Haberler

Sibirya'da 40 bin yıldır buzulda korunan gergedan keşfedildi

Güncelleme:

Rusya'nın Sibirya bölgesinde bir buzulda 40 bin yıldır korunan tüylü gergedan keşfedildi. Nehirde mahsur kalarak boğulduğu düşünülen gergedan, buzulun çözülmesiyle ortaya çıktı.

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki buzullarda 40 bin yıldır korunan tüylü bir gergedan, bilim insanları tarafından keşfedildi.

SALDIRIYA UĞRAMIŞ

Buzulun çözülmesiyle ortaya çıkan gergedanın genç olduğu, bataklık ya da nehirde mahsur kalarak boğulduğu düşünülüyor. Uzmanlar ayrıca gergedanın mahsur kaldıktan sonra muhtemelen nesli tükenmiş dağ aslanları olan yırtıcılar tarafından kovalanıp saldırıya uğradığına inanıyor.

Sibirya'da 40 bin yıldır buzulda korunan gergedan keşfedildi

TÜRÜN NESLİ 14 BİN YIL ÖNCE TÜKENDİ

Tüylü gergedanlar, yaklaşık 14 bin yıl önce iklim değişikliği nedeniyle nesli tükenmeden önce İngiltere, Avrupa, Çin ve Güney Kore'de yaygındı. Keşfedilen bu gergedanın yaklaşık 2,5 metre uzunluğunda olduğu ifade edildi. Gergedanın mahsur kaldığı yerdeki çamurun, 40 bin yıl boyunca kürkünü de koruduğu düşünülüyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Sibirya Rusya Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500

Yorumlar (50)

Murat:

40 bin yıl 40 saniye gibidir. Madde ve Mekan göreceli olduğu gibi zaman da görecelidir. Mutlak, sabit, saniye saniye geriden ileriye doğru akan bir zaman yoktur. Sadece öyle sanılır.

41
10
yanıtYanıtla
Nasiiii:

Nediyan laaaaaa?

yanıt7
yanıt7
wışşş:

wışşş . ne deysin looo

yanıt2
yanıt5
Murat:

Madde, ışık, atomlar üzerinde araştırmalar yapan bilim adamlarının çalışmalarını araştıran, okuyan, inceleyen ''bu nasıl olabilir'' deyip hayretler içinde kalır, Cenabı Allah''ın sonsuz ve benzersiz, örneksiz yaratmasına şaşırıp hayran olur. Bilimi, bilim adamlarını ve onların buluyorum dediği her şeyi yaratan Cenabı Allah''tır. Quantum mekaniğini de yaratan ve bize orada hakikatleri gösteren gene Cenabı Allat''tır. Düşünen, araştırana bütün yollar açılır. Bulmak isteyeceği ve aklına gelmeyeni b

yanıt3
yanıt3
domuz la buu:

domuz laa buuu. sibiryada gergedan ne arar.

9
22
yanıtYanıtla
Gobi çölü:

adam eldiven takmamış, yeni ölümcül virüs yolda..

22
8
yanıtYanıtla
MARGOS:

Bayılıyorum şu bilim adamlarının Şak diye şu kadar yaşında demesine!! 40. 000 yıl haa? :))

12
15
yanıtYanıtla
Mirro:

Fosillerin yaslari cok az yanilmayla belirleniyor. C 14 Metoduna bir bak, bayilmana gerek yok

yanıt19
yanıt0
cahiloviç:

sen kendi yaşını bilemezken adamlar bunun yaşını biliyor diye kıskanma, aç oku araştır öğren. 40 bin değilse 35 bindir.

yanıt4
yanıt1
MARGOS''A CEVAP:

Bu konular seni aşıyor bence sen git ne iş yapıyorsan asgari ücretinle çalışmana bak

yanıt1
yanıt0
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title