihi ve doğal güzelliklerin buluştuğu Ihlara Vadisi, kaya oyma mekanları, kiliseleri ve bitki örtüsüyle her mevsim ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor. 394 basamaklı merdivenden inilen 14 kilometrelik vadi, karın yağmasıyla beyaza büründü. Bu güzel manzarayı ise Meksika, ABD, Brezilya ve Arjantin'den gelen turistler görme imkanı buldu. Vadiyi ziyaret eden turistler, kartopu oynayıp, fotoğraf çektirdi.

'TÜRKİYE MUHTEŞEM BİR ÜLKE'

ABD'den geldiğini belirten Estafaniye Yov, "Aslen Meksikalıyım; ama Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşıyorum. Kapadokya ve Türkiye'yi çok sevdim. Burada insanlar çok güler yüzlü ve Türkiye çok güzel ve muhteşem bir ülke. Aksaray'daki Ihlara Kanyonu'na hayran kaldım ve çok hoşuma gitti. Dünyada birçok yerde diğer kanyonlarda var; ama burada yağan karla birlikte daha güzel bir görüntü verdi. Biz de arkadaşlarımızla kartopu oynayıp, kardan adam yapıp, bol bol fotoğraf çektirdik" dedi.

'ANADOLU'YU GEZDİRİYORUZ'

Turist grubuna eşlik eden rehber Birdal Oymak, kafilenin ABD, Meksika, Brezilya ve Arjantin'den gelen turistlerden oluştuğunu belirtti. Oymak, "Misafirlerimize, Anadolu'yu gezdiriyoruz. Pandemi döneminde evde kalmaktan sıkılmış ve 'Artık biz gezmek istiyoruz, ne olursa olsun aşıda çıktı, testimizde yaptırdık ve her şey de yolunda biz yola çıkıyoruz' diyerek yaklaşık 12 bin kilometre uzaktan Türkiye'ye geldiler. Biz de bu grupla Kapadokya ve Anadolu'yu geziyoruz. Bugün güzelliğiyle büyüleyen Ihlara Vadisi'ni geziyoruz. Şansımıza çok güzel kar yağdı. Misafirlerimizle bol bol selfie yaptık" diye konuştu.

?


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Arjantin Ihlara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title